ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Στο τραπέζι το καθεστώς εργασίας των διανομέων

Σύσκεψη Συντεχνιών και εργοδοτικής πλευράς στο Υπουργείο Εργασίας

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Τα αποτελέσματα της διερεύνησης του Τμήματος Επιθεώρησης Εργασίας σε σχέση με το εργασιακό καθεστώς των διανομέων της Wolt, παρουσιάζονται στο πλαίσιο σύσκεψης η οποία ξεκίνησε στις 9:30 το πρωί στο Τμήμα Εργασιακών Σχέσεων του Υπουργείου Εργασίας.

Υπενθυμίζεται ότι οι διανομείς είναι σε απεργία από την περασμένη Δευτέρα, διαμαρτυρόμενοι για μειώσεις στις απολαβές τους και γενικότερα για τις συνθήκες εργασίας τους.

Τις προηγούμενες μέρες, λειτουργοί του Τμήματος Επιθεώρησης Εργασίας συγκέντρωσαν στοιχεία για το κατά πόσο υπάρχουν παραβάσεις της νομοθεσίας για εργοδότηση ή των συμβολαίων. Από πλευρά της η εταιρεία Wolt αναφέρει ότι το 20% των διανομέων της είναι αυτοεργοδοτούμενοι, ενώ ποσοστό 80% εργοδοτούνται σε εταιρείες διανομέων με τις οποίες συνεργάζεται. Υπενθυμίζεται ότι για το θέμα είχε γίνει μια πρώτη συζήτηση περί τις αρχές του έτους- τον Μάρτη 2022- στην επιτροπή Εργασίας της Βουλής, η οποία δεν προχώρησε.

Από πλευράς συντεχνιών γίνεται λόγος για έλλειψη διαφάνειας στο καθεστώς εργασίας του συγκεκριμένου κλάδου γενικότερα, ενώ υπάρχει αδήριτη ανάγκη για οριστική ρύθμιση του, νομοθετικά.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση