ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Στην Κύπρο η ναυτασφαλιστική Steamship

Ιδιαίτερα θετική χαρακτηρίζει την εξέλιξη του Κυπριακό Ναυτιλιακό Επιμελητήριο

Newsroom K

Τον περασμένο Ιούλη η «Κ» είχε αναφέρει ότι η Κύπρος ήταν στα πλάνα της ναυτασφαλιστικής εταιρείας Steamship Mutual Underwriting και συγκεκριμένα εξέταζε το ενδεχόμενο δημιουργίας έδρας τους στην Κύπρο. Οι σχεδιασμοί της εταιρείας ολοκληρώθηκαν και πλέον η άφιξη της εταιρείας ανακοινώθηκε και επίσημα. Η εταιρεία, με έδρα πλέον την Κύπρο, δραστηριοποιείται για ασφαλίσεις που αφορούν ευρωπαϊκές δραστηριότητες.

Σε σημερινή ανακοίνωση το Ναυτιλιακό Επιμελητήριο εκφράζει την ικανοποίηση του για αυτή την πολύ θετική εξέλιξή, όπως αναφέρει, και την εμπιστοσύνη των ναυτιλιακών εταιρειών που μεταφέρουν την έδρα τους στην Κύπρο. «Η άφιξη νέων ναυτιλιακών εταιρειών και ναυτιλιακά συναφή εταιρειών είναι αποτέλεσμα της περαιτέρω ενίσχυσης ανταγωνιστικότητας της κυπριακής ναυτιλιακής βιομηχανίας, καθώς παρέχει σταθερότητα και ευκαιρίες επιχειρηματικής ανάπτυξης», προσθέτει.

Το Κυπριακό Ναυτιλιακό Επιμελητήριο αναφέρει ότι η εταιρεία εξέφρασε τις ευχαριστίες της στην κυπριακή ναυτιλιακή διοίκηση και ναυτιλιακή κοινότητα για την θερμή υποδοχή που έχει δεχθεί από την άφιξη της στην Κύπρο και προσβλέπει στην έμπρακτη συνεισφορά της στην κυπριακή ναυτιλιακή βιομηχανία.

Παράλληλα, σύμφωνα με στοιχεία του Υφυπουργείου Ναυτιλίας, έχουν αυξηθεί και οι εταιρείες εγγεγραμμένες στο σύστημα φόρου χωρητικότητας ενώ ο αριθμός των εταιρειών της Κύπρου που έχουν ως έδρα τους την Κύπρο έχει αυξηθεί κατά 33%, τα τελευταία δυο χρόνια.

Ταυτόχρονα το Επιμελητήριο δεσμεύεται να συνεχίσει τις ενέργειες σε συνεργασία με το Υφυπουργείο Ναυτιλίας καθώς και με άλλους ναυτιλιακούς φορείς, για την περαιτέρω προώθηση και ανάπτυξη της ναυτιλιακής βιομηχανίας.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Ο ελέφαντας στο δωμάτιο

«Παρόλο που ο όρος "Ελέφαντας στο Δωμάτιο"είναι Αμερικανική ορολογία κι οι δικοί μας ψευδοπολιτικοί ώς ...»
Γιάννης Σαβεριάδης  |  11:04

Αδάμος Αδάμου: Κλείνει ο κύκλος μου στη βουλή, όχι όμως στην πολιτική

«Το ΑΚΕΛ μετά από δύο ΟΛΕΘΡΙΕΣ επιλογές του ιδίου ανθυποψηφίου του μη εκλεγόμενου Σταύρου Μαλά, κατάφερε ...»
Γιάννης Σαβεριάδης  |  10:47

ΟΕΛΜΕΚ: Χωρίς προβλήματα η τηλεκπαίδευση αυτή την εβδομάδα

«που το ξερετε ρε χαχες?»
μαρουλα  |  09:55

ΟΕΛΜΕΚ: Χωρίς προβλήματα η τηλεκπαίδευση αυτή την εβδομάδα

«που το ξερετε ρε χαχες?»
μαρουλα  |  09:55

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση