ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ψάχνουν πλατφόρμες delivery οι λαϊκές αγορές

Αναζητούν τρόπους να ικανοποιήσουν τους παραγωγούς μετά το κλείσιμο των λαϊκών

Της Μαρίας Ηρακλέους

Προβληματισμός επικρατεί για το τι δέον γενέσθαι με όσους παραγωγούς διοχέτευαν τα προϊόντα τους στις λαϊκές αγορές οι οποίες πλέον έχουν απαγορευτεί. Σύμφωνα με τον Παναγροτικό έχει μειωθεί κατά 80% ο κύκλος εργασιών για τους φθαρτέμπορες και τους θερμοκηπιούχους που παράγουν μελιτζάνες, αγγουράκια, ντομάτες πιπεριές.

Οι ίδιοι οι παραγωγοί προσπαθούν πλέον να βρουν εναλλακτικές λύσεις μέσω μεσαζόντων, ενώ σκέψεις γίνονται και από το Υπουργείο Γεωργίας. Σκέψεις οι οποίες συζητήθηκαν σε πρόσφατη συνάντηση του Υπουργού με τις αγροτικές οργανώσεις και αφορούν μεταξύ άλλων τους εναλλακτικούς τρόπους με τους οποίους μπορούν να διατεθούν τα προϊόντα. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ» ενδεχομένως ένας από αυτούς τους τρόπους έχει να κάνει με την αξιοποίηση της τεχνολογίας. Μελετάται μεταξύ άλλων το σενάριο να γίνονται λαϊκές αγορές διαδικτυακά. Αυτή την περίοδο γίνεται προσπάθεια και βολιδοσκόπηση από το Υπουργείο σε πλατφόρμες online παραγγελιών και διανομής, ώστε να συμπεριληφθεί κατηγορία «e -laiki market».

Φυσικά πρόκειται για μέτρα τα οποία ακόμα είναι υπό συζήτηση και με τις οργανώσεις αγροτών. Σύμφωνα με πληροφορίες οι πρώτες αντιδράσεις από τους ίδιους είναι πολύ συγκρατημένες. Ξεκαθαρίζεται ότι δεν θα εφαρμοστεί οποιοδήποτε μέτρο το οποίο δεν θα έχει τα απαραίτητα εργαλεία για να εφαρμοστεί με επιτυχία. Αυτό που τονίζεται από το Υπουργείο Γεωργίας είναι ότι θα πρέπει να ληφθούν υπόψη οι ιδιαιτερότητες του κλάδου και το γεγονός κυρίως ότι η πλειοψηφία των παραγωγών είναι άτομα τα οποία δεν είναι εξοικειωμένα με την τεχνολογία. Αποφάσεις και ανακοινώσεις για το θέμα αναμένονται τις επόμενες μέρες.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Μαρίας Ηρακλέους

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Οι πολλοί μετασεισμοί του προϋπολογισμού

«Κάποιοι σωστοί και ηθικοί άνθρωποι με ηγετικά προσόντα χρειάζονται σε αυτόν το τόπο να δημιουργήσουν ...»
Leon  |  10:48

Μ. Σαρρής: Τα ποσά ήταν μεγάλα, οι δεκασμοί μεγάλοι

«Συμπέρασμα. ΟΛΟΙ οι πολιτικοί μας αποδείχτηκαν φαύλοι της αρπαχτής. Απλά πράγματα.»
ΑΚΑ  |  09:30

Συναινετική η υπερψήφιση του Προϋπολογισμού 2021

«Και ερωτώ το αποτυχημένο κόμμα ΔΗΚΟ και το ζημιογώνο ΑΚΕΛ τι θα γινόταν στην Κύπρο αν χθες δεν ψηφιζόταν ...»
ΑΚΑ  |  09:28

Συναινετική η υπερψήφιση του Προϋπολογισμού 2021

«Και ερωτώ το αποτυχημένο κόμμα ΔΗΚΟ και το ζημιογώνο ΑΚΕΛ τι θα γινόταν στην Κύπρο αν χθες δεν ψηφιζόταν ...»
ΑΚΑ  |  09:27

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση