ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Συνεχίζεται η αυθόρμητη στάση εργασίας στην DP World Limassol

Μέχρι την περασμένη Παρασκευή συντεχνίες και εταιρεία βρίσκονταν σε διαβουλεύσεις χωρίς ωστόσο να υπάρξει αποτέλεσμα

ΚΥΠΕ

Για μη τήρηση των συμφωνηθέντων στην πρώτη συλλογική σύμβαση, που επρόκειτο να υπογραφεί και για μονομερείς προσθαφαιρέσεις στο κείμενο της σύμβασης, από πλευράς της DP World Limassol, κάνουν λόγο οι συντεχνίες.

Η σημερινή αυθόρμητη στάση εργασίας των υπαλλήλων του διαχειριστή του τερματικού γενικού φορτίου και κρουαζιέρων, στο λιμάνι της Λεμεσού, συνεχίζεται από το πρωί και οι διαμαρτυρόμενοι θα συνεχίζουν την αποχή από την εργασία τους αν η εταιρεία δεν υπογράψει τη συλλογική σύμβαση όπως αυτή είχε συμφωνηθεί, δήλωσαν στο ΚΥΠΕ συντεχνιακοί της ΣΕΚ και ΠΕΟ.

Συγκεκριμένα, ο Επαρχιακός Γραμματέας της ΟΜΕΠΕΓΕ ΣΕΚ Λεμεσού, Γιάννης Τσουρής, ανέφερε πως «ενώ συμφωνήθηκε να γίνει αυτή η πρώτη σύμβαση χωρίς αυξήσεις, χωρίς αιτήματα των εργαζομένων, με απλή καταγραφή του υφιστάμενου τρόπου εργασίας, τώρα που ήρθε η ώρα της υπογραφής, η εταιρεία έκανε κάποιες προσθαφαιρέσεις μέσα στο κείμενο της σύμβασης, με αποτέλεσμα να υπάρξει αυτή η αντίδραση».

Μέχρι την περασμένη Παρασκευή, συνέχισε, συντεχνίες και εταιρεία βρίσκονταν σε διαβουλεύσεις σε μια προσπάθεια να επιλυθεί το πρόβλημα, χωρίς ωστόσο να υπάρξει αποτέλεσμα.

Σύμφωνα με τον κ.Τσουρή, από τη στάση εργασίας επηρεάζονται, μέχρι στιγμής, τρία πλοία γενικού φορτίου.

Το Τμήμα Εργασιακών Σχέσεων κάλεσε τις συντεχνίες και εκπροσώπους των εργαζομένων σε συνάντηση στο Υπουργείο, υπό την προϋπόθεση να ανασταλεί η στάση εργασίας, κάτι το οποίο οι απεργοί δεν έχουν αποδεχθεί, δήλωσε εξάλλου στο ΚΥΠΕ ο Επαρχιακός Γραμματέας της ΣΕΓΔΑΜΕΛΙΝ ΠΕΟ, Χρίστος Χριστοφή.

«Εμείς θα παραμείνουμε σε επ’ αόριστον αποχή από την εργασία εάν δεν υπογραφεί η συλλογική σύμβαση όπως είχε συμφωνηθεί με την εταιρεία, στην παρουσία και της ΟΕΒ», συμπλήρωσε.

Αν η DP World Limassol συμφωνήσει, σημείωσε ο κ. Χριστοφή, οι απεργοί θα επιστρέψουν αμέσως στην εργασία τους.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση