ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Σημαντικό Διεθνές βραβείο απονεμήθηκε στον Κώστα Γουλιάμο

Δελτίο Τύπου

Στον Κώστα Γουλιάμο, καθηγητή, τ. πρύτανη του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου και τακτικό μέλος της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Επιστημών και Τεχνών, απονεμήθηκε το ένα εκ των δυο διεθνών βραβείων «εξαιρετικής προσφοράς στη γενική εκπαίδευση» από τη ''Διεθνή Ομοσπονδία Γενικής Εκπαίδευσης Πανεπιστημίων Εφαρμοσμένων Επιστημών''. Το έτερο «βραβείο εξαιρετικής προσφοράς στη γενική εκπαίδευση» απονεμήθηκε στον James C. Crabbe, καθηγητή Βιοχημείας και Οικολογίας στο Oxford University.

Η ακαδημαική και διοικητική κοινότητα του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου χαιρετίζει τη διεθνή διάκριση του μέλους της Κώστα Γουλιάμου, η οποία οφείλεται στην ιδιαίτερα σημαντική συνεισφορά του εντός κι` εκτός Κύπρου, στις επιστήμες, τα γράμματα και τις τέχνες.

Η ''Διεθνής Ομοσπονδία Γενικής Εκπαίδευσης Πανεπιστημίων Εφαρμοσμένων Επιστημών'' έχει έδρα το Wuhan Business University της Κίνας. Η τελετή βράβευσης πραγματοποιήθηκε στην πόλη Wuhan, πρωτεύουσα της επαρχίας  Hubei της Κίνας. Τα μέλη της κριτικής επιτροπής για τα βραβεία, προέρχονται τόσο από κορυφαία στην παγκόσμια κατάταξη πανεπιστήμια - π.χ. το Hong Kong University of Science and Technology, το RMIT University της Αυστραλίας ή το Zhejiang University της Κίνας- όσο και από την Romanian Academy».

Σε δημόσια δήλωσή του, ο καθηγητής Κώστας Γουλιάμος υπογράμμισε: «θεωρώ πως η εν λόγω βράβευση αντικατοπτρίζει την αναγνώριση και επιδοκιμασία της διεθνούς κοινότητας για όσα πολύτιμα ο κόσμος των Γραμμάτων, των Επιστημών και των Τεχνών ποιεί στην Κύπρο και στην Ελλάδα. Τέλος, δράττομαι της ευκαιρίας να ομολογήσω πως όλες αυτές τις δεκαετίες είχα την αγαθή τύχη να συνεργαστώ και να συνδεθώ, εντός και εκτός συνόρων, με σημαντικούς διανοητές, συγγραφείς, καλλιτέχνες και συνθέτες που σημάδεψαν την εποχή μας σε οικουμενικό επίπεδο. Ταπεινοί ως ήταν και είναι, με έμαθαν κάτι μοναδικό: Να βελτιώνω το μέγεθος της άγνοιάς μου. Ακόμα μαθαίνω...».

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Δελτίο Τύπου

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση