ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Στρατηγική Συνεργασία Πανεπιστημίου Frederick και Κυπριακού Οργανισμού Διαχείρισης Αποθεμάτων Πετρελαιοειδών

Το Μνημόνιο Συνεργασίας υπέγραψαν ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Frederick και ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΚΟΔΑΠ

Δελτίο Τύπου

Σε υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας προχώρησαν το Πανεπιστήμιο Frederick και ο Κυπριακός Οργανισμός Διαχείρισης Αποθεμάτων Πετρελαιοειδών (ΚΟΔΑΠ) με στόχο την εδραίωση της μεταξύ τους συνεργασίας και περεταίρω ανάπτυξη των σχέσεών τους.

Το Μνημόνιο υπέγραψαν ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Frederick Καθηγητής Γιώργος Δημοσθένους και ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΚΟΔΑΠ κ. Παναγιώτης Μαλέκος.

Τα δύο συμβαλλόμενα μέρη θα συνεργαστούν σε τομείς που υπάρχει κοινό εκπαιδευτικό, επιστημονικό και τεχνικό ενδιαφέρον. Πιο συγκεκριμένα, συμφωνήθηκε η συνδιοργάνωση εκπαιδευτικών προγραμμάτων, σεμιναρίων, εργαστηρίων και διαλέξεων, η συνεργασία στο πλαίσιο ερευνητικών και εκπαιδευτικών προγραμμάτων, καινοτόμων δράσεων και πρωτοβουλιών και η ανταλλαγή προσωπικού για διεκπεραίωση διαφόρων έργων. Παράλληλα, το Μνημόνιο προνοεί την ενίσχυση της επιστημονικής συνεργασίας μεταξύ των συμβαλλόμενων μερών, μέσω της ανταλλαγής πληροφοριών και την παροχή δυνατοτήτων για πρακτική άσκηση των φοιτητών της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου.

Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Frederick, Καθηγητής Γιώργος Δημοσθένους, δήλωσε: «Ένας από τους βασικούς πυλώνες του Πανεπιστημίου Frederick είναι η διασύνδεση με την κοινωνία αλλά και η συνεργασία με κοινωνικούς και παραγωγικούς φορείς μέσω της παροχής τεχνογνωσίας και της επιστημονικής γνώσης. Στο πλαίσιο μιας ευρύτερης στρατηγικής εξωστρέφειας, υπογράψαμε Μνημόνιο Συνεργασίας με τον ΚΟΔΑΠ προσδοκώντας ότι η ενδυνάμωση της μεταξύ μας συνεργασίας θα αποβεί προς όφελος τόσο των δύο συνεργαζόμενων φορέων, όσο και της κοινωνίας γενικότερα».

Ο κ. Παναγιώτης Μαλέκος ανέφερε: «Χαιρόμαστε ιδιαίτερα για τη συνεργασία αυτή με ένα καταξιωμένο ανώτατο εκπαιδευτικό ίδρυμα όπως το Πανεπιστήμιο Frederick. Θεωρούμε ότι οι καλές πρακτικές και η πρόοδος στην επιχειρηματική κοινότητα, η οποία περιλαμβάνει και τον δημόσιο τομέα, είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με την ακαδημαϊκή κοινότητα και την αμφίδρομη συνεργασία. Ο ΚΟΔΑΠ, οργανισμός δημοσίου δικαίου επιφορτισμένος με την τήρηση και διαχείριση των αποθεμάτων ασφαλείας υγρών καυσίμων της Κυπριακής Δημοκρατίας, λειτουργεί σε απαιτητικό και συχνά πολύπλοκο περιβάλλον, υιοθετώντας διεθνή πρότυπα και πρακτικές και βρίσκεται σε τακτική επικοινωνία και συνεργασία με αντίστοιχους κρατικούς φορείς πλείστων ευρωπαϊκών και άλλων χωρών».

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Δελτίο Τύπου

Σχόλια αναγνωστών

Σε ποιανού τη φάρα

«Εύγε κύριε Παράσχο. Εξαίρετο άρθρο.»
Άσχετος  |  22:30

Τα παιδιά είναι η αντανάκλασή μας

«ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ… ΕΒΡΑΪΚΕΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ Δεν επικροτώ όλα τα σημεία τα οποία χρησιμοποιεί στις εικόνες του ...»
Ανδρεας Κωνσταντινιδης, ΒΑ, ΜΑ  |  13:25

Επενδύοντας στον φόβο, στον πόνο, στο μίσος

«Ψυχραιμία και έξυπνες κινήσεις αλλά όχι δειλία. Η εποχή του κατευνασμού με την Τουρκία τέλειωσε με ...»
Leon  |  09:39

#PoliticsBlog Πόσο μακριά μπορούμε να πάμε με τον Μακρόν;

«Oυτε στην εποχη Βενιζελου,ηρθε καποια Μεγαλη Δυναμη να πολεμησει για παρτυ μας την Οθωμανικη ...»
Γιωργος Χ  |  22:05

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση

Οι καθηγητές παρουσίασαν στους φοιτητές της Ιατρικής Σχολής θέματα πρωτεύουσας σημασίας που θα τους καθοδηγήσουν στη χάραξη μιας επιτυχημένης και ανοδικής πορείας.

Ολοκληρώθηκε το Διαδικτυακό Πρόγραμμα Ένταξης Νέων Φοιτητών στην Ιατρική Σχολή του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου

Περνώντας το κατώφλι της Ιατρικής Σχολής, ο κάθε φοιτητής πραγματοποιεί τα αρχικά του βήματα και «βαπτίζεται» στο ιατρικό ...
Δελτίο Τύπου
 |  ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
X