ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Πού εξαφανίστηκε ο ιδρυτής της Alibaba; - Φουντώνουν οι φήμες

Ο Μα ήταν στο προσκήνιο πρόσφατα, καθώς η Κίνα κατέστρεψε την επιχειρηματική του αυτοκρατορία.

ΠΗΓΗ: skai.gr

Εδώ και δύο μήνες έχει να εμφανιστεί δημόσια ο Τζακ Μα, ο 56χρονος δισεκατομμυριούχος ιδρυτής της Alibaba και του Ant Group, κάτι που ενισχύει τις φήμες γύρω από το πού μπορεί να βρίσκεται.

Ο Μα ήταν στο προσκήνιο πρόσφατα, καθώς η Κίνα κατέστρεψε την επιχειρηματική του αυτοκρατορία. Στα τέλη Δεκεμβρίου, οι κινεζικές ρυθμιστικές αρχές ξεκίνησαν μια αντιμονοπωλιακή έρευνα για την Alibaba, τη μεγαλύτερη εταιρεία ηλεκτρονικού εμπορίου της χώρας.

Οι νέοι κανόνες ήρθαν εβδομάδες αφότου ο Μα επέκρινε το χρηματοοικονομικό ρυθμιστικό σύστημα της Κίνας σε συνέδριο στη Σαγκάη. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Μα απέρριψε τους παγκόσμιους χρηματοοικονομικούς κανονισμούς που χρησιμοποιεί η Κίνα και τους παρομοίασε με κανόνες που ισχύουν σε μια «λέσχη ηλικιωμένων», ενώ είπε ότι «δεν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τις χθεσινές μεθόδους για τη ρύθμιση του μέλλοντος». 

Το 2019 ο Μα παραιτήθηκε από επικεφαλής της Alibaba. 

Στη συνέχεια άρχισαν να διασπείρονται φήμες σχετικά με το πού μπορεί να βρίσκεται. Τον Αύγουστο του 2019, ένας άλλος Κινέζος δισεκατομμυριούχος είχε κάνει μια πρόβλεψη για τον Μα. Σε συνέντευξή του, ο Γκουό Γουενγκούι, ο οποίος εγκατέλειψε την Κίνα ως φυγάς το 2014 και πλέον ισχυρίζεται ότι ξεσκεπάζει τη διαφθορά στη χώρα, έλεγε ότι μέσα στον επόμενο χρόνο, ο Τζακ Μα θα καταλήξει πιθανότατα είτε στη φυλακή ή νεκρός, γιατί η Κίνα θέλει να «πάρει πίσω» την Ant Group.

Την περασμένη εβδομάδα, η κινεζική κυβέρνηση διέταξε την Ant Group, η οποία κατέχει την Alipay, τη μεγαλύτερη πλατφόρμα ψηφιακών πληρωμών της Κίνας, να μειώσει τις δραστηριότητές της αφού εξέφρασε ανησυχίες ότι η εταιρική διακυβέρνησή της «δεν ήταν υγιής».

Εκπρόσωπος της Ant Group αρνήθηκε να σχολιάσει.

Πηγή: Business Insider

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση