ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Πώς να υιοθετήσεις και να μεγαλώσεις ένα κατοικίδιο, χωρίς να επιβαρύνεις το περιβάλλον

Προωθητική Ενέργεια

Οι άνθρωποι πολλές φορές ξεχνάμε ότι υπάρχει εκεί έξω μία υπέροχη φύση με την οποία συνδεόμαστε άρρηκτα και αποτελούμε κομμάτι της. Ίσως η πιο ουσιαστική σχέση, που μπορεί να αποκτήσει κανείς με τη φύση, είναι η σχέση με τα ζώα και ειδικά με τα ζώα συντροφιάς. Ζούμε με τον σκύλο και τη γάτα, κάτω από την ίδια στέγη, εδώ και χιλιάδες χρόνια, με τους περισσότερους κηδεμόνες ζώων να αντιμετωπίζουν τα κατοικίδια ως μέλη της οικογένειάς τους.

Αν έχετε ήδη ή σκέφτεστε να υιοθετήσετε κάποιο κατοικίδιο, μπορείτε να το μεγαλώσετε με οικολογικό και φιλικό προς το περιβάλλον τρόπο, ξεκινώντας με τα σωστά βήματα ή αλλάζοντας απλά λίγο τις συνήθειές σας. Το νέο μαλλιαρό μέλος της οικογένειας σας μπορεί να μεγαλώσει με οικολογικό τρόπο, συμβάλλοντας στην προστασία του περιβάλλοντος.

Έχετε, λοιπόν, αποφασίσει ότι είστε έτοιμοι για το νέο μέλος της οικογένειάς σας, αλλά δεν ξέρετε από πού να ξεκινήσετε για να το βρείτε; Υπολογίζεται ότι κάθε χρόνο στην Κύπρο έχουμε 100.000 εγκαταλελειμμένα σκυλιά και κουτάβια, από τα οποία πολλά δεν επιβιώνουν, ενώ οι γάτες ζουν ελεύθερες και η ανεξέλεγκτη αναπαραγωγή τους έχει ανεβάσει τον τεράστιο υπολογιζόμενο αριθμό τους στο 1.000.000! Επικοινωνήστε με φιλοζωικές και καταφύγια της πόλης σας και ενημερωθείτε για τα αδέσποτα ζωάκια που ψάχνουν σπίτι. Κάντε μια βόλτα από τις εγκαταστάσεις τους, γνωρίστε από κοντά τα διαθέσιμα ζωάκια και υιοθετήστε τον νέο σας φίλο, προσφέροντάς του το σπίτι που του αξίζει.  Οι φίλοι και τα μέλη της οικογένειας μας δεν αγοράζονται, αλλά υιοθετούνται και η αγορά ζώων συντηρεί και επιδεινώνει το πρόβλημα των αδέσποτων, αλλά και την εκτροφή των ζώων κάτω από απάνθρωπες συνθήκες.

Όμως, μαζί με την χαρά της απόκτησης ενός ζώου συντροφιάς, έρχονται και οι ανάλογες ευθύνες! Εκπαιδεύστε τους εαυτούς σας, αλλά και τα παιδάκια της οικογένειας για το πώς να φροντίζουν το νέο σας μέλος σωστά και οικολογικά!

Η καθημερινή βόλτα του σκύλου σας είναι ίσως η πιο βαρετή ευθύνη που θα αποκτήσετε με την έλευση του νέου σας φίλου. Τα σκυλάκια προτιμούν να κάνουν τις ανάγκες τους σε πολλά διαφορετικά σημεία κατά τη διάρκεια της βόλτας και είναι υποχρέωσή σας να καθαρίζετε τις ακαθαρσίες τους. Προτιμήστε βιοδιασπώμενα σακουλάκια ή παλιές εφημερίδες, αλλά υπάρχουν και άλλες εναλλακτικές, ακόμα πιο βιώσιμες λύσεις!

Σκυλίσια ζωή και παιχνίδια με οικολογικό αποτύπωμα

Οι αγκαλιές και το παιχνίδι με τον μαλλιαρό σας φίλο, αλλά και η τεράστια χαρά που θα κάνει μόλις σας βλέπει, είναι η πιο όμορφη στιγμή της ημέρας, με το οικολογικό αποτύπωμα μας να υπάρχει, όμως, ακόμα και σε αυτές τις δραστηριότητες. Τα σκυλιά και οι γάτες λατρεύουν να παίζουν με κουκλάκια, μπαλάκια και άλλα παιχνίδια κι εσείς μπορείτε να φροντίσετε να έχουν οικολογικό χαρακτήρα. Επιλέξτε παιχνίδια από φυσικά ή ανακυκλώσιμα υλικά, ανακυκλώστε τα παλιά παιχνίδια τους και αγοράστε καινούρια παιχνίδια μόνο όταν έχουν καταστραφεί τελείως τα παλιά. Ακόμα καλύτερα, άστε τη φαντασία σας ελεύθερη και φτιάξτε εσείς τα επόμενα τους παιχνίδια, δένοντας σε σφιχτούς κόμπους λωρίδες υφάσματος από παλιές μπλούζες.

Τώρα που θα μοιράζεστε το σπίτι σας με έναν γούνινο φίλο, τα καλά νέα είναι ότι θα είστε πιο ευτυχισμένοι και πιο υγιείς σε πνευματικό επίπεδο, σύμφωνα με μελέτες! Τα κακά νέα; Το σπίτι σας ίσως  να μην είναι τόσο καθαρό! Αν και δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε σαμπουάν πολύ συχνά στα κατοικίδια ζώα, τουλάχιστον 1-2 φορές τον μήνα πρέπει να τα λούζετε. Φροντίστε να μην χρησιμοποιείτε καθαριστικά που περιέχουν χημικά βλαβερά προς το περιβάλλον ή ακόμα καλύτερα φτιάξτε εσείς σπιτικά προϊόντα, με φυσικά συστατικά που δεν βλάπτουν το ζώο σας , αλλά ούτε και τον πλανήτη!

Τα Lidl Eco Hacks, η νέα οικολογική πρωτοβουλία της Lidl Κύπρου, είναι μια σειρά από χρήσιμα βίντεο με οικολογικές συμβουλές, που μπορούμε να εφαρμόσουμε όλοι στην καθημερινότητά μας, στον δρόμο για ένα καλύτερο αύριο! Στο τελευταίο επεισόδιο, η ραδιοφωνική παραγωγός και σκυλομαμά Φαίδρα Σαρικάκη δείχνει έξυπνες συμβουλές για να κάνουμε πιο βιώσιμη τη ζωή μας, αλλά και αυτή των κατοικίδιων μας!

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Προωθητική Ενέργεια

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση