ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ψηλά στις επιθυμίες των Βρετανών τουριστών η Κύπρος

Βρίσκεται στη δέκατη θέση των χωρών στις οποίες σκοπεύουν να ταξιδέψουν φέτος οι Βρετανοί

ΚΥΠΕ

Στη δέκατη θέση των χωρών στις οποίες λένε ότι σκοπεύουν να ταξιδέψουν φέτος οι Βρετανοί τουρίστες βρίσκεται η Κύπρος, σύμφωνα με έρευνα του Συνδέσμου Βρετανών Ταξιδιωτικών Πρακτόρων (ABTA).

Συνολικά στην έρευνα αναφέρθηκαν 23 χώρες ως οι πιο επιθυμητοί προορισμοί για τους Βρετανούς φέτος.

Την πρώτη δεκάδα συμπληρώνουν κατά σειρά οι Ισπανία, ΗΠΑ, Γαλλία, Ιταλία, Ελλάδα, Πορτογαλία, Γερμανία, Αυστραλία και Τουρκία.

Η έρευνα του ABTA έγινε την περασμένη εβδομάδα ενόψει του λεγόμενου «Σαββάτου της ηλιοφάνειας», δηλαδή του πρώτου Σαββάτου του έτους κατά το οποίο συνήθως υπάρχει απότομη αύξηση κρατήσεων για το καλοκαίρι λόγω της μελαγχολίας της παρέλευσης των εορτών των Χριστουγέννων.

Σύμφωνα με ταξιδιωτικούς πράκτορες, φέτος αναμενόταν ιδιαίτερα μεγάλη αύξηση κρατήσεων, καθώς οι Βρετανοί αντιμετωπίζουν ένα κλίμα δυσαρέσκειας στη χώρα τους, με απεργίες και συνεχείς αναφορές δυσχερειών λόγω της ακρίβειας.

Όπως λένε, παρά τα οικονομικά προβλήματα όποιος μπορεί να πληρώσει για διακοπές στο εξωτερικό θα το κάνει ως προτεραιότητα έναντι άλλων δαπανών για λόγους ψυχολογίας.

Επιπλέον, είναι η πρώτη χρονιά μετά από την πανδημία που άρχισε χωρίς κανέναν περιορισμό για τους Βρετανούς.

Η έρευνα του ABTA έδειξε πως τρεις στους πέντε Βρετανούς σκοπεύουν να πάνε φέτος διακοπές σε άλλη χώρα. Σχεδόν ένας στους τρεις λένε πως θα κλείσουν εισιτήρια και πακέτα νωρίτερα από ό,τι συνήθως σε μια προσπάθεια να εξασφαλίσουν καλύτερες τιμές.

Ο διευθύνων σύμβουλος του ABTA Μαρκ Τάνζερ δήλωσε πως «η όρεξη του κόσμου για διακοπές έχει παραμείνει αξιοσημείωτα ανθεκτική παρά τις συνεχιζόμενες πιέσεις στα οικονομικά του, αν και αναμφίβολα υπάρχει μία δυνατή έμφαση στην εξασφάλιση των καλύτερων δυνατών προσφορών».

(ΚΥΠΕ/ΘΓ/ΓΒΑ)

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση