ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

SENCON 2024: «Ενδυναμώνοντας Ψηφοφόρους του Μέλλοντος»

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, το Πρώτο Μαθητικό Συνέδριο του The Junior and Senior School

Δελτίο Τύπου

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, 24.02.2024, το SENCON 2024, το Πρώτο Μαθητικό Συνέδριο του The Junior and Senior School με θέμα «Ενδυναμώνοντας Ψηφοφόρους του Μέλλοντος» στις εγκαταστάσεις του Senior School του σχολείου στα Λατσιά. Εν όψει των επερχόμενων ευρωεκλογών και τοπικών εκλογικών διαδικασιών, σκοπός της ημερίδας ήταν η ενημέρωση και ο διάλογος γύρω από θέματα των εκλογών και ψηφοφορίας προς ενημέρωση και κινητοποίηση των νέων. Η ενεργός πολιτότητα και συμμετοχή στα κοινά είναι ένα κρίσιμο και ιδιαίτερα σημαντικό ζήτημα. Η έλλειψη ενημέρωσης ή και η παραπληροφόρηση γύρω από εκλογικές διαδικασίες συμβάλλουν τοπικά και διεθνώς στα αυξημένα ποσοστά αποχής. Η ημερίδα αποσκοπούσε στην ευαισθητοποίηση για τη σημασία του εκλέγειν και εκλέγεσθαι, υπογραμμίζοντας την ανάγκη συμμετοχής σε δημοκρατικές διαδικασίες.

Στην ημερίδα συμμετείχαν μαθητές και μαθήτριες του σχολείου καθώς και από το American Academy Nicosia, Γαλλοκυπριακό Σχολείο, Λύκειο Δασούπολης, Λύκειο Εθνομάρτυρα Κυπριανού, Λύκειο Παλαιομετόχου, Med High Private English School Larnaca, Pascal English School Larnaca, The English School, The Falcon School, The GC School, The Grammar School, και Xenion High School.  Η ημερίδα περιλάμβανε ομιλίες και παρουσιάσεις στην ολομέλεια καθώς και ομάδες εργασίας. Την ημερίδα χαιρέτησε η κυρία Σάβια Ορφανίδου, εκ μέρους της Προέδρου της Βουλής, ο Καθηγητής Νιαζί Κιζίλιουρεκ, μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο κύριος Νεκτάριος Νικολαΐδης, εκπρόσωπος του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Κύπρο, η κυρία Άντρη Χριστοφίδη, Europa Direct, εκτελεστική διευθύντρια Home4Cooperation και ο κύριος Χρυσόστομος Κριδιώτης, εκ μέρους της χορηγού εταιρείας Logicom.

Η οργανωτική επιτροπή αποτελούνταν από τους Έμιλη Κυριακίδη, Αντριάνα Dombο, Στέφανο Αρτέμη και Fatima Sanjakdar, υπό την εποπτεία του καθηγητή Νικόλα Σιαξιατέ.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Δελτίο Τύπου

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση