ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 23:52
 

Τεράστια επιτυχία η πρώτη διαδικτυακή δημοπρασία της BidX1 στην Κύπρο

Μια νέα εποχή για τον τομέα των ακινήτων

Δελτίο Τύπου

H διαδικτυακή πλατφόρμα αγοραπωλησίας ακινήτων, BidX1, πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία χθες, 23 Οκτωβρίου, την πρώτη της δημοπρασία πετυχαίνοντας την πώληση ακινήτων συνολικής αξίας σχεδόν €9.5 εκ. Η μέθοδος της BidX1 αποδείχθηκε πολύ δημοφιλής από το λανσάρισμα της διαδικτυακής πλατφόρμας στην Κύπρο τον περασμένο Σεπτέμβριο, με περισσότερα από μισό εκατομμύριο page views από 98 διαφορετικές χώρες.

Στη χθεσινή δημοπρασία συμμετείχαν 220 εγγεγραμμένοι πλειοδότες, όλοι με βάση τους την Κύπρο, καταγράφοντας περίπου 2,000 προσφορές συνολικά. Όλες οι προσφορές, όπως επίσης και η τελική τιμή πώλησης για το κάθε ακίνητο, είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα της BidX1, στο πλαίσιο της διαφανούς διαδικασίας.

Η βραβευμένη proptech εταιρεία BidX1, λάνσαρε πρόσφατα τις δραστηριότητές της στην Κύπρο, στελεχώνοντας το τοπικό γραφείο στη Λευκωσία με μια ομάδα εξειδικευμένων επαγγελματιών στο χώρο των εμπορικών και οικιστικών ακινήτων και εις βάθος γνώση του τοπικού τομέα των ακινήτων, με επικεφαλής τον Προϊστάμενο Σύμβουλο Κρίτωνα Ονησιφόρου.

Η ομάδα της BidX1 επίβλεψε χθες την πώληση 55 ακινήτων στην Λευκωσία, Λεμεσό, Λάρνακα και Πάφο. Η ποικιλία ακινήτων που διατίθενται προς πώληση μέσω της BidX1 δείχνει την ευελιξία της πλατφόρμας, αφού συμπεριλαμβάνει διαμερίσματα και εξοχικές κατοικίες, καταστήματα, γραφεία και εμπορικά ακίνητα, όπως επίσης και οικόπεδα με προοπτικές ανάπτυξης.

Ο κ. Ονησιφόρου δήλωσε: «Το λανσάρισμα της BidX1 στην Κύπρο φέτος σηματοδότησε ένα σημαντικό ορόσημο για τον τομέα των ακινήτων. Τις τελευταίες εβδομάδες σε συναντήσεις με πιθανούς αγοραστές κατά τη διάρκεια των ανοικτών επισκέψεων και συζητώντας μαζί τους για τα ακίνητα, έχω δει από πρώτο χέρι την ανάγκη για ένα εναλλακτικό μοντέλο συναλλαγής ακινήτων.»

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της πρώτης δημοπρασίας, ο κ. Ονησιφόρου είπε: «Η αγορά των ακινήτων στην Κύπρο είναι ιδιαίτερα δυναμική και αυτό φαίνεται από τα αποτελέσματα. Η ρευστότητα που δημιουργήθηκε στην πλατφόρμα χθες ήταν €36.2 εκ., κάτι που υποδεικνύει τη σημαντική ζήτηση για νέες ευκαιρίες αγοράς ακινήτων.»

«Η πλατφόρμα της Bidx1», συνέχισε, «βελτιστοποιεί την εμπειρία αγοράς και πώλησης ακινήτων, κάτι που η τοπική αγορά φαίνεται να έχει εκτιμήσει, αναγνωρίζοντας την αποδοτικότητα, τη διαφάνεια και την προσβασιμότητα που προσφέρει. Όπως και σε όλες τις άλλες αγορές στις οποίες δραστηριοποιούμαστε, ο μακροπρόθεσμος στόχος μας είναι να φέρουμε την επανάσταση στον χώρο των ακινήτων, διευκολύνοντας την αγοραπωλησία ακινήτων μέσω της προηγμένης τεχνολογίας που προσφέρουμε και της εξειδίκευσής μας στον τομέα.»

Η BidX1 δραστηριοποιείται επίσης στο Ηνωμένο Βασίλειο, στην Ιρλανδία και στη Νότιο Αφρική. Μέχρι σήμερα η εταιρεία έχει πετύχει την πώληση ακινήτων συνολικής αξίας €1.6 δις, με ακίνητα αξίας περίπου €800 εκατομμυρίων να έχουν πωληθεί μέσω της ψηφιακής της πλατφόρμας τα τελευταία τρία χρόνια. Εκτός από την Κύπρο, η πλατφόρμα λανσαρίστηκε και στην Ισπανία φέτος με την πρώτη διαδικτυακή δημοπρασία να λαμβάνει χώρα στις 30 Οκτωβρίου με περισσότερα από 100 ακίνητα διαθέσιμα προς πώληση: https://bidx1.com/en/spain 

Επιπλέον, στα άμεσα πλάνα της εταιρείας η περαιτέρω επέκταση κατά το 2020, σε αγορές όπως η Ελλάδα, η Πορτογαλία και η Ιταλία.

Η BidX1 προγραμματίζει την επόμενή της δημοπρασία στην Κύπρο, πληροφορίες για την οποία θα ανακοινωθούν εντός των επόμενων ημερών, για μια σειρά ακινήτων που θα αναρτηθούν σύντομα στην πλατφόρμα bidx1.com. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με το τοπικό γραφείο 22 000 380 / info@cy.bidx1.com 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Δελτίο Τύπου

Σχόλια αναγνωστών

Πρώην και νυν ΥΠΟΙΚ αντιδρούν κατά Άντρου

«ΤΟ ΔΙΣ ΕΞΑΜΑΡΤΕΙΝ… Οπωσδήποτε, με τις εμπειρίες, που ελπίζω να αποκτήσατε, στη διαχείριση των οικονομικών ...»
YIANNOULIS  |  13:22

ΥΠΟΙΚ: Η Κομισιόν επιβεβαιώνει τη συνεχή ανάπτυξη της Κύπρου

«Επιβεβαιώνει .... ΑΝΑΠΤΥΞΗ ! Ακόμη και στη διαπλοκή και την διαφθορά !!!!!!!»
YIANNOULIS  |  12:33

Ν. Παπαδόπουλος: Επιτρέψανε στον υπόκοσμο να μπει και να ελέγχει ομάδες

«Τώρα ευαισθητοποιήθηκε ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ για τα όσα συμβαίνουν, επί χρόνια, με τα στοιχήματα / προβλέψεις, ...»
YIANNOULIS  |  12:26

Λάρνακα: Συμφωνία με επενδυτή για ανάπτυξη λιμανιού-μαρίνας

«Επιτέλους, τα κατάφεραν μετά από .....δεκαετίες !!!!!»
YIANNOULIS  |  12:03

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση

Συνεχίζονται οι εργασίες στους υπόγειους χώρους στάθμευσης, η διαδικασία υγρομόνωσης και η πασσάλωση του Private Oasis.

Το Trilogy Limassol Seafront ξεπερνά την επιφάνεια του εδάφους, με τις κατασκευαστικές εργασίες και των τριών πύργων να προχωρούν βάσει χρονοδιαγράμματος

«Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με την πρόοδο που έχει σημειωθεί μέχρι σήμερα, αλλά και με το επίπεδο επαγγελματισμού και ασφάλειας ...
Δελτίο Τύπου
 |  ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
X