ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

S7: Προς αποχώρηση από την Cyprus Airways

Στο 36,87% το μερίδιο της ρωσικής εταιρείας, για το οποίο ψάχνει αγοραστές

Newsroom K

Για προθέσεις του ρωσικού ομίλου S7 να απομακρυνθεί από την Cyprus Airways ώστε να επικεντρωθεί στην ρωσική αγορά, κάνουν λόγο διεθνή ΜΜΕ. Η εταιρεία διατηρεί το 36,8% των μετοχών της εταιρείας από το 2016.

Στους βασικούς λόγους της απόφασης, αναφέρεται η πανδημία και οι αλλαγές που έχει επιφέρει στις αεροεμεταφορές παγκοσμίως, κυρίως δε στην Ευρώπη. Μια αγορά την οποία η S7 προσπαθούσε να προσεγγίσει μέσω της Cyprus Airways, μιας εταιρείας η οποία λειτουργεί με ευρωπαϊκές άδειες και κανονισμούς.

Ωστόσο, η δεινή κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι αερομεταφορές και τα αλυσιδωτά προβλήματα που έχει προκαλέσει στον κλάδο η πανδημία, έχει οδηγήσει αναπόφευκτα την αγορά σε μια εσωστρέφεια με μειώσεις δρομολογίων στην καλύτερη περίπτωση και κρατικές ενισχύσεις από τις κυβερνήσεις ώστε να διατηρήσουν την βιωσιμότητα τους, όπως για παράδειγμα η Lufthansa.

Οπότε, σύμφωνα με ξένα δημοσίευματα, η εικόνα του ευρωπαϊκού κλάδου των αερομεταφορών δεν θεωρείται η ιδανική αυτή την περίοδο για την εταιρεία, που φαίνεται ότι θα επικεντρωθεί στην ενίσχυση της ρωσικής αγοράς το επόμενο διάστημα. Το ερώτημα πλέον που απομένει είναι το κατά πόσο θα εξεβρεθεί τελικά νέος επενδυτής, ή κατά πόσο αυτή η κίνηση θα σημάνει και τους τίτλους τέλους για την εταιρεία. Ένα τρίτο σενάριο το οποίο θα πρέπει να εξεταστεί είναι και οι προθέσεις του κράτους για δημιουργία κρατικού αερομεταφορέα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση