ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Σχέδιο Μασκ να γίνει επί πληρωμή η πλατφόρμα Χ

Συνδρομή για τους χρήστες του πρώην Twitter σχεδιάζει ο ιδιοκτήτης του

Money Review

Την επιβολή συνδρομής στους χρήστες του X, της πλατφόρμας που ήταν γνωστή μέχρι πρότινος ως Twitter, φαίνεται να σχεδιάζει ο Ελον Μασκ, εφόσον ισχύουν όσα ανέφερε.

Οπως είπε ο CEO της Tesla και ιδιοκτήτης του X σε συζήτησή του με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό, Μπενιαμίν Νετανιάχου, τη Δευτέρα, ένα σύστημα πληρωμών είναι ο μόνος τρόπος να αντιμετωπίσουν τους λογαριασμούς που δεν αντιστοιχούν σε πραγματικά πρόσωπα (δηλαδή από bots) στην πλατφόρμα.

«Κινούμαστε στο να έχουμε μια μικρή μηνιαία πληρωμή για τη χρήση του συστήματος», είπε ο κ. Μασκ, σύμφωνα με το BBC.

Μέχρι στιγμής, δεν είναι σαφές εάν επρόκειτο για κάποιο σχόλιο στον αέρα από την πλευρά Μασκ ή για την αποκάλυψη σχεδίων που προχωρούν αλλά δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμα επισήμως.

Είναι γνωστό ότι ο κ. Μασκ παλεύει με τα bots και τους ψεύτικους λογαριασμούς αφότου αγόρασε το Twitter, ενώ έχει πει εδώ και καιρό ότι η λύση είναι να χρεώνει η πλατφόρμα για την επαλήθευση των λογαριασμών.

Από τη στιγμή που εξαγόρασε το Twitter, ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας προσπαθεί να δώσει κίνητρα στους χρήστες να πληρώσουν για μια βελτιωμένη υπηρεσία, η οποία τώρα ονομάζεται X Premium. Οι συνδρομητές έχουν περισσότερες δυνατότητες, όπως μεγαλύτερες αναρτήσεις και αυξημένη προβολή στην πλατφόρμα. Ωστόσο, οι χρήστες μπορούν ακόμη να χρησιμοποιούν το X δωρεάν.

«Ενα bot κοστίζει ένα κλάσμα της δεκάρας για να φτιαχτεί. Αλλά αν κάποιος πρέπει να πληρώσει μερικά δολάρια ή κάτι τέτοιο, κάποιο μικρό ποσό, το πραγματικό κόστος για τα bots είναι πολύ υψηλό», εξήγησε ο κ. Μασκ.

Το X Premium κοστίζει αυτή τη στιγμή 8 δολάρια (7,5 ευρώ) τον μήνα στις ΗΠΑ. Η τιμή διαφέρει ανάλογα με τη χώρα στην οποία βρίσκεται ένας συνδρομητής.

Οπως δήλωσε ο κ. Μασκ, αναζητά φθηνότερες επιλογές για τους χρήστες. «Στην πραγματικότητα πρόκειται να καταλήξουμε σε ένα χαμηλότερο επίπεδο τιμολόγησης. Επομένως, θέλουμε απλώς να είναι ένα μικρό χρηματικό ποσό».

«Αυτή είναι μια μεγαλύτερη συζήτηση, αλλά κατά την άποψή μου, αυτή είναι στην πραγματικότητα η μόνη άμυνα απέναντι στις τεράστιες στρατιές των bots», πρόσθεσε.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Money Review

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση