ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 23:58
 

Προοπτικές ανάπτυξης στον τουρισμό κρουαζιέρας

Σημαντικός εταίρος του κράτους η DP World ανέφερε ο Υφυπουργός Τουρισμού.

Newsroom K

Οι ευκαιρίες που διανοίγονται στον κλάδο της κρουαζιέρας και η ανάγκη επιτάχυνσης των διαδικασιών που σχετίζονται με την ανάπτυξη και προώθηση του βιώσιμου τουρισμού, βρέθηκαν στο επίκεντρο συνάντησης που πραγματοποιήθηκε μεταξύ της DP World Limassol και του Υφυπουργού Τουρισμού, Σάββα Περδίου. Τον Υφυπουργό Τουρισμού υποδέχθηκαν στελέχη της DP World Limassol, στο πλαίσιο πρόσφατης επίσκεψής του στο λιμάνι Λεμεσού.

Στη διάρκεια της επίσκεψής του, ο Υφυπουργός Τουρισμού είχε την ευκαιρία να ξεναγηθεί στο νέο Επιβατικό Τερματικό, ενώ πήρε και μία γεύση από τα κατασκευαστικά έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη στην περιοχή. Συναντήθηκε επίσης με τον Γενικό Διευθυντή της DP World Limassol, Charles Meaby, με τον οποίο αντάλλαξαν απόψεις και συζήτησαν τρόπους ενίσχυσης του τουριστικού προϊόντος της Κύπρου με στόχο την αύξηση της ανταγωνιστικότητας της χώρας και τη βελτίωση της εμπειρίας των επισκεπτών.

Ο Υφυπουργός Τουρισμού δήλωσε πως «ένας ισχυρός τομέας κρουαζιέρας μπορεί να έχει ουσιαστικό αντίκτυπο στις τοπικές κοινότητες και την ευρύτερη οικονομία της Κύπρου, δημιουργώντας πολλαπλά οφέλη». Ο κ. Περδίος πρόσθεσε πως «η DP World Limassol αποτελεί σημαντικό εταίρο του κράτους και έναν από τους κύριους φορείς της τουριστικής βιομηχανίας. Θεωρούμε επιτακτική την ανάγκη να ενώσουμε τις δυνάμεις μας ώστε να καταστήσουμε το λιμάνι Λεμεσού βασικό κέντρο κρουαζιέρας στην Ανατολική Μεσόγειο».

Από την πλευρά του, ο Γενικός Διευθυντής της DP World Limassol, Charles Meaby, υπογράμμισε την ανάγκη για συνεργασία όλων των φορέων του τουρισμού προκειμένου να αξιοποιηθούν στο μέγιστο δυνατό βαθμό οι ευκαιρίες που διανοίγονται από την ανάπτυξη του τομέα των κρουαζιέρων. Εξέφρασε, παράλληλα, την ετοιμότητα της εταιρείας να συνεισφέρει στην ενίσχυση της παρουσίας της Κύπρου στον περιφερειακό χάρτη της κρουαζιέρας. «Επικεντρώνουμε τις προσπάθειές μας στην ενίσχυση και προώθηση του βιώσιμου τουρισμού και ιδιαίτερα όσον αφορά την αναβάθμιση της εμπειρίας των επισκεπτών. Το όραμά μας είναι ξεκάθαρο. Ωστόσο, πρόκειται για μία συλλογική προσπάθεια που προϋποθέτει την εμπλοκή όλων ειδικά, σε ό,τι αφορά την παροχή εξαιρετικής ποιότητας υπηρεσιών, παράγοντας καταλυτικός ως προς τη διαμόρφωση καλής φήμης», σημείωσε.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Προδρόμου: Έτοιμοι για Τριμερή ακόμα και τον Οκτώβριο

«Ρωτείστε και τον Άντρο τoν φίλο του Ακιντζί αν συμφωνεί!! »
ΑΚΑ  |  10:13

Σήμερα στην «Κ»: Πώς ΗΠΑ και Ρωσία έστρωσαν χαλί στην Τουρκία

«Τελικά τρεις ανάγωγοι, φιλοχρήματοι και ανιστόρητοι κυβερνούν τη Γή μας!»
ΑΚΑ  |  10:11

Προειδοποιεί για κυρώσεις ο Τραμπ, θα ανταποδώσουμε λέει ο Τσαβούσογλου

«Όταν αφήσεις την άρκαστη και απλώσει, δύσκολα την εξολοθρεύεις! Ακούς κύριε Τραμπ? »
ΑΚΑ  |  08:43

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση

X