ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 12:20
 

PwC: Χώρες της Αν.Ασίας και της Β.Ευρώπης πρωτοπορούν στη δημιουργία νέων ιδεών

Η Νότια Κορέα αναδεικνύεται ως το έθνος με τη μεγαλύτερη «ένταση ιδεών» στον κόσμο

Δελτίο Τύπου

Σύμφωνα με την έκθεση “Global Economy Watch” της PwC, η Νότια Κορέα αναδεικνύεται ως το έθνος με τη μεγαλύτερη “ένταση ιδεών” στον κόσμο, δείκτης που αντιπροσωπεύει τον αριθμό των διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας που χορηγούνται ανά εκατομμύριο πληθυσμού. Στην πρώτη εικοσάδα κυριαρχούν χώρες της Ανατολικής Ασίας και της Βόρειας Ευρώπης.

Πιο συγκεκριμένα, οι σκανδιναβικές χώρες καταγράφουν καλύτερες επιδόσεις από τις αναμενόμενες σε ό,τι αφορά τον αριθμό των διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας που χορηγούνται ανά εκατομμύριο πληθυσμού. Ισχυρές επιδόσεις στον εν λόγω δείκτη για τις ιδέες σημειώνει και η Ανατολική Ασία, με την Ιαπωνία στην 4η θέση και τη Σιγκαπούρη στην 14η. Στην πρώτη εικοσάδα εισέρχεται για πρώτη φορά και το Ηνωμένο Βασίλειο, με 311 διπλώματα ευρεσιτεχνίας ανά εκατομμύριο πληθυσμού. Ωστόσο, εξακολουθεί να υστερεί συγκριτικά με πολλά ευρωπαϊκά έθνη, περιλαμβανομένης και της Ιρλανδίας.

Τα ευρήματα βασίζονται σε ανάλυση των βάσεων δεδομένων του Παγκόσμιου Οργανισμού Πνευματικής Ιδιοκτησίας (WIPO) αναφορικά με τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας που χορηγήθηκαν το 2017. Η ανάλυση πραγματοποιήθηκε από την PwC με σχετικές προσαρμογές ανάλογα με το μέγεθος του πληθυσμού. Σύμφωνα με την ανάλυση, διαπιστώνεται ισχυρός συσχετισμός μεταξύ της έντασης ιδεών και των δαπανών στον τομέα της έρευνας και ανάπτυξης, καθώς στην πρώτη εικοσάδα κυριαρχούν έθνη που δαπανούν υψηλότερο ποσοστό του ΑΕΠ τους στην έρευνα. Η ανάλυση αυτή κάλυψε περισσότερες από 100 χώρες και υπολογίζεται ότι το 70% της διαφοροποίησης μιας χώρας στον δείκτη έντασης ιδεών μπορεί να αποδοθεί στη διαφοροποίηση των δαπανών της για έρευνα και ανάπτυξη.

Επιπλέον, η ανάλυση της PwC επισημαίνει την ύπαρξη διαφορετικών παραγόντων που επηρεάζουν την ένταση ιδεών με την εξειδίκευση και τη γεωγραφική θέση να διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο. Η κυριαρχία των σκανδιναβικών χωρών σχετίζεται με τις επενδύσεις τους στους αναδυόμενους τομείς των ανανεώσιμων τεχνολογιών. Κατά παρόμοιο τρόπο, οι χώρες της Ανατολικής Ασίας καταγράφουν ισχυρές επιδόσεις στους τομείς της τεχνολογίας των Η/Υ, των ηλεκτροκίνητων μηχανημάτων και των τεχνολογιών ψηφιακής επικοινωνίας.

Ο Jonathan Gillham, Διευθυντής Οικονομικής Μοντελοποίησης και Οικονομετρίας της PwC Ηνωμένου Βασιλείου, δηλώνει:

«Οι ιδέες αποτελούν την κινητήριο δύναμη της παγκόσμιας οικονομίας. Παράγουν νέα καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες, ενδυναμώνουν τον ανταγωνισμό, ενισχύουν την παραγωγικότητα και αυξάνουν το βιοτικό επίπεδο. Η υψηλή ένταση ιδεών θα πρέπει να αποτελεί ένδειξη εμπιστοσύνης στις μελλοντικές προοπτικές οικονομικής ανάπτυξης μια χώρας».

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Δελτίο Τύπου

Σχόλια αναγνωστών

Γερμανικά ΜΜΕ: Περικοπές ευρωπαϊκών κονδυλίων προς την Τουρκία

«Kύριε Μπορέλ, πείτε το στον σουλτανίσκο που λιγόστεψαν οι μέρες του, σήμερα που θα είναι στο σπίτι σας! ...»
ΑΚΑ  |  11:20

«Η Κύπρος παρακολουθεί με σύνεση τις γεωστρατηγικές ανακατατάξεις στην περιοχή»

«Ο άνθρωπος χωρίς προσωπικότητα πότε θα πάει σπίτι του; »
ΑΚΑ  |  11:17

Κλοπή κατοικίας με λεία 7 χιλ. ευρώ και χρυσαφικά

«ΚΛΟΠΗ ….. κατοικίας ;;; Έκλεψαν κατοικία; Ή μήπως ΔΙΑΡΡΗΞΗ κατοικίας ;;; Πόσο ΠΤΩΧΗ διατύπωση !!! ...»
YIANNOULIS  |  10:51

«Η Κύπρος παρακολουθεί με σύνεση τις γεωστρατηγικές ανακατατάξεις στην περιοχή»

«Φούλη, από πότε η λέξη "σύνεση" έγινε συνώνυμη με τη λέξη "τρόμος";»
Ai Em  |  10:08

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση

Η Κίνα παραμένει στην κορυφή του πιο πρόσφατου Δείκτη, κυρίως λόγω του μεγέθους των επενδύσεων που γίνονται στην περιοχή.

EY: Οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας είναι μόνο μέρος της λύσης για την επίτευξη των στόχων για μηδενικές εκπομπές αερίων

Για να υλοποιηθεί το σενάριο του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας, οι επενδύσεις σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας θα πρέπει να ...
Δελτίο Τύπου
 |  ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
X