ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Θέλουν Polo Resort στο Venus Rock

Στόχος να φέρουν την «ελίτ» των ευρωπαίων στην Κύπρο - Κλίμα και κοντινό αεροδρόμιο ένα από τα πλεονεκτήματα

Του Παναγιώτη Ρουγκάλα

Μετά τις τέσσερις αναπτύξεις golf resort που βρίσκονται σε λειτουργία στην Κύπρο, γίνονται σκέψεις να δημιουργηθεί και το πρώτο Polo Resort επί κυπριακού εδάφους. Ο λόγος για το Venus Rock, του οποίου το κομμάτι που έχει στην κατοχή της η Τράπεζα Κύπρου και που «καλοβλέπουν» επενδυτές κάνοντας -ομολογουμένως- μεγαλεπίβολα σχέδια.

Αν και όλα τα σχέδια είναι σε πρώιμο στάδιο και οι διαπραγματεύσεις καλά κρατούν, πληροφορίες της «Κ» θέλουν επενδυτές που ενδιαφέρονταν για άλλο golf που έχει στην κατοχή της η Τράπεζα Κύπρου να έχουν πλέον αλλάξει κατεύθυνση. Οι επενδυτές που δεν μπορούν να κατονομαστούν μέχρι στιγμής, είναι consortium 2 εταιρειών που δραστηριοποιείται η μία στο παγκόσμιο real estate και η άλλη στα mall της Κύπρου. Οι δύο αυτές εταιρείες ενδιαφέρονταν τον τελευταίο ενάμιση χρόνο για αγορά της Limni από την Remu της Τράπεζας Κύπρου.
Στόχος, μετά την «κορεσμένη» αγορά των golf στην Κύπρο και με άλλες τρεις επενδύσεις golf να είναι στην αναμονή (Eagle Pine Golf Resort, Limassol Greens Golf Resort, Limassol Hills Golf Resort) των εν λόγω επενδυτών να ανοίξουν νέο επενδυτικό παράθυρο και να βάλουν την χώρα στο χάρτη της «ελίτ» μέσω του αθλήματος Polo. Το πόλο είναι ένα από τα πρώτα ομαδικά αθλήματα με βασιλικές ρίζες. Την ίδια ώρα, το κλίμα της Κύπρου είναι ιδανικό για μία τέτοια επένδυση, αφού έχει μεσογειακό κλίμα με μακρά ξηρά καλοκαίρια και ήπιους χειμώνες. Οι αποστάσεις είναι μικρές και το αεροδρόμιο Πάφου είναι πολύ κοντά στην επένδυση.

Υπενθυμίζεται πως, το αποκτηθέν συγκρότημα της Τράπεζας Κύπρου από την Aristo Developers που βρίσκεται στην επαρχία Πάφου και λειτούργησε ως το κύριο αντικείμενο αναδιάρθρωσης των χρεών του Θεόδωρου Αριστοδήμου το 2016 ύψους 283 εκατ. ευρώ.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Παναγιώτη Ρουγκάλα

Σχόλια αναγνωστών

Σε ποιανού τη φάρα

«Εύγε κύριε Παράσχο. Εξαίρετο άρθρο.»
Άσχετος  |  22:30

Τα παιδιά είναι η αντανάκλασή μας

«ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ… ΕΒΡΑΪΚΕΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ Δεν επικροτώ όλα τα σημεία τα οποία χρησιμοποιεί στις εικόνες του ...»
Ανδρεας Κωνσταντινιδης, ΒΑ, ΜΑ  |  13:25

Επενδύοντας στον φόβο, στον πόνο, στο μίσος

«Ψυχραιμία και έξυπνες κινήσεις αλλά όχι δειλία. Η εποχή του κατευνασμού με την Τουρκία τέλειωσε με ...»
Leon  |  09:39

#PoliticsBlog Πόσο μακριά μπορούμε να πάμε με τον Μακρόν;

«Oυτε στην εποχη Βενιζελου,ηρθε καποια Μεγαλη Δυναμη να πολεμησει για παρτυ μας την Οθωμανικη ...»
Γιωργος Χ  |  22:05

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση