ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

ΠΟΒΕΚ: Με δελεαστικές προσφορές έχουν ανοίξει οι επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου

Δεν ικανοποιεί την ΠΟΒΕΚ η λύση που έχει δοθεί για αναστολή πληρωμής του 70% του ενοικίου για τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο, ανέφερε ο κ. Κουρσάρης

ΚΥΠΕ

Με δελεαστικές προσφορές και ανεπανάληπτα χαμηλές τιμές έχουν ανοίξει σήμερα οι επιχειρήσεις στο σύνολο τους, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο ΓΓ της Γενικής Συνομοσπονδίας ΠΟΒΕΚ Στέφανος Κουρσάρης με αφορμή την επαναλειτουργία σήμερα των επιχειρήσεων του λιανικού εμπορίου, λόγω της εφαρμογής της 2ης φάσης χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων κατά του κορωνοϊού.

Ταυτόχρονα, ο κ. Κουρσάρης τόνισε ως βασικότερο λειτουργικό έξοδο για τις επιχειρήσεις το θέμα του ενοικίου και υπογράμμισε πως δεν ικανοποιεί την ΠΟΒΕΚ η λύση που έχει δοθεί για αναστολή πληρωμής του 70% του ενοικίου για τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο.

«Λόγω του γεγονότος ότι έχουν συσσωρευθεί απλήρωτοι λογαριασμοί, με πρώτο το θέμα αυτό του ενοικίου, ότι η χειμερινή περίοδος βρίσκεται στο τέλος της, ότι υπάρχει αρκετό εμπόρευμα που έμεινε αδιάθετο λόγω του λοκντάουν και της κατάστασης που επικρατούσε κατά την περίοδο των γιορτών, δεν υπάρχει άλλη διέξοδος για τις επιχειρήσεις από το να προσφέρουν ξεπουλήματα και τα προϊόντα τους σε όσο το δυνατό χαμηλότερες τιμές για να μπορέσουν να καλύψουν λειτουργικά και άλλα έξοδα αλλά και να έχουν την δυνατότητα να φέρουν νέο εμπόρευμα για τη νέα περίοδο», είπε ο κ. Κουρσάρης.

Είμαστε απόλυτα σίγουροι και βέβαιοι ότι θα υπάρχουν αρκετές δελεαστικές προσφορές και ανεπανάληπτα χαμηλές τιμές και καλούμε τους καταναλωτές να εκμεταλλευτούν τα δεδομένα και να προβούν στις σωστές και χρήσιμες αγορές που χρειάζονται.

Ο ΓΓ της ΓΣ ΠΟΒΕΚ είπε ακόμη ότι είναι πάρα πολύ δύσκολη η κατάσταση για τις επιχειρήσεις και πρόσθεσε ότι δεν υπάρχουν ακόμη στοιχεία για την εφάπαξ χορηγία η οποία θα δοθεί από το Υπουργείο Οικονομικών και κατά πόσον αυτή «θα είναι επαρκείς για να καλύψει κάποια από τα λειτουργικά τους έξοδα».

Σε σχέση με το θέμα των ενοικίων, ο κ. Κουρσάρης είπε ότι είναι ένα πολύ καυτό θέμα και αποτελεί το βασικότερο λειτουργικό έξοδο, προσθέτοντας ότι «η λύση που έχει δοθεί για αναστολή πληρωμής του 70% για Ιανουάριο και Φεβρουάριο δεν μας ικανοποιεί».

«Αυτή δεν προσφέρεται ως λύση για το θέμα των ενοικίων», ανέφερε και επανέλαβε τη θέση της ΠΟΒΕΚ για επιδότηση της περιόδου που υποχρεωτικά οι επιχειρήσεις ήταν κλειστές από το κράτος, όπως επίσης και καταμερισμός μέρος του ενοικίου και στον ενοικιαστή και στον ιδιοκτήτη».

Εξηγώντας την θέση της ΠΟΒΕΚ, ο κ. Κουρσάρης είπε ότι και στο πρώτο λοκντάουν και στο δεύτερο λοκντάουν θα έπρεπε το κράτος να επιδοτήσει το 40% του ενοικίου, το άλλο 40% να καταβληθεί από τον ενοικιαστή και το 20% να το επωμιστεί ο ιδιοκτήτης του ακινήτου.

«Αυτή η πρόταση και δίκαιη είναι και λογική και αφορά όχι μόνο τις επιχειρήσεις που μπήκαν σε λοκντάουν την περίοδο αυτή αλλά όλες τις επιχειρήσεις που εντάχθηκαν στα σχέδια του Υπουργείου Εργασίας με τεκμηριωμένη την μείωση των εργασιών τους πέραν του 30%, 40% και 50%», κατέληξε.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση