ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 08:21
 

Σύμβαση με Allianz Global Investors η Ελληνική

Προνοεί την διάθεση στην Κύπρο μεριδίων ΟΣΕΚΑ υπο τη διαχείριση της AGI

Newsroom K

Η Ελληνική Τράπεζα σύναψε σύμβαση με την εταιρεία Allianz Global Investors GmbH («AGI») για τη διάθεση, στην Κύπρο, μεριδίων (units) οργανισμών Συλλογικών Επενδύσεων σε Κινητές Αξίες («ΟΣΕΚΑ»), υπό τη διαχείριση της AGI.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της Ελληνικής στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου, η AGI είναι θυγατρική εταιρεία της Allianz S.E., η οποία είναι η μητρική εταιρεία της Pacific Investment Management Company, LLC («PIMCO»). Η PIMCO διαχειρίζεται τα επενδυτικά ταμεία PIMCO Bravo Fund III, L.P. και PIMCO Bravo Fund ΙΙΙ Lux SCS (Luxembourg) στα οποία ανήκει το 91,55% και 8,45% αντίστοιχα της Poppy S.a.r.l. H Poppy S.a.r.l κατέχει σήμερα το 17,3% του εκδομένου μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας.

Σχολιαζει δε, πως, η αξία της προαναφερόμενης σύμβασης θα εξαρτηθεί από τον όγκο πωλήσεων των πιο πάνω ΟΣΕΚΑ και συνεπώς δεν δύναται να υπολογιστεί εκ των προτέρων. Η Τράπεζα ακολουθεί όλες τις απαιτούμενες διαδικασίες και ελέγχους έτσι ώστε να τυγχάνει της δέουσας διαχείρισης κάθε δυνητική ή αντιληπτή σύγκρουση συμφερόντων και να διασφαλίζεται η αμεροληψία των καθοριζόμενων προσώπων δυνάμει του Νόμου.

Τέλος, αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, σε συνεδρία του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας ημερομηνίας 26 Σεπτεμβρίου 2019, το Διοικητικό Συμβούλιο ενημερώθηκε για τυχόν συμφέρον του Διοικητικού Συμβούλου που αντιπροσωπεύει την PIMCO και ο εν λόγω Διοικητικός Σύμβουλος απείχε από την ψηφοφορία για τη λήψη απόφασης.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

360: Η ασφάλεια των εργοταξίων στο προσκήνιο

«Δηλαδή αποκλείστηκε η περίπτωση αυτοκτονίας;»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  22:39

Νέο Audi Q7 TFSI e quattro: plug-in hybrid με πολυτέλεια και χώρους

«Γίνεται να κάνετε παρουσίαση με μια μόνο φωτο? Τί σας εμποδίζει αφού το κάνετε, να το κάνετε σωστά?»
Tony  |  07:59

Η τρίτη επιλογή της Λευκωσίας

«Εξαιρετικό το άρθρο σας. Μακάρι να το διαβάσουν οι σημερινές πολιτικές ηγεσίες του τόπου!»
Σάββας Σάββα  |  17:10

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση

X