ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ποινικά μέτρα στην Ελληνική από την ΕΤΥΚ

Ενάντια στα μέλη Δ.Σ. και Εκτελεστική Διεύθυνση της τράπεζας για το θέμα των μισθών των υπαλλήλων

Newsroom K

Πέρα από τα όποια συνδικαλιστικά μέτρα λάβει, η ΕΤΥΚ παρουσιάζεται αποφασισμένη να καλέσει την ίδια την Υπουργό Εργασίας, ως θεματοφύλακα τόσο του κώδικα βιομηχανικών σχέσεων αλλά και της εργατικής νομοθεσίας, ώστε να προχωρήσει στη λήψη ποινικών μέτρων εναντίον των μελών της Διοίκησης της Ελληνικής Τράπεζας (Μέλη Δ.Σ. και Εκτελεστική Διεύθυνση). Σύμφωνα με την Ένωση Τραπεζικών υπαλλήλων Κύπρου, η Ελληνική παράνομα κατακρατεί μέρος του μισθού των τραπεζουπαλλήλων και μελών της Οργάνωσης.

Όπως σημειώνει σε σχετική εγκύκλιο η ΕΤΥΚ, "ίδια η Υπουργός Εργασίας, κα Ζέτα Αιμιλιανίδου, είχε υποδείξει προς τη Διοίκηση της Ελληνικής Τράπεζας, ότι, με βάση τις υφιστάμενες συμφωνίες, οφείλει από 1/1/19 να παραχωρήσει σ’ όλο το προσωπικό της, την ετήσια προσαύξηση και την ΑΤΑ".

Συνεχίζει πως, "το Υπουργείο Εργασίας, μετά από καταγγελίες της Οργάνωσής μας έχει εκδώσει γραπτές αποφάσεις με τις οποίες καταδικάζει τη Διοίκηση της Ελληνικής Τράπεζας για παραβίαση των υφιστάμενων συμφωνιών (πληρωμή οδοιπορικών, εισφορά στο Ταμείο Ευημερίας)".

Σύμφωνα με την Οργάνωση, "η συνεχιζόμενη εξόφθαλμη παραβίαση των υφιστάμενων συμφωνιών εκ μέρους της Διοίκησης της Τράπεζας, η οποία αρνείται να εφαρμόσει τις αποφάσεις του Υπουργείου Εργασίας, εκτός του ότι συνιστά πρωτοφανή περιφρόνηση της ίδιας της Υπουργού Εργασίας και των εργασιακών θεσμών του τόπου, παραβιάζει ταυτόχρονα και τον νόμο περί προστασίας των μισθών".

Και για τους εποχιακούς

Η ΕΤΥΚ στη σχετική εγκύκλιο σηκώνει ανάστημα και για τους εποχιακούς υπαλλήλους. "Η Ελληνική Τράπεζα εργοδοτεί σήμερα μεγάλο αριθμό «εποχικό / έκτακτο προσωπικό», το οποίο όμως, κάθε άλλο παρά εξυπηρετεί έκτακτες ή εποχικές ανάγκες της Τράπεζας", αναφέρει.

Πρόσθετα, τονίζει πως, "η ενέργεια αυτή της Διοίκησης της Ελληνικής Τράπεζας, εκτός του ότι αποτελεί εξόφθαλμη παραβίαση των μεταξύ μας συμφωνιών, αποτελεί ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ των συναδέλφων, οι οποίοι ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΜΟΝΙΜΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ της Τράπεζας, η οποία αφού τους ξεζουμίσει τους στέλνει και πάλι στην ανεργία για να κάνει το ίδιο με τους επόμενους. H Οργάνωσή μας αξιολογώντας την κατάσταση, όπως έχει διαμορφωθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα, όσον αφορά τον υπερβολικό φόρτο εργασίας και τις μόνιμες ανάγκες για προσωπικό, έχει ήδη καλέσει την Τράπεζα, να προχωρήσει αμέσως στη μονιμοποίηση των «εποχικών» υπαλλήλων που έχει προσλάβει".

Καταλήγει με το ότι, "είμαστε αποφασισμένοι να διεκδικήσουμε με όλα τα μέσα που έχουμε στη διάθεσή μας, την προστασία των δικαιωμάτων και αυτής της ομάδας των συναδέλφων μας, όπως επίσης είμαστε αποφασισμένοι να απαιτήσουμε από την Τράπεζα να εντάξει, δίχως άλλη καθυστέρηση, τους συναδέλφους της πρώην ΣΚΤ στις Κλίμακες και γενικά στις πρόνοιες των συμφωνιών ΕΤΥΚ – Ελληνικής Τράπεζας".

Υπενθυμίζεται πως, εικοσιτετράωρη στάση εργασίας στην Ελληνική έχει εξαγγείλει για τις 11 Οκτωβρίου η ΕΤΥΚ.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Αγία Σοφία: Ένα αιώνιο πολιτικό σχέδιο

«Εν τω μεταξύ η δύση και η Ρωσσία σφυρούν αφιάφορα....»
Αρμαγεδών  |  08:48

Αρμόδιον ζητώ!

«Και ο κτίστης θα ηθελε ( μπορεί και είναι) καλλιτέχνης, όπως και πολλοί άλλοι ιδιώτες... βασικά όλοι ...»
Αρμαγεδών  |  20:40

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση

X