ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Προώθηση του τομέα των επενδυτικών ταμείων στη βρετανική αγορά

Ο Invest Cyprus συμμετείχε σε συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο μεταξύ 28 και 29 Σεπτεμβρίου 2021

Δελτίο Τύπου

Δίχτυα στην αγορά της Βρετανίας έριξε ο Κυπριακός Οργανισμός Προώθησης Επενδύσεων (Invest Cyprus), δίνοντας συνέχεια στις προωθητικές του ενέργειες, με στόχο την ανάδειξη της Κύπρου ως ευρωπαϊκής δικαιοδοσίας εγγραφής επενδυτικών ταμείων και εγκατάστασης διαχειριστών κεφαλαίων.

Ο Invest Cyprus συμμετείχε σε συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο μεταξύ 28 και 29 Σεπτεμβρίου 2021, υπό τον τίτλο “The New Era: Navigating the evolving European fund distribution landscape with successful regulatory, operational and investment strategies”. Το συνέδριο προσέλκυσε πέραν των 200 συμμετεχόντων οι οποίοι δραστηριοποιούνται στον τομέα των επενδυτικών ταμείων, όπως διαχειριστές κεφαλαίων, family offices, τράπεζες επενδύσεων και private equity firms.
Το συνέδριο χαιρέτισαν από κυπριακής πλευράς, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, κ. Γιώργος Θεοχαρίδης, ο Γενικός Διευθυντής του Invest Cyprus, κ. Γιώργος Καμπανέλλας και ο Πρόεδρος του Κυπριακού Οργανισμού Επενδυτικών Ταμείων (CIFA), κ. Αντρέας Γιασεμίδης.

Ο Γενικός Διευθυντής του Invest Cyprus, κ. Γιώργος Καμπανέλλας, ανέδειξε τις σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης που παρουσιάζει η κυπριακή οικονομία σε τομείς καίριας σημασίας, προβάλλοντας ενδιαφέροντα στοιχεία και στατιστικά. Έκανε επίσης, ειδική αναφορά στη διαχρονική εξέλιξη που σημειώνει ο τομέας των επενδυτικών ταμείων καθώς και την ανοδική τάση που καταγράφει το κυπριακό jurisdiction, εξηγώντας ότι τα υπό διαχείριση περιουσιακά στοιχεία των ταμείων, ανέρχονται σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία στα €10.7 δισ..

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, κ. Γιώργος Θεοχαρίδης, αναφέρθηκε στις ενέργειες της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς που οδήγησαν στην αύξηση του αριθμού εγγραφής επενδυτικών ταμείων στην Κύπρο. Παράλληλα, παρουσίασε στους παρευρισκόμενους το όραμα της Επιτροπής για περαιτέρω αύξηση των κεφαλαίων ESG καθώς και τα επόμενα βήματά της με στόχο την ενσωμάτωση της τεχνολογίας σε ένα πιο ισχυρό ρυθμιστικό πλαίσιο.

Ο Πρόεδρος του CIFA, κ. Αντρέας Γιασεμίδης εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Κύπρος εξελίσσεται σε διασυνοριακό κόμβο διεθνών Επενδυτικών Ταμείων, κάνοντας ειδική αναφορά στην πληθώρα συγκριτικών πλεονεκτημάτων που διαθέτει η χώρα μας και τα οποία την καθιστούν ιδανικό προορισμό για εταιρείες που αναζητούν ευρωπαϊκή έδρα. Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στο φιλόξενο περιβάλλον του νησιού, το ταλαντούχο ανθρώπινο δυναμικό που διαθέτει, τη γεωγραφική θέση και την εύκολη πρόσβαση που προσφέρει στις αγορές της Ευρώπης και της Μέσης Ανατολής, το ισχυρό ευρωπαϊκό νομικό πλαίσιο, το διαφανές φορολογικό καθεστώς και τις υποστηρικτικές υπηρεσίες.

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Δελτίο Τύπου

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση