ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Προς αναστολή η λειτουργία του Era Korivos στην Πάφο

Διάταγμα για τερματισμό χρήσης της οικοδομής εξέδωσε το Επαρχιακό δικαστήριο Πάφου

Της Μαρίας Ηρακλέους

Το ενδεχόμενο της αναστολής λειτουργίας της φαίνεται να αντιμετωπίζει η Υπεραγορά «Era», πρώην Korivos μετά από διάταγμα του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου για τερματισμό της χρήσης της οικοδομής, εντός δύο μηνών από τις 14 Σεπτεμβρίου 2021. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δήμου Πάφου, η εταιρεία θα πρέπει να εξασφαλίσει από τον Δήμο Πάφου, ως Αρμόδια Αρχή, πιστοποιητικό τελικής έγκρισης.

Σημειώνεται ότι το Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου εξέδωσε στις 9.8.2021 και 14.9.2021 καταδικαστικές αποφάσεις εναντίον των εταιρειών Ermes Department Stores Plc, Woolworth (Cyprus) Properties Pls σε σχέση με την κατοχή, χρήση, λειτουργία οικοδομής και ανοχή στη λειτουργία οικοδομής χωρίς την εκ των προτέρων εξασφάλιση πιστοποιητικού τελικής έγκρισης από την Αρμόδια Αρχή, δηλαδή τον Δήμο Πάφου. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του δήμου Πάφου, υπάρχει ζήτημα στο θέμα μετατροπής χρήσης μέρους χώρους στάθμευσης σε εκθεσιακό χώρο χωρίς την άδεια του δήμου. Πρόσθετα, το Δικαστήριο επέβαλε χρηματική ποινή σε κάθε κατηγορούμενο.

Όπως αναφέρει ο δήμος Πάφου, η εν λόγω υπεραγορά λειτουργεί παράνομα ως πολυκατάστημα με αυθαίρετες μεγάλης έκτασης προσθηκομετατροπές, τόσο στον εσωτερικό χώρο όσο και στο χώρο στάθμευσης, για τις οποίες εκκρεμεί ποινική υπόθεση ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου.

Η «Κ» επιχείρησε να επικοινωνήσει με την εταιρεία για το θέμα, χωρίς ωστόσο να δοθεί μέχρι στιγμής από πλευράς εταιρείας, κάποιο σχόλιο.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Μαρίας Ηρακλέους

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση