ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ρωσία: Τα McDonald’s ανοίγουν εκ νέου με την επωνυμία «Vkusno & tochka» και νέα ιδιοκτησία

Πρόκειται για μια νέα αρχή για τον κλάδο γρήγορης εστίασης, αφού ο αμερικανικός κολοσσός fast-food αποσύρθηκε από τη Ρωσία μετά την εισβολή στην Ουκρανία

Τα εστιατόρια McDonald’s ανοίγουν και πάλι τις πόρτες τους στη ρωσική πρωτεύουσα, Μόσχα, υπό νέα ιδιοκτησία και με την επωνυμία «Vkusno & tochka» («Νόστιμο – τελεία και παύλα» σε ελεύθερη μετάφραση).

Πρόκειται για μια νέα αρχή για τον κλάδο γρήγορης εστίασης στη Ρωσία, αφού ο αμερικανικός κολοσσός fast-food αποσύρθηκε από τη Ρωσία μετά την εισβολή στην Ουκρανία. Αρχικά θα επαναλειτουργήσουν 15 εστιατόρια μέσα και γύρω από τη ρωσική πρωτεύουσα.

Το εκ νέου άνοιγμα των εστιατορίων αυτών, τρεις δεκαετίες ύστερα από τα εγκαίνια του πρώτου καταστήματος McDonald’s στη Μόσχα, αναμένεται να αποτελέσει τεστ για το κατά πόσο η ρωσική οικονομία μπορεί να γίνει αυτάρκης και να αντέξει τις κυρώσεις της Δύσης.

Ο Όλεγκ Παρέβ, διευθύνων σύμβουλος της Vkusno & tochka, δήλωσε ότι η εταιρεία σχεδιάζει να ξανανοίξει 200 εστιατόρια στη Ρωσία έως τα τέλη Ιουνίου και συνολικά 850 έως τα τέλη του καλοκαιριού.

«Στόχος μας είναι οι επισκέπτες μας να μην εντοπίσουν διαφορά είτε στην ποιότητα είτε στην ατμόσφαιρα», δήλωσε ο Παρέβ σε συνέντευξη Τύπου που έγινε στον χώρο που ήταν το πρώτο εστιατόριο των McDonald’s που άνοιξε στη Μόσχα το 1990.

Ο Αλεξάντερ Γκοβόρ, νέος ιδιοκτήτης της αλυσίδας εστιατορίων, δήλωσε ότι η εταιρεία απασχολεί 51.000 υπαλλήλους. «Η εταιρεία μου ζήτησε, πρώτα απ’ όλα, να κρατήσω τους υπαλλήλους, να δώσω στον κόσμο δουλειά. Και αυτό πρόκειται να κάνω», πρόσθεσε.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, AFP

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση