ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 22:05
 

Σεμινάριο για το περιβάλλον από το The Mall of Engomi

Συνεργάστηκε με την Green-Dot σε μια πρωτότυπη ενέργεια για τα πολλαπλά οφέλη της ανακύκλωσης

Δελτίο Τύπου

Η ανακύκλωση και τα οφέλη της ήταν το θέμα του εκπαιδευτικού σεμιναρίου που πραγματοποιήθηκε την Tρίτη, 28 Μαΐου στο The Mall of Engomi.

Το γνωστό εμπορικό κέντρο της πρωτεύουσας συνεργάστηκε με την Green-Dot σε μια πρωτότυπη ενέργεια με στόχο να αντιληφθούν οι μαθητές την αξία της ανακύκλωσης και τα πολλαπλά οφέλη της στο περιβάλλον. Μέσα από παραδείγματα της καθημερινής ζωής, τα παιδιά γνώρισαν πόσο σημαντική είναι η προστασία του πλανήτη μας και ποιες είναι οι συνέπειες της κλιματικής αλλαγής.

Στην εκπαιδευτική ημερίδα συμμετείχαν μαθητές της E’ τάξης από το Στ’ Δημοτικό Σχολείο Λακατάμιας. Μεταξύ άλλων, τα παιδιά έμαθαν τη σημασία της διαχείρισης απορριμμάτων και τον αντίκτυπο της σωστής διαχείρισης στο περιβάλλον. Η Λειτουργός Επικοινωνίας της Green-Dot, Σταματία Ζησιάδου μέσα από μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα και διαδραστική παρουσίαση κέντρισε το ενδιαφέρον των μαθητών βοηθώντας τους να αποκτήσουν γνώσεις σχετικά με την ανακύκλωση διάφορων υλικών όπως πλαστικό, γυαλί και χαρτί και τα οφέλη της για την κοινωνία μας αλλά και για το περιβάλλον.

Με το τέλος του σεμιναρίου η κ. Ζησιάδου επίλυσε τις απορίες των μικρών παιδιών που έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για το θέμα. Αναχωρώντας για το σχολείο τους, οι μαθητές έφυγαν με πλούσιες γνώσεις για την ανακύκλωση και την προστασία του περιβάλλοντος.

Μιλώντας για το εκπαιδευτικό σεμινάριο ο Γενικός Διευθυντής του The Mall of Engomi, Κύπρος Χατζηστυλλής δήλωσε: «Η ευαισθητοποίηση των παιδιών σε θέματαπου αφορούν το περιβάλλον από νεαρή ηλικία είναι σημαντική καθώς καλλιεργούν από νωρίς την κουλτούρα της προστασίας του περιβάλλοντος.

Στο Τhe Mall of Engomi θέλουμε να εστιάσουμε σε αυτή την κουλτούρα και μέσα από μια σειρά στοχευμένων και συγκεκριμένων ενεργειών φέρνουμε τα παιδιά κοντά στα προβλήματα της σύγχρονης εποχής και τα βοηθούμε όχι μόνο να γνωρίσουν τις λύσεις αλλά και να τις εφαρμόσουν».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Δελτίο Τύπου

Σχόλια αναγνωστών

Στα €20,74 δισ. το χρέος της κεντρικής κυβέρνησης το 2019

«Αν αποφεύγονταν διάφορα έξοδα όπως για παράδειγμα η `συντήρηση` των παρασιτικών συνοδών του προέδρου ...»
ΑΚΑ  |  09:33

Διαγράφηκαν δάνεια εκτοπισθέντων γεωργοκτηνοτρόφων από την ΣΚΤ

«Γειά σου, Κάντε αυτό το έτος ένα αξιοσημείωτο και τα όνειρα γίνονται πραγματικότητα. Κάντε αίτηση ...»
Martin Laura  |  16:38

#PoliticsBlog Αυτή τη λιμουζίνα ποιος θα την πάρει;

«Θα ήταν πολύ ενδιαφέρον ο γνωστός βουλευτής να μας έλεγε και τι στάση κράτησε όταν ο γνωστός συρφετός ...»
leo  |  13:09

#PoliticsBlog Αυτή τη λιμουζίνα ποιος θα την πάρει;

«Θα ήταν πολύ ενδιαφέρον ο γνωστός βουλευτής να μας έλεγε και τι στάση κράτησε όταν ο γνωστός συρφετός ...»
leo  |  13:08

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση

X