ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Στο Minthis το Βραβείο Βιώσιμης Ανάπτυξης - Αποδοτικότητα Πόρων

Άλλη μια διάκριση στο ενεργητικό της Pafilia - Από τον του Διεθνούς Οργανισμού Τουριστικών Επιχειρήσεων Γκολφ (IAGTO 2020)

Δελτίο Τύπου

Άλλη μια σημαντική διεθνή διάκριση αειφορίας μετρά στο ενεργητικό του το Minthis Golf Club μετά και την κατάκτηση του «Βραβείου Βιώσιμης Ανάπτυξης - Αποδοτικότητα Πόρων» του Διεθνούς Οργανισμού Τουριστικών Επιχειρήσεων Γκολφ (IAGTO 2020). Πρόκειται για το δεύτερο βραβείο βιώσιμης ανάπτυξης που λαμβάνει φέτος το Minthis, αφού λίγους μήνες πριν, έγινε το πρώτο γήπεδο γκολφ στην Κύπρο, που έλαβε το διεθνές οικολογικό σήμα για γήπεδα γκολφ (GEO). Tα βραβεία απονέμονται από το Διεθνή Οργανισμό Τουριστικών Επιχειρήσεων Γκολφ (IAGTO) σε συνεργασία με τον ανεξάρτητο Διεθνή Οργανισμό Περιβάλλοντος για γήπεδα γκολφ (GEO).

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του οργανισμού GEO, Jonathan Smith, αφού συνεχάρη το Minthis για αυτή την ανώτατη διάκριση, εξήρε τις εγκαταστάσεις του θερέτρου καθώς συμβάλουν στην ορθολογική διαχείριση του νερού και σημείωσε πως αυτές περιλαμβάνουν τη σύνδεση με το σύστημα ανακυκλωμένου νερού του Τμήματος Αναπτύξεως Υδάτων, ιδιωτικό βιολογικό σταθμό τριτοβάθμιας επεξεργασίας λυμάτων, σύστημα άρδευσης καθώς και σύστημα συλλογής και αποθήκευσης όμβριων υδάτων σε λιμνοδεξαμενή. Ο κ. Smith επισήμανε ακόμα, ότι το θέρετρο αξιοποίησε σε μεγάλο βαθμό τη συνετή και αποτελεσματική διαχείριση των φυσικών πόρων, χρησιμοποιώντας κρασί, ελαιόλαδο, μέλι και βότανα, στο εστιατόριο και το μπαρ του Clubhouse. Επίσης, αναφέρθηκε και στις κτιριακές εγκαταστάσεις του θερέτρου τονίζοντας πως ο σχεδιασμός τους συμβάλλει ουσιαστικά στην αποδοτική χρήση των πόρων, ενώ δεν παρέλειψε να σημειώσει πως το Minthis αποτελεί το πρώτο γήπεδο γκολφ στην Κύπρο που έλαβε το διεθνές οικολογικό σήμα για γήπεδα γκολφ GEO.

Παραλαμβάνοντας το βραβείο, ο Γενικός Διευθυντής του Minthis Golf Club, Στέλιος Πατσαλίδης, σημείωσε πως το βραβείο είναι απότοκο της ολιστικής προσέγγισης, της περιβαλλοντικής φιλοσοφίας του Minthis καθώς και των ενεργειών που έγιναν τελευταία χρόνια όπως ο επανασχεδιασμός και η αναβάθμιση του γηπέδου γκολφ. Η τιμητική αυτή διάκριση πρόσθεσε ο κ. Πατσαλίδης οφείλεται στην αφοσίωση που επιδεικνύει καθημερινά η ομάδα του Minthis ως προς την εφαρμογή του προγράμματος αειφορίας του θερέτρου ενώ εξέφρασε και τις ιδιαίτερες ευχαριστίες του προς τον αρχιτέκτονα του γηπέδου, Tom Mackenzie, της Mackenzie & Ebert, ο οποίος πρόσφατα τιμήθηκε με το βραβείο «Ηγέτης - Βιώσιμος Σχεδιασμός» του EIGCA.

Η τιμητική αυτή διάκριση, αναγνωρίζει ότι οι εγκαταστάσεις γκολφ στο θέρετρο Minthis πληρούν τις ορθές πρακτικές ορθολογικής διαχείρισης του νερού και αναδεικνύουν τη φιλοσοφία του θέρετρου ως προς την προστασία του περιβάλλοντος και την αποτελεσματική διαχείριση των πόρων. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το γεγονός πως μέχρι και το βρόχινο νερό συλλέγεται από την οροφή του εστιατορίου του θερέτρου, και στη συνέχεια διοχετεύεται και αποθηκεύεται στη λιμνοδεξαμενή.

Ιδιαίτερη σημαντική θεωρείται και η αναβάθμιση που συντελείται στο γήπεδο γκολφ ώστε να πληροί τις προδιαγραφές USGA. Ο νέος χλοοτάπητας δεν αποτελεί απλά ποιοτική αναβάθμιση της επιφάνειας του γηπέδου αλλά συμβάλει και στη βιώσιμη ανάπτυξη του, καθώς είναι πιο συμβατός με το κυπριακό κλίμα, αντέχει τις υψηλές θερμοκρασίες και είναι πιο ανθεκτικός στις διάφορες ασθένειες.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τo Βραβείο Βιώσιμης Ανάπτυξης - Αποδοτικότητα Πόρων, του Διεθνούς Οργανισμού Τουριστικών Επιχειρήσεων Γκολφ (IAGTO), επισκεφθείτε τη διεύθυνση: www.iagto.com/awards.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Δελτίο Τύπου

Σχόλια αναγνωστών

Σε ποιανού τη φάρα

«Εύγε κύριε Παράσχο. Εξαίρετο άρθρο.»
Άσχετος  |  22:30

Τα παιδιά είναι η αντανάκλασή μας

«ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ… ΕΒΡΑΪΚΕΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ Δεν επικροτώ όλα τα σημεία τα οποία χρησιμοποιεί στις εικόνες του ...»
Ανδρεας Κωνσταντινιδης, ΒΑ, ΜΑ  |  13:25

Επενδύοντας στον φόβο, στον πόνο, στο μίσος

«Ψυχραιμία και έξυπνες κινήσεις αλλά όχι δειλία. Η εποχή του κατευνασμού με την Τουρκία τέλειωσε με ...»
Leon  |  09:39

#PoliticsBlog Πόσο μακριά μπορούμε να πάμε με τον Μακρόν;

«Oυτε στην εποχη Βενιζελου,ηρθε καποια Μεγαλη Δυναμη να πολεμησει για παρτυ μας την Οθωμανικη ...»
Γιωργος Χ  |  22:05

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση

Η Παγκόσμια Ημέρα Αλτσχάιμερ έχει στόχο, τόσο την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης για τους νοσούντες και τις οικογένειές τους, όσο και για την πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση.

Με χρηματική δωρεά στη Στέγη Ευγηρίας «ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ ΜΙΧΑΗΛ» τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Αλτσχάιμερ, η φαρμακοβιομηχανία Remedica

Η εταιρεία θα συνεχίσει να έχει ενεργό ρόλο στην κοινωνία και να βρίσκεται στο πλευρό της κοινωνίας αλλά και των ευάλωτων ...
Δελτίο Τύπου
 |  ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ