ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 19:21
 

Πρόστιμο 237 χιλιάδων ευρώ στην MTN

Από την Επιτροπή Προστασίας Ανταγωνισμού για καταγγελία της Golden Telemedia το 2014

Newsroom K

Διοικητικό πρόστιμο ύψους 237 χιλιάδων ευρώ επέβαλε η Επιτροπή Προστασίας Ανταγωνισμού στην εταιρεία MTN Cyprus Limited, μετά από καταγγελία της εταιρείας Golden Telemedia Limited τον Σεπτέμβριο του 2014. 

Όπως αναφέρεται στο αιτιολογικό της απόφασης, η επιτροπή έκρινε ότι «η ΜΤΝ ως πάροχος υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας κατέχει δεσπόζουσα θέση σε ότι αφορά στο δίκτυο κινητής τηλεφωνίας, έναντι των συνδρομητών της, αλλά και έναντι των Παρόχων Υπηρεσιών Πολυμεσικής Πληροφόρησης που επιθυμούν να προσφέρουν Υπηρεσίες Πολυμεσικής Πληροφόρησης στους συνδρομητές της».

Στην απόφαση της ΕΠΑ αναφέρεται ότι η MTN από την αρχή της συνεργασίας της με την GT, ήτοι αρχές του 2005, αρνείτο να παράσχει στην GT υπηρεσίες τερματισμού κλήσεων των Συνδρομητών Συμβολάιου κινητής τηλεφωνίας, διά της φραγής κλήσεων, προς Υπηρεσίες Ηχητικής Πληροφόρησης με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατή η παροχή τέτοιων υπηρεσιών στους εν λόγω καταναλωτές (δηλαδή τους πελάτες της ΜΤΝ). Ειδικότερα, την περίοδο από το 2005 έως το 2007 οι συνδρομητές συμβολαίων της ΜΤΝ δεν είχαν πρόσβαση σε Υπηρεσίες ηχητικής πληροφόρησης, ενώ από το 2007 έως και τον Ιούλιο 2015, η ΜΤΝ έθετε στους συνδρομητές συμβολαίων της περιορισμούς ως προς τη χρήση των υπηρεσιών αφού για να μπορούν να έχουν πρόσβαση στις εν λόγω υπηρεσίες έπρεπε να καταβάλουν το ποσό των €170 ως χρηματική εγγύηση. Η πλήρης άρση του περιορισμού που οδήγησε στην απρόσκοπτη παροχή της υπηρεσίας, ως προκύπτει από τα στοιχεία του διοικητικού φακέλου, επιτεύχθηκε τον Ιούλιο του 2015.

Ως αποτέλεσμα της απόφαση της MTN, την περίοδο 2005 έως και τις αρχές Ιουλίου 2015, να φράξει ή/και να περιορίσει τις κλήσεις προς ΥΗΠ από τους κατόχους συνδρομητικής κινητής τηλεφωνίας της, η GT δεν ήταν σε θέση να προσφέρει ΥΗΠ στους συνδρομητές συμβολαίου κινητής τηλεφωνίας της εταιρείας ΜΤΝ. Αυτή η απόφαση είχε ως αποτέλεσμα τον περιορισμό της διάθεσης υπηρεσιών ΥΗΠ προς ζημιά των καταναλωτών, για περίοδο 10 ετών (από το 2005 έως το 2015). Η Επιτροπή, στη βάση των ενώπιόν της στοιχείων, ομόφωνα αποφάσισε ότι παραβιάζεται το άρθρο 6(1)(β) του Νόμου από μέρους της ΜΤΝ.

Ως εκ τούτου, η Επιτροπή προστίθεται στην απόφαση,  η Επιτροπή αποφάσισε να υποχρεώσει την ΜΤΝ, να αποφύγει οποιαδήποτε επανάληψη της διαπιστωθείσας παράβασης του άρθρου 6(1)(β) του Νόμου στο μέλλον και να επιβάλει επιβάλει διοικητικό πρόστιμο στην ΜΤΝ ύψους €237,181.76. Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Το Εδιμβούργο προειδοποιεί τον Τζόνσον με νέο δημοψήφισμα

«Η Πρωθυπουργός της Σκωτίας θα μπορούσε να το πει λακωνικά και Ελληνικότατα "Έσσεται Ήμαρ"»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  16:01

Επίσημη επίσκεψη Δ. Συλλούρη στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

«Kλείει και εμπορικές συμφωνίες με γνωστό δικηγορικό γραφείο???»
ΑΚΑ  |  10:55

Δύο ακόμη σημαντικές εκδόσεις στην πλατφόρμα Read

«Kala re leventes mou giati den mas lete kai pou na tin vroume tin vivliothiki!!»
PS  |  21:07

Ποιος φταίει για τις κακές καιρικές συνθήκες στην οδική ασφάλεια;

«Επιτέλους ένα άρθρο που ‘έθεσε τον δάκτυλον επί τον τύπον των ήλων.’ Χωρίς αυστηρή και συνεχή αστυνόμευση ...»
Λευκωσιατης  |  09:27

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση

X