ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Συγχώνευση αγορών κρυπτονομισμάτων

Το χρηματιστήριο Binance Holdings προχώρησε στην εξαγορά του FTX και πλέον ο ενιαίος όγκος συναλλαγών πλησιάζει τα 35 δισ. δολάρια

Μεγάλη εξαγορά έγινε χθες στον χώρο των κρυπτογραφημένων αξιών, καθώς το χρηματιστήριο κρυπτονομισμάτων Binance Holdings, το μεγαλύτερο του είδους, συμφώνησε να εξαγοράσει τον πιο σημαντικό αντίπαλό του, το FTX. Όπως επισημαίνει το Bloomberg, πρόκειται για μια ανατροπή στη βιομηχανία των κρυπτονομισμάτων, που σήμερα υπερβαίνει το ένα τρισ. δολ.

Οι δύο εταιρείες ανακοίνωσαν τη συγχώνευση στο Twitter ταυτόχρονα, τονίζοντας ότι υπέγραψαν δεσμευτική υποσχετική για να προστατεύσουν τους χρήστες, καθώς «σκοπεύουμε να βοηθήσουμε στην κάλυψη της κρίσης ρευστότητας», όπως δήλωσε ο Τσανγκπένγκ Τζάο, διευθύνων σύμβουλος της Binance, σε ένα tweet. Οι όροι δεν αποκαλύφθηκαν.

«Ένα τεράστιο ευχαριστώ στην CZ, την Binance και σε όλους τους υποστηρικτές μας», δήλωσε με ανάρτησή του στο Twitter ο Μπάνκμαν Φράιντ, διευθύνων σύμβουλος της FTX.com. «Οι ομάδες μας εργάζονται για την εξάλειψη των καθυστερήσεων στις αναλήψεις. Αυτό θα ξεκαθαρίσει τα προβλήματα ρευστότητας. Ολα τα περιουσιακά στοιχεία θα καλύπτονται 1:1. Αυτός είναι ένας από τους κύριους λόγους που ζητήσαμε από την Binance να έρθει».

Το bitcoin αντέδρασε ανοδικά, φθάνοντας τα 20.488 δολάρια, ενώ το BNB, το ψηφιακό νόμισμα της Binance, έκανε άλμα 15%, διαγράφοντας προηγούμενες απώλειες έως και 7,4%. Aνάμεσα στον Μπάνκμαν Φράιντ και τον Τζάο, ομόλογό του στην Binance, υπήρχε ένταση σχεδόν από την αρχή. Το 2019 η Binance επένδυσε στο FTX, τότε ένα χρηματιστήριο παραγώγων. Το επόμενο έτος η Binance κυκλοφόρησε τα δικά της παράγωγα crypto και έγινε γρήγορα ο ηγέτης σε αυτόν τον χώρο. Οι εντάσεις αυξήθηκαν, καθώς οι δύο εταιρείες θεωρούνταν ολοένα και περισσότερο διαφορετικές από τις ρυθμιστικές αρχές. Ο Μπάνκμαν Φράιντ κατέθετε στο Κογκρέσο, ενώ το Binance –που λέγεται ότι αντιμετωπίζει έρευνες από τις ρυθμιστικές αρχές σε όλο τον κόσμο– τόνιζε ότι δεν έχει την έδρα του πουθενά.

Το Binance είναι το μακράν μεγαλύτερο χρηματιστήριο κρυπτογραφημένων αξιών, με όγκο συναλλαγών περίπου 31 δισ. δολαρίων μέχρι στιγμής. Το FTX είναι δεύτερο σε spot συναλλαγές, με όγκο περίπου 3,7 δισ. δολαρίων, σύμφωνα με τα στοιχεία του Coin Market Cap. Το Coin Market Cap ανήκει στην Binance.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση