ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Συναντήσεις ΕΒΕ Πάφου στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού προγράμματος ''Aνάπτυξη Διασυνοριακού Δικτύου Προώθησης Αειφόρου Παράκτιου Τουρισμού'' Ακάμας-Μπάλος

Δελτίο Τύπου

Όπως είναι γνωστό το ΕΒΕ Πάφου συμμετέχει  ως ένας εκ των βασικών εταίρων του έργου INTERREG-CROSS COASTAL NET: ''Aνάπτυξη Διασυνοριακού Δικτύου Προώθησης Αειφόρου Παράκτιου Τουρισμού''. Στα πλαίσια του συγκεκριμένου έργου το Επιμελητήριο Πάφου πραγματοποιεί σωρεία συναντήσεων με τους υπόλοιπους εταίρους και υλοποιούνται στοχευμένες δράσεις έτσι ώστε να ολοκληρωθεί με επιτυχία το έργο. 

Μέσα στα πλαίσια αυτά, πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο Κοινοτικό Συμβούλιο ‘Ινειας μεταξύ των Προέδρων των Κοινοτικών Συμβουλίων ‘Ινειας και Αρόδων κ.κ Γιάγκου Τσίβικου και Ματθαίου Στεφάνου αντίστοιχα,  αντιπροσωπείας του ΕΒΕ Πάφου και αντιπροσωπείας του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου. Στη συνάντηση από πλευράς Επιμελητηρίου συμμετείχε ο Λειτουργός Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων του Επιμελητηρίου κ. Στέφανος Χατζηιωάννου ενώ  από πλευράς Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου παρόντες ήταν ο Επίκουρος καθηγητής Δρ. Πέτρος Κοσμάς και η κ. Μαρία Παναγοπούλου.

Η συνάντηση ήταν εποικοδομητική αφού συζητήθηκαν τρόποι συνεργασίας έτσι ώστε να επιτευχθεί ορθή μελέτη της υφιστάμενης κατάστασης στην περιοχή μελέτης της Επαρχίας Πάφου. Πιο συγκεκριμένα έχουν δοθεί ερωτηματολόγια στις  Κοινότητες της Ευρύτερης περιοχής Ακάμα με σκοπό τη συλλογή στοιχείων που αφορούν την εξέλιξη και διάρθρωση των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων στην περιοχή, καθώς επίσης στοιχεία που αφορούν το φυσικό & ανθρωπογενές περιβάλλον, την εξέλιξη του πληθυσμού αλλά και του αριθμού των επισκεπτών στην ευρύτερη περιοχή του Ακάμα, καθώς και χωροταξικά δεδομένα, συμπεριλαμβανομένων στοιχείων χρήσεως γης.

Παράλληλα το ΕΒΕ Πάφου, συμμετείχε πρόσφατα στην Ενημερωτική Εκδήλωση που διοργάνωσε το Κοινοτικό Συμβούλιο Ίνειας και η οποία στέφθηκε με  απόλυτη επιτυχία. Η εκδήλωση  με θέμα: ''Αειφόρος Παράκτια Τουριστική Ανάπτυξη | Η περίπτωση Ακάμα-Μπάλου'' πραγματοποιήθηκε στην Κοινότητα Δρούσια.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν άτομα  από όλο το εταιρικό σχήμα αποτελούμενο από το Επιμελητήριο Χανίων το οποίο αποτελεί και τον επικεφαλής εταίρο, το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο της Πάφου, το Δήμο Κισσάμου, το Κοινοτικό Συμβούλιο Ίνειας, το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου και το Πολυτεχνείο Κρήτης, στα πλαίσια του Προγράμματος Συνεργασίας INTERREG V-A EΛΛΑΔΑ - ΚΥΠΡΟΣ 2014-2020.

Κύριος σκοπός της εκδήλωσης ήταν η ενημέρωση των συμμετεχόντων εκπροσώπων της τοπικής και επαρχιακής διοίκησης, άλλων δημόσιων και επιχειρηματικών φορέων, αλλά και φορέων της κοινωνίας των πολιτών από την περιοχή του Ακάμα, επί των σκοπών και του περιεχομένου του συγκεκριμένου έργου, όπως επίσης και επί της πρωτοβουλίας για την  Ίδρυση Πρότυπης Κοινότητας Προστασίας και Ανάδειξης της Χερσονήσου του Ακάμα.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Δελτίο Τύπου

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση