ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Στήριξη επιχειρήσεων μέχρι τον Οκτώβριο

Για άλλους επτά μήνες η ενίσχυση εταιρειών αποφασίζει το Υπουργικό Συμβούλιο

Της Μαρίας Ηρακλέους

Την επέκταση των μέτρων στήριξης των επιχειρήσεων και των αυτοτελώς εργαζομένων αναμένεται να δει την Τετάρτη στην σύσκεψη του το Υπουργικό Συμβούλιο. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ» αυτό που θα περάσει αύριο είναι η επέκταση των μέτρων για τρεις+ τέσσερις μήνες, άρα συνολικά η στήριξη θα ισχύσει μέχρι τον Οκτώβριο. Υπενθυμίζεται ότι το πρώτο πακέτο στήριξης των επιχειρήσεων έχει ισχύ μέχρι τα μέσα Απριλίου. 

Η παράταση στα μέτρα θα αφορά τα σχέδια για τις επιχειρήσεις που έχουν αναστείλει τις εργασίες τους, μερικώς ή πλήρως και για τους αυτοτελώς εργαζομένους.  Το δημοσιονομικό κόστος από τα τρία σχέδια έχει υπολογιστεί στα 240 εκατομμύρια ευρώ μηνιαίως.

Πρόνοια έχει ληφθεί και για ομίλους εταιρειών. Μάλιστα το Υπουργείο Εργασίας έχει ήδη αναρτήσει στην ιστοσελίδα του το έντυπο αιτήσεων ομίλων εταιρειών για το Ειδικό Σχέδιο Αναστολής Εργασιών, για την υποβολή αιτήματος από Ομίλους Εταιρειών, με σκοπό την παραχώρηση έγκρισης από το Υπουργείο Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων. Πλέον προνοείται ότι οι εταιρείες του Ομίλου που ασχολούνται με την ίδια οικονομική δραστηριότητα θεωρούνται ως μια ενιαία αίτηση για συμμετοχή του Ομίλου σε Ειδικό Σχέδιο Αναστολής Εργασιών.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Μαρίας Ηρακλέους

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση