ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Τα έργα που προορίζονται για την ανταγωνιστική αγορά ηλεκτρισμού

Η μέγιστη διαθέσιμη συνολική ηλεκτρική ισχύς των έργων καθορίστηκε στα 260 μεγαβατ

Newsroom K

Τον κατάλογο των έργων που εντάσσονται στο «Σχέδιο για την Παραγωγή Ηλεκτρισμού από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας στο Πλαίσιο της Μεταβατικής Ρύθμισης της Αγοράς Ηλεκτρισμού ανακοίνωσε το Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου & Βιομηχανίας. Τελικός στόχος είναι η  ένταξη των έργων στην Ανταγωνιστική Αγορά Ηλεκτρισμού». Υπενθυμίζεται ότι το σχέδιο εγκρίθηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο τον Απρίλιο και έχει ανακοινωθεί στην ιστοσελίδα του Υπουργείου.

Δείτε ΕΔΩ τον κατάλογο

Προκειμένου να αυξηθεί περαιτέρω το μερίδιο των ΑΠΕ στην ηλεκτροπαραγωγή, ο Υπουργός Ενέργειας Εμπορίου & Βιομηχανίας αποφάσισε μετά από διαβούλευση του με τον Διαχειριστή Συστήματος Μεταφοράς Κύπρου και τον Διαχειριστή Συστήματος Διανομής όπως η μέγιστη διαθέσιμη συνολική ηλεκτρική ισχύς των έργων που δύνανται να υλοποιηθούν στο πλαίσιο του Σχεδίου καθοριστεί στα 260 μεγαβάτ. 

Ανακοινώνεται, επίσης, κατάλογος επιλαχόντων έργων που δύνανται να αντικαταστήσουν τα έργα του Καταλόγου Α, σε περίπτωση που ένα έργο του Καταλόγου Α αποτύχει να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του Σχεδίου 

Δείτε ΕΔΩ τον κατάλογο των επιλαχόντων έργων

Σημειώνεται ότι για την αντικατάσταση έργου του κατάλογο Α, από έργο ή έργα ισοδύναμης συνολικής δυναμικότητας από τον κατάλογο Β, θα επιλέγεται έργο με την υψηλότερη κατάταξη στον ατάλογο ή με πρωθύστερη ημερομηνία αδειοδότησης, με σειρά προτεραιότητας την ημερομηνία έκδοσης άδειας οικοδομής, ημερομηνία αίτησης για εξασφάλιση άδειας οικοδομής, την ημερομηνία έκδοσης πολεοδομικής άδειας, και την ημερομηνία αίτησης για εξασφάλιση πολεοδομικής άδειας.

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Σε ποιανού τη φάρα

«Εύγε κύριε Παράσχο. Εξαίρετο άρθρο.»
Άσχετος  |  22:30

Τα παιδιά είναι η αντανάκλασή μας

«ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ… ΕΒΡΑΪΚΕΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ Δεν επικροτώ όλα τα σημεία τα οποία χρησιμοποιεί στις εικόνες του ...»
Ανδρεας Κωνσταντινιδης, ΒΑ, ΜΑ  |  13:25

Επενδύοντας στον φόβο, στον πόνο, στο μίσος

«Ψυχραιμία και έξυπνες κινήσεις αλλά όχι δειλία. Η εποχή του κατευνασμού με την Τουρκία τέλειωσε με ...»
Leon  |  09:39

#PoliticsBlog Πόσο μακριά μπορούμε να πάμε με τον Μακρόν;

«Oυτε στην εποχη Βενιζελου,ηρθε καποια Μεγαλη Δυναμη να πολεμησει για παρτυ μας την Οθωμανικη ...»
Γιωργος Χ  |  22:05

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση

Το μνημόνιο συνεργασίας υπογράφηκε από τον κ. Πέτρο Αχτύπη, Διευθύνοντα Σύμβουλο της P@S και τον κ. Γιώργο Τζιωρτζή, Επικεφαλής Management Consulting της KPMG Κύπρου.

Η Prevention at Sea και η KPMG Κύπρου υπογράφουν μνημόνιο συνεργασίας «Ασφαλούς επιχειρηματικότητας και υπηρεσιών ψηφιακής μεταμόρφωσης στον τομέα της ναυτιλίας»

Οι δύο εταιρείες θα συνεργαστούν για την προώθηση αμοιβαία συμφωνηθέντων έργων και πρωτοβουλιών που υποστηρίζουν την ψηφιοποίηση ...
Δελτίο Τύπου
 |  ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ