ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Συντεχνίες: Δυναμική διεκδίκηση από οδηγούς βυτιοφόρων αν δεν ικανοποιηθούν

Καλούν τις εταιρείες βυτιοφόρων όπως λάβουν άμεσα τα δέοντα μέτρα και εντός των επόμενων επτά ημερών έχουν την απάντησή τους

ΚΥΠΕ

Οι συντεχνίες ΣΕΓΔΑΛΕΜΙΝ – ΠΕΟ και ΟΜΕΠΕΓΕ-ΣΕΚ με επιστολή τους προς τις εταιρείες βυτιοφόρων πετρελαίου τις καλούν όπως λάβουν άμεσα τα δέοντα μέτρα και εντός των επόμενων επτά ημερών έχουν την απάντησή τους στα ζητήματα που θέτουν οι οδηγοί βυτιοφόρων, διαφορετικά, όπως αναφέρουν, οι εργαζόμενοι δεν θα έχουν άλλη επιλογή από τη δυναμική διεκδίκηση των αυτονόητων δικαιωμάτων τους.

Οι συντεχνίες σημειώνουν ότι οι οδηγοί των βυτιοφόρων οι οποίοι ανεφοδιάζουν από τις εγκαταστάσεις των Ελληνικών Πετρελαίων Κύπρου, προχώρησαν την Τρίτη σε αυθόρμητη δίωρη προειδοποιητική στάση εργασίας για λόγους ασφάλειας και υγείας.

O κύριος λόγος που οδήγησε τους εργαζόμενους σε αυτή την ενέργεια, αναφέρουν οι συντεχνίες, είναι ότι δεν υπάρχει κατάλληλος χώρος για να μπορούν να πραγματοποιούν τα διαλείμματα τους. Επίσης θα πρέπει να παρέχονται ξεχωριστοί χώροι αποχωρητηρίων, οι οποίοι θα μπορούν να χρησιμοποιούνται από τους εργαζόμενους, σημειώνουν.

Όλες αυτές οι παροχές, επισημαίνουν, υπήρχαν στις εγκαταστάσεις στη Λάρνακα οι οποίες χρονολογούνται από τη δεκαετία '80 αν όχι και του '70.

Με δεδομένο ότι απαγορεύεται οι οδηγοί να σταματούν οπουδήποτε κατά τη διάρκεια των δρομολογίων τους, αναφέρεται στην επιστολή, είναι ακόμη πιο επιβεβλημένη η ανάγκη της άμεσης και απρόσκοπτης πρόσβασής τους στους πιο πάνω χώρους κατά το τέλος της κάθε διαδρομής τους.

Οι συντεχνίες επισημαίνουν, επίσης, ότι η αναμονή των βυτιοφόρων στην στροφή μέχρι την είσοδό τους στο τερματικό είναι άκρως επικίνδυνη, αφού ο δρόμος έχει πυκνή κίνηση με άλλα οχήματα, είτε φορτηγά που εξυπηρετούν τα Τσιμεντοποίια Βασιλικού, είτε φορτηγά που εξυπηρετούνται στο λιμάνι Βασιλικού αλλά και αρκετά ιδιωτικά οχήματα που ανά πάσα στιγμή μπορεί να προσκρούσουν στα σταθμευμένα βυτιοφόρα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση