ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Στα χέρια της Eurobank το μεγαλύτερο ασφαλιστικό κομμάτι της Κύπρου

Θα βλέπει από την ίδια θέση του βάθρου την Τράπεζα Κύπρου και σε τραπεζικά Assets και σε insurance μερίδιο

Του Παναγιώτη Ρουγκάλα

Του Παναγιώτη Ρουγκάλα

Όσο η Eurobank αναμένει τις απαραίτητες εποπτικές εγκρίσεις από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, την Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου και τον Έφορο Εταιρειών για την απόκτηση του 55% της Ελληνικής Τράπεζας, η Ελληνική απέκτησε μία εκ των 2 μεγαλύτερων ασφαλιστικών εταιρειών της Κύπρου, την CNP Cyprus.

Με 182 εκατομμύρια του deal η Ελληνική θα έχει το 23% στον κλάδο των Γενικών Ασφαλειών και το 30% στον Κλάδο Ζωής, αφού πέραν των CNP Cyprialife και CNP Ασφαλιστικής που απέκτησε, έχει ήδη στην κατοχή της την Hellenic Life και την Παγκυπριακή Ασφαλιστική. Αυτομάτως, η Eurobank μόλις λάβει τις απαραίτητες εγκρίσεις για το 55% και λυθεί το ζήτημα της προσφυγής από τη Δήμητρα Επενδυτική στο Διοικητικό Δικαστήριο εναντίον της εγκυρότητας της απόφασης που έλαβε η Επιτροπή Προστασίας του Ανταγωνισμού, για έγκριση κατά πλειοψηφία την απόκτηση μετοχικού κεφαλαίου της Ελληνικής από την Eurobank, θα έχει στα χέρια της το μεγαλύτερο κομμάτι από την ασφαλιστική πίττα της Κύπρου.

Επί του εδάφους, η Eurobank όταν θα λάβει τα ηνία της τράπεζας και επίσημα, θα έχει σύνολο περιουσιακών στοιχείων (assets) στα 29 δισεκατομμύρια ευρώ και θα περάσει με «διαφορά στήθους» τα Assets της Τράπεζας Κύπρου στα 26 – 27 δισ. ευρώ. Αντίστοιχα θα αλλάξουν και οι ισορροπίες στις ασφάλειες, αφού τα μερίδιά τους θα είναι επίσης κοντά, και στον γενικό κλάδο, αλλά και στον κλάδο ζωής.

«Μας αρέσουν οι ασφαλιστικές εργασίες»

Στη δημοσιογραφική αποστολή στην Αθήνα στα γραφεία της Eurobank προ διμήνου ο CEO της Eurobank, κ. Φωκίων Καραβίας είχε εξηγήσει πως, οι ασφαλιστικές εργασίες και τα ασφαλιστικά προϊόντα που συνδέονται με την τράπεζα αποτελούν βασικό κομμάτι των εργασιών του Ομίλου.

Ο κ. Καραβίας είχε αναφέρει εμφατικά πως, «οι ασφαλιστικές εργασίες μας αρέσουν» και ότι τα τραπεζοασφαλιστικά προϊόντα έχουν κεντρικό ρόλο στο σχεδιασμό της λιανικής τραπεζικής στη Eurobank. Συνάμα, ο κ. Καραβίας είχε απαντήσει σε σχετική ερώτηση ότι, είναι πολύ θετικό πως, η Ελληνική έχει (πλέον είχε) 2 ασφαλιστικές εταιρείες.

Τι περιλαμβάνουν τα 182 εκατ.

Η Ελληνική υπέγραψε συμφωνία Δικαιώματος Πώλησης για την εξαγορά της CNP Cyprus Insurance Holdings. στην οποία ανήκουν μεταξύ άλλων οι CNP Cyprialife, CNP Ασφαλιστική, CNP Zois SA και CNP Cyprus Properties έναντι 182 εκατ. ευρώ.
Ο CEO της Ελληνικής Τράπεζας, ο κ. Αντώνης Ρούβας σε μήνυμά του στο προσωπικό υπέδειξε πως, η συναλλαγή συμπληρώνει το επιχειρηματικό τους μοντέλο και με την ολοκλήρωση θα προσφέρει σημαντικές ευκαιρίες ανάπτυξης σε όλο τον Όμιλο και κυρίως στις ασφαλιστικές δραστηριότητες του Ομίλου.

«Προσδοκούμε να συνενώσουμε τις δυνάμεις, την τεχνογνωσία και τις πολύτιμες εμπειρίες όλου του προσωπικού των CNP Cyprialife, CNP Ασφαλιστικής, Hellenic Life και Παγκυπριακής Ασφαλιστικής για εκσυγχρονισμό και αναβάθμιση των υπηρεσιών μας και ενίσχυση της γκάμας των ασφαλιστικών μας επιλογών», υπογράμμισε στο εσωτερικό του μήνυμα προς το προσωπικό, δίνοντας έτσι το στίγμα ότι θα παντρευτούν όλες οι ασφαλιστικές σε μία.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Παναγιώτη Ρουγκάλα

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση