ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Στήνει παρατηρητήριο θρησκευτικού τουρισμού ο ΣΤΕΚ

Η ενιαία στρατηγική Κύπρου- Ελλάδας παρουσιάστηκε στην Ρόδο ενώπιον της Υφ. Τουρισμού Ελλάδας

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Την ενιαία στρατηγική θρησκευτικού τουρισμού μεταξύ Κύπρου και Ελλάδας αναλαμβάνει ο ΣΤΕΚ, καθώς και  την ανάπτυξη παρατηρητηρίου θρησκευτικού τουρισμού. Σε ανακοίνωση του αναφέρει ότι υποστηρίζει και επενδύει στην ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών τουρισμού, συμμετέχοντας ήδη σε συγχρηματοδοτούμενα από κρατικούς και ευρωπαϊκούς πόρους έργα, με εταίρους που συμπεριλαμβάνουν το Υφυπουργείο Τουρισμού της Κύπρου, την Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου, το Υπουργείο Πολιτισμού της Ελλάδος, την Εκκλησία της Ελλάδος και ακαδημαϊκά ιδρύματα στις δύο χώρες. 

Επισημαίνει ότι ο σύνδεσμος υποστηρίζει και επενδύει στην ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών τουρισμού, συμμετέχοντας ήδη σε συγχρηματοδοτούμενα από κρατικούς και ευρωπαϊκούς πόρους έργα, με εταίρους που συμπεριλαμβάνουν το Υφυπουργείο Τουρισμού της Κύπρου, την Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου, το Υπουργείο Πολιτισμού της Ελλάδος, την Εκκλησία της Ελλάδος και ακαδημαϊκά ιδρύματα στις δύο χώρες. 

Τις προηγούμενες ημέρες παρουσίασε την ενιαία στρατηγική Κύπρου, κατά τη διάρκεια συνάντησης φορέων από την Κύπρο και τη Νησιώτικη Ελλάδα η οποία διεξήχθη στη Ρόδο και συμμετείχε η Υφυπουργός Τουρισμού της Ελλάδας.

Υπενθυμίζεται ότι στην πρόσφατη συνέντευξη της στην «Κ», η Υφυπουργός Τουρισμού της Ελλάδας, Σοφία Ζαχαράκη, έκανε ειδική αναφορά στη συνεργασία Κύπρου – Ελλάδας η οποία στοχεύει στην ανάδειξη του θρησκευτικού – πολιτιστικού τουρισμού.

Επιπρόσθετα, στον σύνδεσμο ανατέθηκαν έργα μέσω του Ευρωπαϊκού προγράμματος εδαφικής συνεργασίας Interreg Ελλάδα – Κύπρος, για την περαιτέρω ανάπτυξη και μεγιστοποίηση του οφέλους από τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού, σε Ελλάδα και Κύπρο. Τα έργα υλοποιούνται με τη συνεργασία της περιφέρειας Κρήτης και του Υπουργείου Ναυτιλίας της Ελλάδος και έχουν ως στόχο τη δημιουργία σύγχρονου στρατηγικού πλάνου αειφόρου ανάπτυξης, εναρμονισμένου με τις σύγχρονες απαιτήσεις και δυνατότητες της ψηφιακής εποχής, προς όφελος της Κύπρου, της Ελλάδας και των μελών του συνδέσμου.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση