ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Πρόεδρος ΟΕΒ: Η Κύπρος δεν πρέπει να ανησυχεί για την απόφαση των G7

Τόνισε την ανάγκη η Κύπρος να προβεί στις μεταρρυθμίσεις που χρειάζονται έτσι ώστε να προσελκύσει περισσότερες εταιρείες

ΚΥΠΕ

Η Κύπρος δεν πρέπει να ανησυχεί ιδιαίτερα από την απόφαση της Ομάδας χωρών των G7 για ελάχιστο εταιρικό φορολογικό συντελεστή 15%, δήλωσε ο Πρόεδρος της ΟΕΒ Αντώνη Αντωνίου, τονίζοντας την ανάγκη η Κύπρος να προβεί στις μεταρρυθμίσεις που χρειάζονται έτσι ώστε να προσελκύσει περισσότερες εταιρείες.

Συγκεκριμένα, κληθείς να σχολιάσει την απόφαση της Ομάδας χωρών των G7 για ελάχιστο εταιρικό φορολογικό συντελεστή 15%, παγκόσμια, ο κ. Αντωνίου είπε ότι «η Κύπρος είναι ένας ελκυστικός προορισμός» για τις επιχειρήσεις και «δεν βλέπω ότι πρέπει να ανησυχούμε ιδιαίτερα», φθάνει να προβούμε, όπως σημείωσε, «στις μεταρρυθμίσεις που χρειάζονται να γίνουν ούτως ή άλλως για την εκταμίευση πόρων από την ΕΕ».

Ο κ. Αντωνίου είπε ακόμη ότι «μάλλον θετικά πρέπει να το δούμε» σε ό,τι αφορά την προσέλκυση εταιρειών, προσθέτοντας ότι η Κύπρος έχει ανταγωνιστικές χώρες, όπως «η Ιρλανδία που διαθέτει πολλές εταιρείες τεχνολογίας και τις οποίες «πιθανόν να τις ελκύσουμε εμείς».

«Θα δούμε τις εξελίξεις αλλά δεν θα ένοιωθα ιδιαίτερα ανήσυχος», υπογράμμισε.

Τέλος, ανέφερε ότι η απόφαση των G7 θα οδηγηθεί στους G20 και στη συνέχεια στον ΟΟΣΑ για έγκριση, ενώ σημείωσε πως είναι κάτι που θα πιθανόν να αναμέναμε καθώς ήταν δήλωση του Αμερικανού Προέδρου Τζον Μπάιντεν εδώ και κάποιους μήνες.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση