ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 13:46
 

Τεχνολογική εκπαίδευση στο The Mall of Engomi

Μέσα από μια διασκεδαστική εμπειρία τεχνολογίας, μαθητές εξερεύνησαν τον κόσμο της ρομποτικής και της εικονικής πραγματικότητας.

Δελτίο Τύπου

Το The Mall of Engomi φιλοξένησε δύο σεμινάρια για μαθητές δημοτικού της Λευκωσίας τα οποία συνάρπασαν τους λιλιπούτειους λάτρεις της τεχνολογίας. Πιο συγκεκριμένα, στις 27 Φεβρουαρίου η εταιρεία Mirror3DLab παρουσίασε το πρόγραμμα OCCULUS GOGGLES στους μαθητές του B’ Δημοτικού Μακεδονίτισσας όπου τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να βιώσουν την εικονική πραγματικότητα (Virtual Reality) μέσα από πέντε θεματικές ενότητες. Τα παιδιά έμαθαν όλα όσα αφορούν το VR στην Κύπρο και χρησιμοποίησαν τα ειδικά γυαλιά VR και περιηγήθηκαν στον μαγικό κόσμο της εικονικής πραγματικότητας. 

Στις 13 Μαρτίου, το Β’ Δημοτικό Αγίου Δομετίου και το Δημοτικό Σχολείο Λακατάμιας Γ’ Άγιος Γεώργιος παρακολούθησαν ένα σεμινάριο Ρομποτικής και είδαν το ρομπότ του τμήματος Computer Science του Grammar School. Τα παιδιά κατάφεραν να προγραμματίσουν το ρομπότ να κάνει διάφορες κινήσεις κεντρίζοντας τους το ενδιαφέρον.

Τα παιδιά συμμετείχαν ενεργά στα σεμινάρια τεχνολογίας και εκπαίδευσης που φιλοξενήθηκαν στο The Mall of Engomi. Με χαρούμενη διάθεση και θέληση για μάθηση, τα μικρά παιδιά έμαθαν περισσότερα για τις τεχνολογικές εξελίξεις και τα επιτεύγματα της ρομποτικής.
Ο Γενικός Διευθυντής του The Mall of Engomi, κ. Κύπρος Χατζηστυλλής δήλωσε: «Η Διοργάνωση αυτών των εργαστηρίων αποσκοπεί στην εξοικείωση των παιδιών με τις νέες τεχνολογίες και ειδικότερα με την εικονική πραγματικότητα και την ρομποτική, τομείς που αναμένεται να πρωταγωνιστήσουν στο μέλλον».

Το The Mall of Engomi δίνει ιδιαίτερη σημασία στην πληροφόρηση του κοινού για σημαντικά ζητήματα. Γι’ αυτό και μέσα από μια σειρά από σεμινάρια και εργαστήρια σκοπεύει να συνεχίσει να επιτελεί κοινωνικό έργο ενημερώνοντας μικρούς και μεγάλους για επίκαιρα θέματα.

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Δελτίο Τύπου

Σχόλια αναγνωστών

Ι. Κασουλίδης στην «Κ»: Hρθε η ώρα για το ταγκό της λύσης

«Το ταγκό, ναι χρειάζεται δυο. Για να είναι όμορφο όμως και να γεμίζει όλους, χορευτές και θεατές χρειάζεται ...»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  10:50

Μνημόνευση του Ουκρανίας Επιφάνιου από Βαρθολομαίο - Ιερώνυμο

«Aν αποφασίσουν καμιά φορά οι `ιερωμένοι` να βγάλουν αυτά τα γελεία σκαφανδρα από τα κεφάλια τους, πιθανώς ...»
ΑΚΑ  |  10:24

Προσφυγή εναντίον του Ερντογάν στο Διεθνές Δικαστήριο ζητά στέλεχος του SPD

«Για φαντάσου `μεγάλε` να φας την πίττα με τη φόλα!!!! »
ΑΚΑ  |  10:20

Απειλεί με συνέχιση των επιχειρήσεων ο Ερντογάν αν δεν αποχωρήσουν οι Κούρδοι

«Εσύ προχώρα και .... βλέπουμε! Θα έρθει εκείνη η ώρα που και οι φίλοι σου θα σε...............»
ΑΚΑ  |  10:19

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση

X