ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Στο θετικό αντίκτυπο στην κοινωνία και το περιβάλλον εστιάζει η Ετήσια Έκθεση Βιωσιμότητας της Ελληνικής

H στρατηγική της Τράπεζας για το Περιβάλλον, την Κοινωνία και τη Διακυβέρνηση (ESG) αποτελείται από τους στρατηγικούς πυλώνες Άνθρωπος, Κοινωνία, Περιβάλλον και Αγορά

ΚΥΠΕ

Τη δέσμευση της Ελληνικής Τράπεζας για μακροχρόνιο θετικό αντίκτυπο στην κοινωνία και στο περιβάλλον αντικατοπτρίζει η Ετήσια Έκθεση Βιωσιμότητας της Τράπεζας για το 2021 (ESG Impact Report), η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα την Παρασκευή.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωσή της, η στρατηγική της Τράπεζας για το Περιβάλλον, την Κοινωνία και τη Διακυβέρνηση (ESG) αποτελείται από τους στρατηγικούς πυλώνες Άνθρωπος, Κοινωνία, Περιβάλλον και Αγορά, ενώ προστίθεται ότι η Ελληνική Τράπεζα, στο πλαίσιο της μετάβασης στην Πράσινη Οικονομία, επενδύει στην εφαρμογή βιώσιμων πρακτικών και στη στήριξη πρωτοβουλιών και επιχειρήσεων που μειώνουν το περιβαλλοντικό αποτύπωμα, ενώ παράλληλα στέκεται δίπλα στην κοινωνία με ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και με εναλλακτικούς τρόπους εξυπηρέτησης για τη διευκόλυνση όλων των πελατών στα πλαίσια των σύγχρονων απαιτήσεων.

Σημειώνεται επίσης ότι, μεταξύ άλλων, το 2021 δόθηκαν €63 χιλ. για περιβαλλοντικές δράσεις, €160 χιλ. σε υποτροφίες, βραβεία και στην εκπαίδευση και €82 χιλ. σε τοπικές κοινότητες και σε δράσεις πολιτισμού και €123 χιλ. σε δράσεις που αφορούν την υγεία, ενώ το Παγκύπριο Συντονιστικό Συμβούλιο Εθελοντισμού βράβευσε την Ελληνική Τράπεζα για την πρωτοβουλία #HBVolunteersChallenge, στο πλαίσιο της Παγκύπριας Εβδομάδας Εθελοντισμού 2020, δράση η οποία διοργανώθηκε και το 2021, και στην οποία έλαβαν μέρος 2.296 μέλη του προσωπικού.

Τέλος, συμπληρώνεται πως το ίδιο έτος πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η συμπερίληψη όλων των κτιρίων της πρώην ΣΚΤ στο ISO 50001, ενώ ταυτόχρονα 160 υποθέσεις εξετάστηκαν για περιβαλλοντικούς και κοινωνικούς κινδύνους και χορηγήθηκαν με €15,6 εκατ. για την χρηματοδότηση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, πραγματοποιήθηκαν 631 εκπαιδευτικά προγράμματα για τα μέλη του προσωπικού, ενώ ξεκίνησε και το πρόγραμμα feedBank App για την ανταλλαγή απόψεων μεταξύ συναδέλφων σε όλα τα επίπεδα και τμήματα της Τράπεζας.

Το πλήρες κείμενο της Ετήσιας Έκθεσης Βιωσιμότητας της Ελληνικής Τράπεζας είναι διαθέσιμο στον παρακάτω σύνδεσμο.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση