ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Πόσα θα δώσουν στα ξενοδοχεία για την καραντίνα

Πάνω από 4 εκατ. ευρώ είναι έτοιμη να δώσει η κυβέρνηση για την φιλοξενία επαναπατρισθέντων- Ζητούν άμεσα 2000 δωμάτια

Της Μαρίας Ηρακλέους

Σε αγώνα δρόμου επιδίδεται η κυβέρνηση και οι σύνδεσμοι ξενοδόχων για την εξεύρεση ξενοδοχείων τα οποία θα ενταχθούν στο πρόγραμμα φιλοξενίας επαναπατρισθέντων υπό περιορισμό. Σύμφωνα με πληροφορίες δεν υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από τα ξενοδοχεία παρά την έκκληση του Υφυπουργού Τουρισμού. Στα μειονεκτήματα μιας τέτοιας απόφασης αναφέρουν πηγές από τους κύκλους των ξενοδόχων, το ότι αν δεχτεί ένα ξενοδοχείο να φιλοξενήσει άτομα σε καραντίνα, ενδεχομένως να έχει αρνητική επίπτωση στην φήμη του.

Ένα ζήτημα που προκύπτει είναι επίσης και το κόστος επαναλειτουργίας των ξενοδοχείων. Πηγές αναφέρουν στην «Κ» ότι η Κυβέρνηση προτίθεται να δώσει 90 ευρώ την μέρα για δίκλινο, και 60 ευρώ το μονόκλινο, για πακέτα all inclusive, που περιλαμβάνουν όλα τα γεύματα της ημέρας. Πρόκειται για ποσό το οποίο δεν θεωρείται από τους ξενοδόχους ως ιδιαίτερα ικανοποιητικό. Για την περίοδο του ενός μήνα εφαρμογής του προγράμματος φιλοξενίας εκτιμάται ότι το συνολικό κόστος για την φιλοξενία των ατόμων θα ξεπεράσει τα 4 εκατομμύρια ευρώ.

Σημαντικό ζήτημα είναι το βρεθεί το προσωπικό το οποίο θα είναι διατεθειμένο να εργαστεί κάτω από τέτοιες συνθήκες.

Ένα δεύτερο ζήτημα είναι η επαναφορά του προσωπικού στις θέσεις εργασίας τους για τον συγκεκριμένο σκοπό. Σύμφωνα με πληροφορίες αυτό είναι το βασικότερο πρόβλημα που προκύπτει και είναι αποτρεπτικό στοιχείο για την συμμετοχή περισσότερων ξενοδοχείων. Πάντως ήδη έχουν δεχτεί να συμμετέχουν στο πρόγραμμα τρία στις Πλάτρες και το Τρόοδος ενώ πηγές αναφέρουν στην «Κ» ότι το Υπουργείο Υγείας είναι κοντά σε συμφωνία και με άλλα σε παραλιακές περιοχές.

Το περιεχόμενο της επιστολής στους ξενοδόχους

Στην επιστολή που έστειλε το Υφυπουργείο Τουρισμού προς τους ξενοδόχους το περιεχόμενο της οποίας έχει στην κατοχή της η «Κ» περιλαμβάνεται:

- το ενδεικτικό μενού για τους φιλοξενούμενους υπό περιορισμό (πρόγευμα, γεύμα, δείπνο).
-το Γενικό πλαίσιο συμφωνίας με το Υπουργείο Υγείας στο πλαίσιο του οποίου ο ξενοδόχος παραχωρεί το κατάλυμα του στο Υπουργείο Υγείας, και προσφέρει γεύματα και room service στους φιλοξενούμενους υπό περιορισμό. Το συμβόλαιο έχει έναρξη την 19η Μαρτίου και έχει διάρκεια ενός μήνα.
- Αναφέρεται ότι υπάρχει άμεση ανάγκη από δύο χιλιάδες δωμάτια (μονόκλινα ή δίκλινα)
- Καθορίζεται η τιμή ως 90 ευρώ το δίκλινο και 60 ευρώ το μονόκλινο δωμάτιο ημερησίως συν ΦΠΑ
- Αναφέρεται ότι η φύλαξη του ξενοδοχείου θα γίνεται από την Εθνική Φρουρά

Σημειώνεται ότι πέραν της επιστολής στάλθηκε ακόμα ένα έγγραφο που περιλαμβάνει οδηγίες για τα ξενοδοχεία για την φιλοξενία ατόμων σε καραντίνα, το οποίο προνοεί μεταξύ άλλων ότι το προσωπικό του ξενοδοχείου θα αφήνει το φαγητό έξω από την πόρτα, οδηγίες για το πώς θα γίνεται ο καθαρισμός των δωματίων. Αναφέρεται επίσης ότι οι φιλοξενούμενοι σε καραντίνα δεν μπορούν να χρησιμοποιούν τους κοινόχρηστους χώρους. Σε περίπτωση που παρά τις οδηγίες χρησιμοποιήσουν τους κοινόχρηστους χώρους, τότε οι υπεύθυνοι των ξενοδοχείων θα πρέπει να ενημερώνουν το αρμόδιο Υπουργείο.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Μαρίας Ηρακλέους

Σχόλια αναγνωστών

Σε ποιανού τη φάρα

«Εύγε κύριε Παράσχο. Εξαίρετο άρθρο.»
Άσχετος  |  22:30

Τα παιδιά είναι η αντανάκλασή μας

«ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ… ΕΒΡΑΪΚΕΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ Δεν επικροτώ όλα τα σημεία τα οποία χρησιμοποιεί στις εικόνες του ...»
Ανδρεας Κωνσταντινιδης, ΒΑ, ΜΑ  |  13:25

Επενδύοντας στον φόβο, στον πόνο, στο μίσος

«Ψυχραιμία και έξυπνες κινήσεις αλλά όχι δειλία. Η εποχή του κατευνασμού με την Τουρκία τέλειωσε με ...»
Leon  |  09:39

#PoliticsBlog Πόσο μακριά μπορούμε να πάμε με τον Μακρόν;

«Oυτε στην εποχη Βενιζελου,ηρθε καποια Μεγαλη Δυναμη να πολεμησει για παρτυ μας την Οθωμανικη ...»
Γιωργος Χ  |  22:05

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση

Η Παγκόσμια Ημέρα Αλτσχάιμερ έχει στόχο, τόσο την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης για τους νοσούντες και τις οικογένειές τους, όσο και για την πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση.

Με χρηματική δωρεά στη Στέγη Ευγηρίας «ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ ΜΙΧΑΗΛ» τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Αλτσχάιμερ, η φαρμακοβιομηχανία Remedica

Η εταιρεία θα συνεχίσει να έχει ενεργό ρόλο στην κοινωνία και να βρίσκεται στο πλευρό της κοινωνίας αλλά και των ευάλωτων ...
Δελτίο Τύπου
 |  ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ