ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Πώληση της REMU με προεκτάσεις σε υγεία και εκπαίδευση

Γη 732 χιλ. τετρ. μέτρων δίπλα από το «Heritage Private School» έναντι 28 εκατ. στα χέρια Κυπρο - Ισραηλίτη επιχειρηματία

Του Παναγιώτη Ρουγκάλα

Σε μεγάλη πώληση προχώρησε η REMU, με 732 χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα πλησίον του ιδιωτικού σχολείου «Heritage», να καταλήγει έναντι 28 εκατομμυρίων ευρώ σε Κυπρο – Ισραηλίτη επιχειρηματία.

Όπως πληροφορείται η «Κ», η πώληση έχει «βάθος» και κρύβει από πίσω επένδυση που σχετίζεται στον τομέα της εκπαίδευσης και της υγείας (education and health care). Η περιοχή μπορεί να χαρακτηριστεί ως «ειδικού σκοπού», με «masterplan».

Ο επιχειρηματίας που αγόρασε το οικόπεδο «μαμούθ» λίγο έξω από την Αγία Φύλα, ονομάζεται Yakir Gabay και σύμφωνα με τις διαθέσιμες πληροφορίες, κατέχει το 10% της γερμανικής εταιρείας ακινήτων Aroundtown SA που είναι εισηγμένη στη Φρανκφούρτη. Η Aroundtown διαθέτει χαρτοφυλάκιο εμπορικών ακινήτων αξίας 30 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην Ευρώπη. Διαθέτει επίσης μερίδιο 40% στην Grand City Properties, η οποία κατέχει περίπου 65.000 διαμερίσματα στη Γερμανία και το Λονδίνο.

Το περιουσιακό στοιχείο που αγόρασε έναντι 28 εκατ. βάσει πληροφοριών της επίσημης ιστοσελίδας της REMU, βρίσκεται 250 μ ανατολικά του δρόμου Λεμεσού - Πλατρών και 350μ νοτιοανατολικά του «The Heritage Private School». Το περιουσιακό στοιχείο έχει συνολική έκταση 732.767τμ και περιλαμβάνει δύο ομάδες. Το συγκρότημα 1 αποτελείται από έξι πεδία, έχει συνολική επιφάνεια c. 682.264τμ και είναι προσβάσιμο μέσω εγγεγραμμένου χωματόδρομου. Το συμπλέγμα 2 είναι ένα πεδίο συνολικής έκτασης 50,503τμ και δεν έχει πρόσβαση στη θάλασσα. Η άμεση περιοχή περιλαμβάνει μη ανεπτυγμένα αγροτεμάχια. Το περιουσιακό στοιχείο βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από περιοχές που καλύπτονται από όλες τις υπηρεσίες κοινής ωφέλειας (νερό, ηλεκτρική ενέργεια και τηλεπικοινωνίες).

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Παναγιώτη Ρουγκάλα

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση