ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

ΤΕΒΕΑ: Έκκληση για περίληψη επιχειρήσεων στις τουριστικές περιοχές σε ενιαίο σχέδιο

Εναι άμεση ανάγκη να υλοποιηθούν οι εξαγγελίες της κυβέρνησης για την χορήγηση ρευστότητας στην αγορά, αναφέρει σε γραπτή της ανακοίνωση η Εταιρεία

ΚΥΠΕ

Έκκληση στην κυβέρνηση όπως συμπεριλάβει τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στις τουριστικές περιοχές σε ένα ενιαίο σχέδιο στήριξης, το οποίο θα λαμβάνει υπόψη τις ιδιαιτερότητες του κάθε κλάδου, απευθύνει η Τουριστική, Εμπορική και Βιομηχανική Εταιρεία Αμμοχώστου (ΤΕΒΕΑ).

Σε γραπτή ανακοίνωση της ΤΕΒΕΑ αναφέρεται ότι «η Εταιρεία χαιρετίζει την ανακοίνωση από την κυβέρνηση των νέων σχεδίων στήριξης της απασχόλησης. Ωστόσο παρά το γεγονός ότι η φιλοσοφία των σχεδίων είναι προς τη σωστή κατεύθυνση, δεν μπορούμε να μην επισημάνουμε τον προβληματισμό μας για την μειωμένη στήριξη σε κάποιες τουριστικές επιχειρήσεις, όπως τα κέντρα αναψυχής, των οποίων η στήριξη ολοκληρώνεται τον Αύγουστο».

Προσθέτει ότι «ιδιαίτερο προβληματισμό προκαλεί η αναφορά για τα κέντρα αναψυχής που λειτουργούν στην Επαρχία Αμμοχώστου, όπου η συντριπτική πλειοψηφία εξαρτάται κυρίως από την άφιξη ξένων τουριστών η στήριξη θα έπρεπε να είναι μεγαλύτερη».

Η ΤΕΒΕΑ καλεί «την κυβέρνηση όπως λάβει υπόψην αυτό τον προβληματισμό και να συμπεριλάβει τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στις τουριστικές περιοχές σε ένα ενιαίο σχέδιο στήριξης, το οποίο όμως θα λαμβάνει υπόψη τις ιδιαιτερότητες του κάθε κλάδου».

Ακόμα η Εταιρεία θεωρεί πως είναι «άμεση ανάγκη να υλοποιηθούν οι εξαγγελίες της κυβέρνησης για την χορήγηση ρευστότητας στην αγορά (επιδότηση επιτοκίων, απευθείας εφάπαξ χορηγίες σε επιχειρήσεις, κ.λ.π.) καθώς για αρκετούς κλάδους έχει τερματιστεί η στήριξη και η διαθέσιμη ρευστότητα είναι σε πολύ χαμηλά επίπεδα».

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση