ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Στην Prodea το 96,2% της Aphrodite Springs

Ανακοίνωση εξαγοράς μετοχικού πακέτου της Aphrodite Springs Public Ltd

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Στην αγορά 7245 μετοχών στην τιμή των €650 ανά μετοχή προχώρησε η εταιρεία PRODEA Real Estate Investment Company S.A. (“Prodea”), από την IREP2 MIDCO LIMITED (“IREP2 MidCo”)  Η συναλλαγή ολοκληρώθηκε μέσω πράξης Over The Counter (“OTC”) την 30η Ιουνίου 2022, έγινε στα πλαίσια αποεπένδυσης στην εταιρεία Aphrodite Springs Public Ltd (“ASPL”).

Στην σχετική ανακοίνωση στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου αναφέρεται ότι ο Πωλητής (IREP2 MidCo) στο πλαίσιο της επενδυτικής του στρατηγικής και της διαμόρφωσής της εξαιτίας της πανδημίας κορονοϊού (COVID-19) επιθυμούσε να αποχωρήσει άμεσα από τις δύο επενδύσεις του στην Κύπρο (Aphrodite Hills & Aphrodite Springs), και προέβη σε πώληση του 36,2% που κατείχε στις δύο εταιρείες. Λόγω της στρατηγικής απόφασης του Πωλητή για άμεση ρευστοποίηση της επένδυσης, η τελική τιμή πώλησης (€650) καθορίστηκε με σημαντική έκπτωση.

Σημειώνεται ότι ο Αγοραστής (Prodea) κατείχε ήδη το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών που αντιστοιχούσε στο 60% του κεφαλαίου και με την εξαγορά του 36,2% το ποσοστό ανήλθε στο 96,2% του μετοχικού κεφαλαίου της ASPL.

Αναφορικά με αυτή τη συναλλαγή η Εταιρεία προχώρησε αρχικά με OTC, με στόχο να μην επηρεαστεί η αγοραία τιμή (market price) της μετοχής δεδομένου της ιδιαιτερότητας της συγκεκριμένης συναλλαγής. Σημειώνεται ότι ακολούθως, οι μετοχές μεταφέρθηκαν κάτω απο το όνομα της μερίδας της Prodea, με τη Τράπεζα Κύπρου να πραγματοποιεί τη συναλλαγή μέσω συλλογικού λογαριασμού (omnibus account).

Επισημαίνεται ότι όλοι οι μέτοχοι της ASPL είχαν πλήρη ενημέρωση αναφορικά με τη συγκεκριμένη συναλλαγή και τους όρους όπως καθορίστηκαν και είχαν δώσει τη συγκατάθεσή τους για ολοκλήρωση της διαδικασίας.

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση