ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Πρόστιμο 800 χιλ. ευρώ στην Astrobank για μη συμμόρφωση AML

Η περίοδος του ελέγχου αφορά 2017 - 2019 και δεν έχει σχέση με συγκεκριμένους λογαριασμούς ή ύποπτες συναλλαγές

Του Παναγιώτη Ρουγκάλα

Του Παναγιώτη Ρουγκάλα

Πρόστιμο 800 χιλιάδων ευρώ επιβλήθηκε στην Astrobank, μετά από ευρήματα μη συμμόρφωσης AML που διενήργησε η Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου στην τράπεζα για την περίοδο 2017 - 2019.

Τα ευρήματα όπως πληροφορείται η «Κ» αφορούν ευρήματα συμμόρφωσης με τη Νομοθεσία για Ξέπλυμα Παράνομου Χρήματος (AML) και όχι συγκεκριμένες παραβάσεις κινήσεως χρημάτων.

Η Astrobank είχε πληροφορηθεί από τον εγχώριο επόπτη, την Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου από το καλοκαίρι του 2020, ωστόσο μέχρι να καταλήξει στην τελική απόφαση για το ύψος του προστίμου, έφτασε Μάιος 2022. Πριν περίπου 10 ημέρες η τράπεζα πληροφορήθηκε για το ύψος του.

Όπως πληροφορείται η εφημερίδα, η Astrobank πλήρωσε ήδη το πρόστιμο και δεν έχει λάβει ακόμα αποφάσεις αν θα εφεσιβάλει την απόφαση για την επιβολή του προστίμου. Σημειώνεται ότι το ποσό του προστίμου δεν λειτουργεί «αναλογικά» για μικρές ή μεγάλες τράπεζες.

Η AstroBank ανακοίνωσε προ δύο ημερών κέρδη ύψους 3,3 εκατ. για το 2021, ενώ το πρόστιμο θα μετρήσει στα οικονομικά αποτελέσματα του 2022.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Παναγιώτη Ρουγκάλα

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση