ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Τα νέα Γραφεία της EY Κύπρου: Μετασχηματίζοντας την εργασία στη μετά-COVID εποχή

Η πανδημία οδήγησε σε μια θεμελιώδη αλλαγή στον τρόπο με τον οποίο προσεγγίζουμε την εργασία

Δελτίο Τύπου

Η παγκόσμια πανδημία οδήγησε σε μια εποχή πρωτοφανών αλλαγών στο βασικό μοντέλο εργασίας, ωθώντας τους οργανισμούς να επαναξιολογήσουν τις παραδοσιακές δομές και να υιοθετήσουν μια υβριδική προσέγγιση. Η Ernst & Young (EY), πρωτοπόρος σε αυτήν την αλλαγή παραδείγματος, αναγνωρίζει τον κεντρικό ρόλο ενός δυναμικού εργασιακού περιβάλλοντος. Τα νέα γραφεία της EY Κύπρου αποτελούν επιβεβαίωση της δέσμευσης του οργανισμού για βιωσιμότητα, ευημερία, συνεργασία, καινοτομία και ευελιξία, και αποτελούν σημείο αναφοράς για το μέλλον της εργασίας.

Η πανδημία οδήγησε σε μια θεμελιώδη αλλαγή στον τρόπο με τον οποίο προσεγγίζουμε την εργασία. Η EY ανταποκρίθηκε ενεργά σε αυτήν την αλλαγή εφαρμόζοντας ένα υβριδικό μοντέλο που επιτρέπει στους εργαζομένους να εξισορροπούν αποτελεσματικά την εργασία εξ αποστάσεως και από το γραφείο. Η έμφαση έχει μετατοπιστεί από ένα άκαμπτο μοντέλο γραφείου 9-to-5 σε μια πιο ευέλικτη προσέγγιση, όπου οι εργαζόμενοι μπορούν να εναρμονίσουν απρόσκοπτα τις επαγγελματικές και προσωπικές τους δεσμεύσεις.

Ενώ ενισχύεται η εξ αποστάσεως εργασία, οι φυσικοί χώροι συνεχίζουν να διαδραματίζουν κρίσιμο ρόλο στον υβριδικό κόσμο. Οι εργαζόμενοι αναζητούν κάτι περισσότερο από ένα χώρο όπου απλώς «χτυπούν την κάρτα τους». Όταν μπαίνουν στο γραφείο, αναζητούν μια αίσθηση σκοπού. Η ιδέα ενός υβριδικού μοντέλου εργασίας έχει κερδίσει έδαφος, καθώς τους παρέχει την ευελιξία να επιλέξουν πότε θα εργαστούν στο γραφείο. Η παραδοσιακή αντίληψη ότι βρίσκονται στο γραφείο απλώς για να γεμίσουν μια θέση δεν ευθυγραμμίζεται πλέον με τις προτιμήσεις τους. Το γραφείο έχει μετατραπεί σε κόμβο συνεργασίας, καινοτομίας και ομαδικότητας. Οι πρόσωπο-με-πρόσωπο αλληλεπιδράσεις ενισχύουν την αίσθηση του ανήκειν, τη συνοχή της ομάδας και την εταιρική κουλτούρα. Αναγνωρίζοντας αυτό, η EY έχει επενδύσει στον επανασχεδιασμό των φυσικών χώρων εργασίας για να καλύψει τις εξελισσόμενες ανάγκες των εργαζομένων της.

Η απάντηση της EY στο εξελισσόμενο εργασιακό τοπίο ξεπερνά την εφαρμογή ενός υβριδικού μοντέλου. Η εταιρεία έχει επενδύσει σημαντικά στην ψηφιακή υποδομή για να διευκολύνει την απρόσκοπτη συνεργασία και επικοινωνία μεταξύ του ανθρώπων της που εργάζονται σε ολόκληρο τον κόσμο. Η ευελιξία αποτελεί σήμερα τον ακρογωνιαίο λίθο της προσέγγισής τους, επιτρέποντας στους εργαζομένους να ισορροπούν αποτελεσματικά την επαγγελματική και την προσωπική τους ζωή.

Ως καινοτόμος οργανισμός, η EY έχει εντοπίσει σημαντικά κίνητρα για να χρησιμοποιούν οι άνθρωποί της τους χώρους γραφείων με υβριδικό τρόπο: κοινωνικοποίηση, συλλογική επίλυση προβλημάτων, ανταλλαγή ιδεών και δημιουργία κοινωνικού κεφαλαίου. Τα νέα γραφεία της EY Κύπρου απαντούν στις ανάγκες αυτές, καθώς διαθέτουν καινοτόμους χώρους όπως αίθουσες πολλαπλών χρήσεων, χώρους συνεργασίας και δημιουργικό εξοπλισμό γραφείου που ανταποκρίνεται σε εργονομικές ανησυχίες. Το ισόγειο Innovation Lab, σχεδιασμένο ως ένας ανοιχτός και δυναμικός χώρος, προωθεί την ανοιχτή επικοινωνία και την ανταλλαγή γνώσεων και ιδεών.

Η ευελιξία είναι ενσωματωμένη στο νέο σχεδιασμό των γραφείων. Ένα σύστημα κρατήσεων επιτρέπει στους εργαζομένους να κάνουν κράτηση για χώρο γραφείου, εξυπηρετώντας μια νεότερη γενιά που εκτιμά την ευελιξία. Η απουσία καθορισμένων γραφείων και η πολιτική καθαρού γραφείου συμβάλλουν σε ένα περιβάλλον χωρίς χαρτιά, προωθώντας μια δυναμική ροή ανθρώπων σε όλο τον χώρο εργασίας. Αυτή η προσαρμοστικότητα ευθυγραμμίζεται με την εξελισσόμενη φύση της εργασίας σε έναν κόσμο μετά τη COVID-19.

Μια αφοσιωμένη ομάδα διαχείρισης αλλαγών έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη διευκόλυνση της ομαλής μετάβασης στα νέα μας γραφεία. Με την αταλάντευτη υποστήριξη της ηγεσίας, η ομάδα αυτή διασφαλίζει ότι οι εργαζόμενοι αποδέχονται με ενθουσιασμό τις καινοτόμες αλλαγές. Οι οθόνες επικοινωνίας (VCI screens) χρησιμεύουν ως εργαλείο εσωτερικής επικοινωνίας, κρατώντας τους εργαζόμενους ενήμερους και συνδεδεμένους σε αυτό το δυναμικό περιβάλλον εργασίας.

Τα νέα γραφεία της EY Κύπρου δίνουν προτεραιότητα στη βιωσιμότητα και την ευεξία. Τα εργονομικά έπιπλα, το φυσικό φως, τα γραφεία ορθίων και το πράσινο συμβάλλουν στη δημιουργία ενός υγιούς και άνετου χώρου εργασίας. Τα ηλιακά panels και το περιβάλλον με ελάχιστο χαρτί ευθυγραμμίζονται με τη δέσμευση της EY για βιώσιμη ανάπτυξη. Συγκεκριμένα δωμάτια, συμπεριλαμβανομένου ενός Wellbeing Room στον τέταρτο όροφο, αναδεικνύουν τη δέσμευσή μας στην υγεία και την ευημερία των εργαζομένων.

Η ιδέα του κτιρίου αντικατοπτρίζει την διάδραση των ανθρώπων σε μια πόλη, με κάθε όροφο να έχει σχεδιαστεί όπως οι δρόμοι για την κίνηση μιας πόλης. Αυτό το δυναμικό περιβάλλον ενθαρρύνει τα brainstorming, την ομαδικότητα και την προσαρμοστικότητα. Ο πέμπτος όροφος, με θέατρο πολυμέσων και αίθουσα πολλαπλών λειτουργιών, ενισχύει τη δέσμευση για την προώθηση της καινοτομίας και της συνεργασίας.

Τα νέα γραφεία της EY Κύπρου αποτελούν φάρο καινοτομίας ως μια απάντηση στην εξελισσόμενη δυναμική της εργασίας μετά την πανδημία. Η δέσμευση του οργανισμού στη βιώσιμη ανάπτυξη, την ευημερία, τη συνεργασία, την καινοτομία και την ευελιξία δημιουργεί ένα πρότυπο για το μέλλον της εργασίας. Καθώς ο επιχειρηματικός κόσμος συνεχίζει να εξελίσσεται, η πρωτοποριακή προσέγγιση της EY λειτουργεί ως έμπνευση για οργανισμούς που επιδιώκουν να πλοηγηθούν στο μεταβαλλόμενο τοπίο και να επαναπροσδιορίσουν τον τρόπο εργασίας μας.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Δελτίο Τύπου

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση