ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Σε νέες χρεώσεις η Τράπεζα Κύπρου από 15 Φεβρουαρίου 2022

Υιοθετεί τη γενική τάση του ευρωπαϊκού τραπεζικού τομέα για αύξηση των χρεώσεων ώστε να καλυφθούν τα μειωμένα έσοδα που φέρνουν τα χαμηλά επιτόκια

Του Παναγιώτη Ρουγκάλα

Σε νέες χρεώσεις προχωρά και η Τράπεζα Κύπρου, βλέποντας να υιοθετεί τη γενική τάση του ευρωπαϊκού τραπεζικού τομέα για αύξηση των χρεώσεων ώστε να καλυφθούν τα μειωμένα έσοδά του από τα χαμηλά επιτόκια.

Ήδη έχουν αρχίσει να στέλνονται σχετικές επιστολές και SMS σε πελάτες της Τράπεζας για τις νέες χρεώσεις που πρόκειται να υιοθετηθούν από την Τράπεζα. Μέσα στο σχέδιο δράσης της στρατηγικής και προοπτικών της τράπεζας εντός των οικονομικών της αποτελεσμάτων για το 2021 καταγραφόταν εξάλλου η τάση εφαρμογής των αυξήσεων στους επόμενους μήνες. Όπως είχε καταγράψει η "Κ", ένας από τους κύριους στρατηγικούς πυλώνες που καταγράφονταν στο κεφάλαιο «Στρατηγική και Προοπτικές» στα οικονομικά αποτελέσματα εννιαμήνου του 2021, αφορούσαν στην ενίσχυση εσόδων με βέλτιστη διαχείριση κεφαλαίων, μέσω δημιουργίας εσόδων από αύξηση εξυπηρετούμενων δανείων και από τραπεζικές και χρηματοοικονομικές δραστηριότητες με χαμηλότερες απαιτήσεις κεφαλαίου (όπως Ασφαλιστικού κλάδου και Ψηφιακής Οικονομίας).

Επισυνάπτονται οι αλλαγές που προχωρά η Τράπεζα Κύπρου για τα φυσικά πρόσωπα, ενώ υπάρχουν αντίστοιχες για Νομικές Οντότητες και Πελάτες Κέντρων Διεθνών Εργασιών.

Δείτε τον πίνακα των χρεώσεων εδώ.

Δείτε τους συγκριτικούς πίνακες εδώ.

Σύμφωνα με τις αλλαγές σε χρεώσεις διαχείρισης λογαριασμών, αξίζει να σημειωθεί πως, χωρίς έξοδα διαχείρισης παραμένουν οι λογαριασμοί ταμιευτηρίου για άτομα κάτω των 26 ετών και άνω των 65 ετών.

Ποιες συναλλαγές εξαιρούνται νέων χρεώσεων όπως ενημέρωσε σχετικά η Τράπεζα:

• Χωρίς χρέωση η χρήση των Digital Καναλιών. Βοήθεια πελατών στα καταστήματα για χρήση των ATM, των μηχανών καθώς και για δημιουργία και χρήση 1ΒΑΝΚ

• Χωρίς χρέωση η χρήση των ATM. Αναλήψεις μέχρι €2,000. Καταθέσεις μετρητών μέχρι 200 χαρτονομίσματα. Καταθέσεις μέχρι 30 επιταγές.

• Χωρίς χρέωση όλες οι νέες μηχανές self service που μπορούν να χρησιμοποιηθούν κυρίως από εταιρείες για γρήγορες καταθέσεις μετρητών, επιταγών και κερμάτων.

• Χωρίς χρέωση η μεταφορά χρημάτων μέσω QuickPay €150 ημερησίως και μέχρι €50.000 όταν υπάρχει DigiPass.

• Δωρεάν τα εμβάσματα μέχρι €1.000 από 1Bank εντός Κύπρου και ζώνης SEPA (ΕΕ) σε όλες τις τράπεζες (SEPA Μέχρι €1.000 από 1ΒΑΝΚ χωρίς χρέωση)

• Πρόσβαση σε 6 καταστήματα με διευρυμένο ωράριο λειτουργίας μέχρι τις 10:00 μ.μ (Μακαρίου και Σταυρού Λευκωσία, Λινόπετρα και Πεντάδρομος στη Λεμεσό, στο Κεντρικό στην Λάρνακα και στο κατάστημα Αγ. Νάπας) όπου μπορεί ο πελάτης - κάτοχος οποιαδήποτε κάρτας της ΤΚ να χρησιμοποιήσει όλες τις μηχανές αυτοεξυπηρέτησης (self service)

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Παναγιώτη Ρουγκάλα

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση