ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Πραγματοποιήθηκε εκδήλωση παρουσίασης των νέων λεωφορείων του Οργανισμού Συγκοινωνιών Επαρχίας Αμμοχώστου (ΟΣΕΑ)

Δελτίο Τύπου

Εκδήλωση παρουσίασης των νέων λεωφορείων του Οργανισμού Συγκοινωνιών Επαρχίας Αμμοχώστου (ΟΣΕΑ) πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 13/05/2022. Συγκεκριμένα παρουσιάστηκαν τα 31 υπερσύγχρονα λεωφορεία του Οργανισμού που παραληφθήκαν πρόσφατα. Στην εκδήλωση παρέστη μεταξύ άλλων και ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνών και Έργων κ. Γιάννης Καρούσος.

Τα 31 καινούργια λεωφορεία, τύπου IRIZAR i3 και i4 με αμάξωμα IRIZAR (Ισπανίας) και κινητήρα MERCEDES (Γερμανίας), αποτελούν από τις 23 Μαρτίου που έχουν ξεκινήσει τα πρώτα τους δρομολόγια, το νέο στολίδι στους δρόμους της Ελεύθερης Επαρχίας Αμμοχώστου!

O ΟΣΕΑ υλοποιεί με την παραλαβή των νέων λεωφορείων έναν ακόμα από τους βασικούς στόχους που είχε θέσει από την έναρξη της λειτουργίας του το 2010, ο όποιος είναι να προσφέρει στην Ελεύθερη Επαρχία Αμμοχώστου ένα ποιοτικά αναβαθμισμένο, σύγχρονο και αποτελεσματικό σύστημα Δημοσίων Επιβατικών Μεταφορών.

Συνολικά έχουν παραληφθεί μέχρι σήμερα 31 καινούργια λεωφορεία. Πρόκειται για μεγάλα λεωφορεία (20 χαμηλοδάπεδα και 11 περιφερειακά) τα οποία είναι όλα προσβάσιμα σε ΑμεΑ (Άτομα με Αναπηρία) και διαθέτουν βάσεις για ποδήλατα, σύστημα Wi-Fi και πρόσβαση για USB.Το σύστημα Wi-Fi έχει ήδη εγκατασταθεί στο πρώτο από τα καινούργια λεωφορεία σε δοκιμαστική φάση με απόλυτη επιτυχία και σύντομα θα εγκατασταθεί και σε όλα τα υπόλοιπα καινούργια λεωφορεία.

Μέχρι το 2023, αναμένεται να παραλειφθεί και η δεύτερη παραγγελία λεωφορείων η οποία αφορά την περεταίρω ανανέωση του στόλου του ΟΣΕΑ με ακόμα 21 λεωφορεία (12 χαμηλοδάπεδα και 9 περιφερειακά).

Η επιλογή των καινούργιων λεωφορείων έγινε με βασικό γνώμονα την ασφάλεια των εργαζόμενων, του επιβατικού κοινού και των χιλιάδων τουριστών που επισκέπτονται την Επαρχία Αμμοχώστου κάθε χρόνο.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης, έγινε αναφορά σε διάφορα σημαντικά σημεία που συμπεριλαμβάνει η νέα σύμβαση η οποία έχει υπογραφεί μεταξύ του Κράτους και του ΟΣΕΑ για την επόμενη δεκαετία (2021-2031).

Η νέα σύμβαση προνοεί μεταξύ άλλων αύξηση κατά 20%, σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, των δρομολογίων που εκτελεί ο ΟΣΕΑ εντός του τομέα ευθύνης του, που είναι η Ελεύθερη Επαρχία Αμμοχώστου και οι κοινότητες Ξυλοφάγου, Ορμήδεια και Ξυλοτύμπου. Ο ΟΣΕΑ εκτελεί επίσης δρομολόγια από και προς την πόλη της Λάρνακας.

Με την εφαρμογή της νέας σύμβασης θα εισαχθούν νέες μέθοδοι πληροφόρησης του επιβατικού κοινού σε ακριβή χρόνο με ηλεκτρονικές οθόνες σε έξυπνες στάσεις λεωφορείων αλλά και μέσω της νέας ιστοσελίδας του ΟΣΕΑ που θα τεθεί σε λειτουργία εντός των επομένων ημέρων. Επίσης, η δημιουργία μίας νέας εφαρμογής για κινητά, αλλά και η περεταίρω συνεργασία του ΟΣΕΑ με υφιστάμενες πλατφόρμες, όπως η Moovit και η Motion, θα βοηθήσουν περεταίρω στην έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση του επιβατικού κοινού.

Για άλλη μια φορά σας ευχαριστούμε για την συνεχή στήριξη σας από την έναρξη της λειτουργίας του Οργανισμού μας το 2010, αλλά και για την εμπιστοσύνη που μας δείξατε όλα αυτά τα χρόνια! Βασικός μας στόχος μας θα συνεχίσει να είναι η περεταίρω εξέλιξη μας και η καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού μας!

Μαζί συνεχίζουμε…

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Δελτίο Τύπου

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση