ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Στην Ολομέλεια το Πλαίσιο λειτουργίας των ξενοδοχείων

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Εντός δύο εβδομάδων αναμένεται να κατατεθούν ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής για έγκριση το νομοσχέδιο και οι κανονισμοί για το Πλαίσιο λειτουργίας των Ξενοδοχείων. Συγκεκριμένα, η νομοθεσία και οι κανονισμοί αφορούν την κατάταξη των Ξενοδοχείων και των τουριστικών καταλυμάτων για την καλύτερη επίδοση του τουριστικού προϊόντος. Το ζήτημα συζητήθηκε σήμερα στην Επιτροπή Εμπορίου της Βουλής, η οποία συζήτησε επίσης τα προβλήματα της βιομηχανικής περιοχής του Ύψωνα στη Λεμεσό.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνεδρία της Επιτροπής, ο Πρόεδρος της Άγγελος Βότσης είπε πως η συζήτηση για το Πλαίσιο λειτουργίας των ξενοδοχείων έχει ολοκληρωθεί και το νομοσχέδιο και ο κανονισμός θα τεθούν την ερχόμενη Δευτέρα για τοποθέτηση ενώπιον της Επιτροπής και στη συνέχεια θα οδηγηθούν στην Ολομέλεια.

Όπως είπε αρκετοί από τους προβληματισμούς που τέθηκαν από Βουλευτές φαίνεται να γίνονται αποδεκτοί από την κυβερνητική πλευρά και θα ενσωματωθούν και στο Νομοσχέδιο και στους Κανονισμούς.

Ο Βουλευτής του ΔΗΣΥ Ανδρέας Κυπριανού είπε ότι οι ξενοδοχειακές μονάδες αποτελούν τον κεντρικό πυλώνα στήριξης του τουριστικού προϊόντος και η νέα νομοθεσία για την αδειοδότηση και την κατηγοριοποίηση των ξενοδοχειακών μονάδων θα εκσυγχρονίσει το σύστημα. «Ήταν εκ των ων ουκ άνευ η αναγκαιότητα αλλαγής της νομοθεσίας», είπε και σημείωσε πως η Επιτροπή λειτούργησε σε πνεύμα συναίνεσης στο συγκεκριμένο θέμα και εντός 15 ημερών αναμένεται να οδηγηθεί η νέα νομοθεσία στην Ολομέλεια.

Ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ Κώστας Κώστα στις δικές του δηλώσεις είπε πως με τα προτεινόμενα νομοσχέδια δεν διασφαλίζονται η ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών αλλά και η λειτουργικότητα, κατέθεσαν στην Επιτροπή εισηγήσεις για κάποιες αλλαγές, οι οποίες αφορούν ζητήματα όπως οι σχέσεις μεταξύ πελάτη και ξενοδόχου, ασφάλειας, επιθεωρήσεων, αδειοδότησης, ποιότητας και άλλα. Όπως σημείωσε, πολύ σημαντική είναι η εισήγηση του ΑΚΕΛ για αλλαγή της απόφασης της Κυβέρνησης για προαιρετική εργοδότηση ενός ποσοστού ατόμων που γνωρίζουν την ελληνική γλώσσα στα ξενοδοχεία και τη θεσμοθέτηση υποχρεωτικής εργοδότησης ενός ποσοστού επί του συνόλου των εργαζομένων στα ξενοδοχεία.

Στην Επιτροπή Εμπορίου η Βιομηχανική Ύψωνα

Ο κ. Βότσης είπε πως συζητήθηκαν στην Επιτροπή και τα προβλήματα της βιομηχανικής περιοχής του Αγίου Συλά στη Λεμεσό, με το μεγαλύτερο πρόβλημα να αποτελεί το οδικό δίκτυο καθώς όλα τα οχήματα που οδεύουν προς τη βιομηχανικό διέρχονται μέσα από οικιστική περιοχή.

Όπως είπε, φαίνεται πως υπάρχει λύση στο πρόβλημα με τη χρήση ενός κομματιού από τον βόρειο παρακαμπτήριο δρόμο που προγραμματίζεται να γίνει στην περιοχή. Το έργο αν και εφόσον εγκριθεί θα στοιχίσει περίπου 3 εκ ευρώ και η Επιτροπή θα προσπαθήσει μέσα και από τους προϋπολογισμούς να πείσει το Υπουργείο Εμπορίου και Βιομηχανίας και το Υπουργείο Μεταφορών να συντονιστούν για να βρεθεί αυτή η λύση.

Ο κ. Βότσης είπε πως με ικανοποίηση η Επιτροπή έχει ακούσει ότι το Υπουργείο Εμπορίου συμφωνεί να δώσει τη συντήρηση και την καθαριότητα στον Δήμο Ύψωνα και εντός της επόμενης εβδομάδας ο Δήμος θα δώσει την κοστολόγηση αυτής της υπηρεσίας που θα προσφέρει. Επίσης, εξέφρασε την ικανοποίηση για την απόφαση του Υπουργείου να ασφαλτοστρώσει τους χώρους στάθμευσης στην περιοχή.

Τέλος, συζητήθηκε επίσης με πρωτοβουλία του Βουλευτή Ανδρέα Κυπριανού, τους τρόπους που έγινε η αδειοδότηση της βιοτεχνικής ζώνης βόρεια της Βιομηχανικής περιοχής, που θα δημιουργήσει ακόμα περισσότερα προβλήματα στα ήδη υφιστάμενα προβλήματα.

Ο κ. Κυπριανού από την πλευρά του είπε πως ένας πνεύμονας εμπορίου και βιομηχανίας δεν έχει ουσιαστική πρόσβαση. Αυτό όπως είπε είναι απαράδεκτο και ιδιαίτερα επικίνδυνο, ενώ πέρα από αυτό έχει δοθεί άδεια λειτουργίας βιοτεχνικής ζώνης στο βόρειο τμήμα. Όπως ανέφερε ζήτησαν να μάθουν λεπτομέρειες για τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν για αυτό και πρόσθεσε πως αυτό πρέπει το ζήτημα πρέπει να διερευνηθεί.

Ο κ. Κώστα κάλεσε την Κυβέρνηση και το αρμόδιο Υπουργείο Εμπορίου να προχωρήσει άμεσα στην επίλυση των πολύ σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η περιοχή και ιδιαίτερα αυτών των προβλημάτων που έχουν να κάνουν με θέματα ασφάλειας, προτού γίνει κάτι και θρηνήσουμε θύματα.

Ο Δήμαρχος Ύψωνα Παντελής Γεωργίου είπε πως ο Δήμος έχουν συζητήσει εκτεταμένα με τους λειτουργούς και τους Βουλευτές πάνω στα συγκεκριμένα θέματα και εξέφρασε την ικανοποίηση του για τα όσα έχει ακούσει, ιδιαίτερα από τις παρεμβάσεις του Προέδρου και των μελών της Επιτροπής της Βουλής.

Σε ότι αφορά την αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου που ζητά ο Δήμος για τη διαχείριση των βιομηχανικών περιοχών και ιδιαίτερα στον Ύψωνα, είπε πως «δεν νοείται να υπάρχει η μεγάλη αυτή βιομηχανική περιοχή στον Δήμο και να μην μπορεί να τη διαχειριστεί το Υπουργείο λόγο της έλλειψης πόρων». Πρόσθεσε πως η Βουλή πρέπει να παρέμβει και να αλλάξει το νομοθετικό πλαίσιο έτσι να έρθουν στη διαχείριση των Δήμων.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Αγία Σοφία: Ένα αιώνιο πολιτικό σχέδιο

«Εν τω μεταξύ η δύση και η Ρωσσία σφυρούν αφιάφορα....»
Αρμαγεδών  |  08:48

Αρμόδιον ζητώ!

«Και ο κτίστης θα ηθελε ( μπορεί και είναι) καλλιτέχνης, όπως και πολλοί άλλοι ιδιώτες... βασικά όλοι ...»
Αρμαγεδών  |  20:40

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση

X