ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Σε αδιέξοδο προς το παρόν ο κόμβος Καφέ Παρί

Πλέον λύση καλείται να δώσει η Νομική Υπηρεσία που θα προσφύγουν Δήμος Λεμεσού και Τμήμα Πολεοδομίας

Newsroom K

Σε αδιέξοδο βρίσκεται για ακόμη μια φορά το πολυσυζητημένο έργο της κατασκευής κυκλικού κόμβου του Καφέ Παρί, στη διασταύρωση Αγίας Φυλάξεως με Μακαρίου, μετά την απόρριψη και της τέταρτης βελτιωμένης πρότασης για παραχώρηση μέρους του περιβόλου του Λανιτείου σταδίου από την Σχολική Εφορεία.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Λεμεσού, πλέον λύση στον δύσκολο γρίφο αναμένεται να δώσει η Νομική Υπηρεσία στην οποία αναμένεται να προσφύγουν Δήμος Λεμεσού και Τμήμα Πολεοδομίας. "Αιτία του νέου αδιεξόδου ήταν η θέση της Σχολικής Εφορείας, ότι δεν είναι δυνατή η αποξένωση μέρους του καταπιστεύματος Λανίτη. Πλέον είναι θέμα πολιτικής απόφασης εξ ου και θα ενημερωθούν οι αρμόδιοι υπουργοί και θα ζητηθεί γνωμάτευση από την Νομική Υπηρεσία. Το μόνο βέβαιο είναι ότι πέμπτη πρόταση, δεν θα υπάρξει", αναφέρει σχετικά.

Το πιο πιθανό είναι, σύμφωνα με όσα δήλωσε στην «Επιχειρηματική Λεμεσό» ο δήμαρχος Νίκος Νικολαΐδης, ότι θα αποφασιστεί η απαλλοτρίωση του αναγκαίου χώρου για την κατασκευή του κυκλικού κόμβου, καθώς συντρέχουν λόγοι δημόσιου συμφέροντος. Μιλώντας στην «Επιχειρηματική Λεμεσό» ο Πρόεδρος της Εφορίας Ντίνος Έλληνας επανέλαβε την θέση ότι «δεν δικαιούμαστε να παραχωρήσουμε μέρος του καταπιστεύματος».

Οι λεπτομέρειες

Η τέταρτη έκδοση του σχεδιασμού, μειώνει στο ελάχιστο δυνατό τον επηρεασμό του χώρου του Λανιτείου. Συγκεκριμένα με την μείωση της διαμέτρου του κόμβου, προβλέπεται η παραχώρηση 2.100 τ.μ. έναντι 4.000 τ.μ. στον προηγούμενο σχεδιασμό. Στα πλαίσια του έργου, περιλαμβάνεται και η ανακατασκευή της λεωφόρου Μακαρίου από τα φώτα των Πολεμιδιών μέχρι τα φώτα του Αριέλ.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

ΥΠΟΙΚ: Ορατός ο κίνδυνος στάσης πληρωμών αν απορριφθεί ο προϋπολογισμός

«Tο ΑΚΕΛ ως βλαπτικό κόμμα για την Κύπρο επιθυμεί την διαβάθμιση της οικονομικής κατάστασης της Κύπρου, ...»
ΑΚΑ  |  22:09

Μας πήρε ο δαίμονας

«Dio erotimata gia skepsi kai isos na xrizoun kapion perisoteron dieukriniseon apo tous emplekomenous: ...»
G.  |  16:02

Νέος ρεαλισμός

«Όταν σε ένα πολιτικό κόμμα υπάρχουν εντελώς αντίθετες απόψεις για να ικανοποιούν όλες τις τάσεις τα ...»
Άδωνις Γιάγκου  |  07:19

Έκλεισε το θέμα, έμειναν οι πληγές

«Όταν σε ένα πολιτικό κόμμα υπάρχουν εντελώς αντίθετες απόψεις για να ικανοποιούν όλες τις τάσεις τα ...»
Άδωνις Γιάγκου  |  07:16

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση