ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Τα δύο σενάρια για το My Mall Limassol

Μέχρι τέλος του Σεπτέμβρη θα αποφασιστεί αν θα αλλάξει χέρια ή αν θα προχωρήσει η επέκταση του

Της Μαρίας Ηρακλέους

Καθοριστικοί είναι οι επόμενοι μήνες για την επόμενη μέρα στο My Mall Limassol. Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι συζητήσεις για πώληση του 46% του εμπορικού κέντρου συνεχίζονται, με ενδιαφέρον να επιδεικνύεται από αγοραστές τόσο εντός Κύπρου, όσο και από το εξωτερικό. Υπάρχουν προτάσεις από μεγάλους οργανισμούς που δραστηριοποιούνται ήδη στον τομέα των εμπορικών κέντρων αλλά και σε άλλους τομείς, αν και δεν έχουν επί του παρόντος δραστηριότητα στην Κύπρο.

Από το τραπέζι δεν απομακρύνεται το σενάριο πώλησης μεγαλύτερου ποσοστού του mall ή και καθολική αλλαγή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος του Mall. Όσο αφορά το σενάριο πώλησης του 46% ήταν ήδη γνωστό, και οι διαβουλεύσεις ήταν σε εξέλιξη ωστόσο έμεινε στον πάγο τους τελευταίους μήνες λόγω της πανδημίας.

Το κόστος μιας πιθανής πώλησης του ποσοστού αναμένεται να ξεκαθαρίσει μετά την ολοκλήρωση του οικονομικού ελέγχου και της αφαίρεσης του τραπεζικού δανεισμού. Υπενθυμίζεται ότι το ποσοστό ήταν στην κατοχή της εταιρείας BSR Europe η οποία είναι σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης τα τελευταία 7-8 χρόνια και πλέον το ποσοστό είναι στα χέρια διαχειριστών, με τους οποίους γίνονται οι διαβουλεύσεις.

Στο τραπέζι και η επέκταση

Στα σενάρια που εξετάζονται είναι και η διαδικασία επέκτασης του Mall. Ήδη υπάρχει η σχετική έγκριση του δήμου Λεμεσού για προσθήκη επιπλέον 6μιση χιλιάδων τμ εμπορικού χώρου δυτικά του εμπορικού κέντρου. Τα προσχέδια έχουν γίνει ωστόσο το θέμα έμεινα στάσιμο αφού εκκρεμούν οι διαπραγματεύσεις για το θέμα της πώλησης του Mall. Σε περίπτωση που προχωρήσει το σενάριο της επέκτασης, θα πρέπει να αναμένεται ότι θα υπάρξουν εσωτερικές αλλαγές κυρίως όσο αφορά το Food court. Οι αλλαγές αφορούν αύξηση, ίσως και μετακίνηση του χώρου. Πηγές αναφέρουν στην «Κ» ότι υπάρχουν ήδη προτάσεις από μεγάλα brands που δραστηριοποιούνται στην κυπριακή αγορά τα οποία θέλουν να έρθουν στο mall και με τους οποίους οι συζητήσεις είναι σε προχωρημένο στάδιο. Ενδιαφέρον και συζητήσεις γίνονται παράλληλα και με εμπορικά καταστήματα τα οποία ήδη δραστηριοποιούνται στην Κύπρο. Το κόστος της επέκτασης υπολογίζεται στα 6-8 εκατομμύρια ευρώ ενώ η περίοδος ολοκλήρωσης είναι 12-14 μήνες.

Το τοπίο για την επόμενη μέρα του mall αναμένεται να ξεκαθαρίσει τους επόμενους μήνες, ενώ υπολογίζεται ότι οι όποιες αποφάσεις θα ληφθούν πριν τον Σεπτέμβρη.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Μαρίας Ηρακλέους

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Η πόρτα του φρενοκομείου και η ορθάνοιχτη πόρτα του ΔΗΚΟ

«Η Ελλάδα έχει τα στρατιωτικά μέσα να αντιπαρατεθεί με την Τουρκία. Εμείς; Η μήπως θα στείλουν οι Γάλλοι ...»
Leon  |  11:16

#PoliticsBlog Η πόρτα του φρενοκομείου και η ορθάνοιχτη πόρτα του ΔΗΚΟ

«Η Ελλάδα έχει τα στρατιωτικά μέσα να αντιπαρατεθεί με την Τουρκία. Εμείς; Η μήπως θα στείλουν οι Γάλλοι ...»
Leon  |  11:15

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Όπως ήδη ελέχθη, αυτή η ιστορία είναι και το Βαρερλώ του Άντρου Κυπριανού και του κόμματος του βεβαίως! ...»
ΑΚΑ  |  21:01

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση