ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Τα σχέδια επιχορήγησης εταιρειών αφορούν και εταιρείες εντός των Βρετανικών Βάσεων

Ικανοποίηση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού

ΚΥΠΕ

Την ικανοποίηση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού για το γεγονός ότι οποιοδήποτε σχέδιο σε σχέση με την βιομηχανία εφαρμόζεται στις περιοχές της Κυπριακής Δημοκρατίας αφορά και τις επιχειρήσεις που βρίσκονται εντός των Βρετανικών Βάσεων, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Κυριάκος Χατζηγιάννη.

Σε δηλώσεις μετά τη συνεδρία της Επιτροπής, η οποία συζήτησε αυτεπάγγελτα «την εφαρμογή των εθνικών σχεδίων επιχορήγησης εταιρειών που δραστηριοποιούνται εντός περιοχών που βρίσκονται στις Βρετανικές βάσεις», ο κ. Χατζηγιάννης είπε ότι ενημερώθηκαν από το Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας ότι «οποιοδήποτε σχέδιο σε σχέση με την βιομηχανία εφαρμόζεται στις περιοχές της Κυπριακής Δημοκρατίας αντίστοιχα σχέδια εφαρμόζονται και για τις επιχειρήσεις που βρίσκονται εντός των Βρετανικών Βάσεων».

Πρόσθεσε ότι «αυτό είναι πολύ θετικό και άφησε ικανοποιημένη την Επιτροπή».

«Μας δόθηκε μια διαβεβαίωση ότι το ίδιο θα ισχύσει και στην περίπτωση νέων σχεδίων όπως είναι το σημαντικό σχέδιο για τη νέα επιχειρηματικότητα», το οποίο αφορά, μεταξύ άλλων, καινοτομία και νέα μορφή δραστηριότητας.

Αναφέροντας ότι «η χρηματοδότηση αυτών των σχεδίων θα γίνει με εθνικούς πόρους», ο κ. Χατζηγιάννη είπε ότι «η γραφειοκρατία που ακολουθείται είναι άξια προσοχής γιατί έχει μειώσει το φόρτο (εργασίας) με αποτέλεσμα εύκολα οι επιχειρήσεις που βρίσκονται εντός των βρετανικών βάσεων να υποβάλλουν αιτήσεις

Και με βάση τις διαδικασίες που δεν υποτιμούν τον έλεγχο – αντιθέτως είναι ο έλεγχος εκεί και οι δυνατότητες του – να μπορεί να υποβάλει την αίτηση και στη συνέχεια να εγκρίνεται

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Εμπορίου είπε ότι όλες οι αιτήσεις που έχουν υποβληθεί είναι στο στάδιο της έγκρισης και «μας έχει ειπωθεί ότι οι πλείστες αυτών θα εξεταστούν θετικά», προσθέτοντας ότι για το σχέδιο έχουν υποβάλει αίτηση περίπου 15 επιχειρήσεις, οι πλείστες των οποίων, όπως είπε, «θα τύχουν έγκρισης γιατί πληρούν τα βασικά κριτήρια».

Νομοσχέδιο για αφερεγγυότητα

Αναφορικά με το νομοσχέδιο για αφερεγγυότητα που αφορά τους εγγυητές εταιρειών, ο κ. Χατζηγιάννη είπε ότι το νομοσχέδιο θα οδηγηθεί στην Ολομέλεια και δεν φαίνεται να υπάρχουν τροπολογίες, προσθέτοντας ότι σε περίπου 15 μέρες ή τρεις εβδομάδες θα είναι ενώπιον της Ολομέλειας.

«Επιτέλους (το νομοσχέδιο) να αποκαταστήσει την ίδια αντιμετώπιση» έναντι αυτού του είδους των εγγυητών και της οποίας τυγχάνουν «όλοι οι επενδυτές στο πλαίσιο της αφερεγγυότητας», ανέφερε και πρόσθεσε ότι «θα μπορεί το δικαστήριο να επιβάλει ποσό δόσης στους εγγυητές των εταιρειών αντίστοιχα με το τι οι άλλοι εγγυητές πληρώνουν».

Ο κ. Χατζηγιάννη ανέφερε επίσης ότι «θα λαμβάνονται υπόψη από το δικαστήριο αν και εφόσον έχουν δικά τους δάνεια ή άλλες υποχρεώσεις», προσθέτοντας ότι «θα έχουμε μια εναρμόνιση των απαιτήσεων και στις περιπτώσεις των εγγυητών σε εταιρείες».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση