ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Πως προχωρά το branding για την Πόλη Χρυσοχούς

Ποσό 200 χιλιάδων ευρώ θα δοθεί εντός 2021 για την τουριστική ανάπτυξη και προβολή της περιοχής

Της Μαρίας Ηρακλέους

Η πρόθεση για εξεύρεση τρόπων ενιαίας προώθησης των περιοχών της Πάφου και της Τυλληρίας, φαίνεται να παίρνει σάρκα και οστά μέσω σχετικού διαγωνισμού στον οποίο προχώρησε το Υφυπουργείο. Στο πλαίσιο του διαγωνισμού αναζητείται η παροχή υπηρεσιών για ανάπτυξη στρατηγικής με στόχο την τουριστική ανάπτυξη και την καθιέρωση της τουριστικής ταυτότητας για τις ευρύτερες περιοχές της Πόλης Χρυσοχούς και της Τυλληρίας. Το ύψος του διαγωνισμού ανέρχεται στις 70 χιλιάδες ευρώ.

Η ημερομηνία αποσφράγισης των προσφορών είναι η 10η Ιουλίου. «Πρόκειται για μια περιοχή η οποία στερήθηκε της τουριστικής ανάπτυξης και προβολής τις τελευταίες δεκαετίες και είναι μια περιοχή η οποία μέσα από την εθνική στρατηγική τουρισμού υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για την ανάπτυξη της», αναφέρει σχετικά ο Υφυπουργός Τουρισμού Σάββας Περδίος.

Στόχος του Υφυπουργείου, να συγκεντρώσει όλες τις μικρές κοινότητες κάτω από μια ομπρέλα η οποία θα έχει ένα ενιαίο brand name, με το οποίο θα συστήνεται και θα προσελκύει τις εξωτερικές αγορές τουρισμού. Θεωρείται ότι έτσι θα αναβαθμιστεί και θα αυξηθεί το τουριστικό ρεύμα στις κοινότητες Ακάμα, και κατ επέκταση θα δημιουργήσει συνθήκες για ανάπτυξη στην περιοχή.

Ριβιέρα Πάφου

Ενδεχομένως η περιοχή (Πόλη Χρυσοχούς, Κάθηκας, Ίνεια, Κρήτου Τέρρα, Λατσί και Τυλληρία ) να συστηθεί ως Ριβιέρα Πάφου. Το σίγουρο είναι ότι το νέο brand name θα πρέπει να είναι διεθνές ώστε να κερδίζει το ενδιαφέρον του επισκέπτη.

Ποσό 200 χιλιάδων ευρώ

Μιλώντας στην «Κ» ο Υφυπουργός Τουρισμού Σάββας Περδίος ανέφερε ότι ήδη έχει ληφθεί απόφαση ώστε από το 2021 να καταβληθεί ποσό 200 χιλιάδων ευρώ για την τουριστική ανάπτυξη και προβολή της πόλεως Χρυσοχούς και Τυλληρίας. Το κονδύλι θα ξεκινήσει να παρέχεται από το 2021 μέσω της ΕΤΑΠ Πάφου και ΕΤΑΠ Λευκωσίας, που είναι οι αρμόδιοι για αυτές τις περιοχές και όχι στους δήμους και τις κοινότητες.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Μαρίας Ηρακλέους

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Όπως ήδη ελέχθη, αυτή η ιστορία είναι και το Βαρερλώ του Άντρου Κυπριανού και του κόμματος του βεβαίως! ...»
ΑΚΑ  |  21:01

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Αγία Σοφία: Ένα αιώνιο πολιτικό σχέδιο

«Εν τω μεταξύ η δύση και η Ρωσσία σφυρούν αφιάφορα....»
Αρμαγεδών  |  08:48

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση