ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Πώς εισηγούνται να επαναλειτουργήσουν τα εργοτάξια

Το ΚΕΒΕ προτείνει προς τον Υπουργό Μεταφορών να προχωρήσει σε διαφοροποίηση του ισχύοντος διατάγματος

Newsroom K

Το πώς θα επαναλειτουργήσουν τα εργοτάξια εισηγείται προς τον Υπουργό Μεταφορών Γιάννη Καρούσο, το Κυπριακό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο (ΚΕΒΕ).

Σύμφωνα με επιστολή που υπογράφει ο Πρόεδρος του ΚΕΒΕ, Χριστόδουλος Αγκαστινιώτης, εισηγείται στον κ. Καρούσο να προχωρήσει σε διαφοροποίηση του ισχύοντος διατάγματος ώστε να επιτρέπεται η λειτουργία των εργοταξίων με την ταυτόχρονη παρουσία μέχρι και 10 ατόμων, υπό καποιες συγκεκριμένες προυποθέσεις.

Πρώτον, ο κ. Αγκαστινιώτης αναφέρει πως, η λειτουργία ενός εργοταξίου θα εξασφαλίζεται με την αποστολή μηνύματος σε ειδικό αριθμό που θα δημιουργηθεί αποκλειστικά για αυτό το σκοπό από το Υφυπουργείο Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακού Μετασχηματισμού. Το μήνυμα θα αποστέλλεται στο Υπουργείο Μεταφορών, ώστε (α) να εκδίδει την σχετική άδεια για λειτουργία του εργοταξίου και (β) να υπάρχει ανά πάσα στιγμή λεπτομερές μητρώο όλων των ενεργών εργοταξίων με πλήρη στοιχεία όπως π.χ. ακριβής διεύθυνση, για να μπορεί να εξασκείται εύκολα και στοχευμένα ο απαραίτητος έλεγχος τήρησης των σχετικών διαταγμάτων.

Δεύτερν, κατά το ΚΕΒΕ, σε όλα τα εργοτάξια, ο κυρίως εργολάβος καθώς και όλοι οι υπεργολάβοι, που θα εργάζονται στο χώρο, θα υποχρεούνται να τηρούν και να εφαρμόζουν τα διατάγματα του Υπουργείου Υγείας σε σχέση με τη τήρηση των αναγκαίων αποστάσεων και της χρήσης όλων των απαραίτητων προστατευτικών μέτρων (μάσκες, γάντια, κλπ) απ’ όλους τους εργαζόμενους.

Τρίτον, η παραχώρηση άδειας λειτουργίας θα προνοεί την επιβολή πολύ αυστηρών προστίμων σε περίπτωση που διαπιστωθεί από τον εξωτερικό έλεγχο ότι δεν τηρούνται σχολαστικά τα μέτρα προστασίας των εργαζομένων.

Η επιστολή κοινοποιήθηκε προς τον Υπουργό Οικονομικών, την Υπουργό Εργασίας και τον Υπουργό Υγείας.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Σε ποιανού τη φάρα

«Εύγε κύριε Παράσχο. Εξαίρετο άρθρο.»
Άσχετος  |  22:30

Τα παιδιά είναι η αντανάκλασή μας

«ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ… ΕΒΡΑΪΚΕΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ Δεν επικροτώ όλα τα σημεία τα οποία χρησιμοποιεί στις εικόνες του ...»
Ανδρεας Κωνσταντινιδης, ΒΑ, ΜΑ  |  13:25

Επενδύοντας στον φόβο, στον πόνο, στο μίσος

«Ψυχραιμία και έξυπνες κινήσεις αλλά όχι δειλία. Η εποχή του κατευνασμού με την Τουρκία τέλειωσε με ...»
Leon  |  09:39

#PoliticsBlog Πόσο μακριά μπορούμε να πάμε με τον Μακρόν;

«Oυτε στην εποχη Βενιζελου,ηρθε καποια Μεγαλη Δυναμη να πολεμησει για παρτυ μας την Οθωμανικη ...»
Γιωργος Χ  |  22:05

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση

Η Παγκόσμια Ημέρα Αλτσχάιμερ έχει στόχο, τόσο την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης για τους νοσούντες και τις οικογένειές τους, όσο και για την πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση.

Με χρηματική δωρεά στη Στέγη Ευγηρίας «ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ ΜΙΧΑΗΛ» τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Αλτσχάιμερ, η φαρμακοβιομηχανία Remedica

Η εταιρεία θα συνεχίσει να έχει ενεργό ρόλο στην κοινωνία και να βρίσκεται στο πλευρό της κοινωνίας αλλά και των ευάλωτων ...
Δελτίο Τύπου
 |  ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ