ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Στη Co-CEO της Tototheo Maritime, Δέσποινα Παναγιώτου Θεοδοσίου το 1ο «Βραβείο Ισότητας των Φύλων» του ΔΝΟ

Δελτίο Τύπου

Στην υποψήφια της Κύπρου, Δέσποινα Παναγιώτου Θεοδοσίου, Co-CEO της Tototheo Maritime, αποφάσισε να απονείμει ο Διεθνής Ναυτιλιακός Οργανισμός (ΔΝΟ) το πρώτο βραβείο για την Ισότητα των Φύλων (IMO Gender Equality Award).

Η υποψηφιότητα της κας Παναγιώτου Θεοδοσίου για το «Gender Equality Award» είχε υποβληθεί από το Υφυπουργείο Ναυτιλίας τον περασμένο Ιούλιο, και τα αποτελέσματα ανακοινώθηκαν χθες, κατά την 130η Συνεδρία του Συμβουλίου του ΔΝΟ. Όπως επισημάνθηκε, η κα Παναγιώτου Θεοδοσίου ενσαρκώνει την ουσία αυτού του βραβείου, αφού μέσα από το έργο και τις δράσεις της συμβάλλει σημαντικά στην προώθηση της ισότητας των φύλων στον ναυτιλιακό τομέα.

Σε ανακοίνωση του Υφυπουργείου, η Υφυπουργός Ναυτιλίας κα Μαρίνα Χατζημανώλη, η οποία βρίσκεται στο Λονδίνο και συμμετέχει στην 33η Συνέλευση του ΔΝΟ, συνεχάρη την κα Παναγιώτου Θεοδοσίου για τη βράβευση, για τα αξιοσημείωτα επιτεύγματα της και για την ακλόνητη δέσμευσή της για την προώθηση της ισότητας των φύλων στον τομέα της Ναυτιλίας τα οποία έχουν θέσει ένα σημαντικό σημείο αναφοράς για την αριστεία στον κλάδο. «Πρόκειται για την πρώτη απονομή του Βραβείου Ισότητας των Φύλων του ΔΝΟ, αφού ως θεσμός εγκρίθηκε από το Συμβούλιο κατά την 128η συνεδρία του και είμαστε υπερήφανοι που η Κύπρος με την υποψηφιότητα της κας Παναγιώτου Θεοδοσίου είναι η πρώτη χώρα που βραβεύεται στο πλαίσιο του συγκεκριμένου θεσμού».

Σκοπός του Βραβείου είναι η αναγνώριση των ατόμων, ανεξαρτήτως φύλου, γεγονός που συμβάλλει σημαντικά στην προώθηση της ισότητας των φύλων και της χειραφέτησης των γυναικών στον τομέα της ναυτιλίας.

Στη δήλωσή της, η κα Παναγιώτου Θεοδοσίου είπε ότι το βραβείο αυτό αποτελεί μεγάλη τιμή και ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκο Χριστοδουλίδη και την Υφυπουργό Ναυτιλίας κα Μαρίνα Χατζημανώλη για την υποβολή και την υποστήριξή της υποψηφιότητας της.

«Τα τελευταία 10 χρόνια, η ευαισθητοποίηση σχετικά με την απίστευτη προσφορά των γυναικών στη ναυτιλιακή βιομηχανία και η σημασία της ποικιλομορφίας, της ισότητας των φύλων και της συμπερίληψης ήταν βασικός στόχος για μένα τόσο σε προσωπικό όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο. Κατά τη διάρκεια της θητείας μου ως Πρόεδρος της WISTA International, ήταν ένα προνόμιο να συμμετέχω σε πολλές από τις πρωτοβουλίες που σχετίζονται με την προώθηση της ισότητας των φύλων στον κλάδο, και όταν κοιτάζω πίσω, στο τι έχει επιτευχθεί, νιώθω υπερηφάνεια. Βεβαίως, έχουμε ακόμη πολύ δρόμο να διανύσουμε, και θα ήθελα να επωφεληθώ αυτής της ευκαιρίας για να ενθαρρύνω όλους να συνεχίσουν να καταρρίπτουν τα εμπόδια, να αναγνωρίσουν την ανάγκη για αλλαγή και να εργαστούν από κοινού για τη δημιουργία μιας ναυτιλιακής βιομηχανίας όπου επικρατεί η ισότητα και η ποικιλομορφία», δήλωσε η κα Παναγιώτου Θεοδοσίου.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Δελτίο Τύπου

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση