ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Τεχνολογική εκπαίδευση στο The Mall of Engomi

Μέσα από μια διασκεδαστική εμπειρία τεχνολογίας, μαθητές εξερεύνησαν τον κόσμο της ρομποτικής και της εικονικής πραγματικότητας.

Δελτίο Τύπου

Το The Mall of Engomi φιλοξένησε δύο σεμινάρια για μαθητές δημοτικού της Λευκωσίας τα οποία συνάρπασαν τους λιλιπούτειους λάτρεις της τεχνολογίας. Πιο συγκεκριμένα, στις 27 Φεβρουαρίου η εταιρεία Mirror3DLab παρουσίασε το πρόγραμμα OCCULUS GOGGLES στους μαθητές του B’ Δημοτικού Μακεδονίτισσας όπου τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να βιώσουν την εικονική πραγματικότητα (Virtual Reality) μέσα από πέντε θεματικές ενότητες. Τα παιδιά έμαθαν όλα όσα αφορούν το VR στην Κύπρο και χρησιμοποίησαν τα ειδικά γυαλιά VR και περιηγήθηκαν στον μαγικό κόσμο της εικονικής πραγματικότητας. 

Στις 13 Μαρτίου, το Β’ Δημοτικό Αγίου Δομετίου και το Δημοτικό Σχολείο Λακατάμιας Γ’ Άγιος Γεώργιος παρακολούθησαν ένα σεμινάριο Ρομποτικής και είδαν το ρομπότ του τμήματος Computer Science του Grammar School. Τα παιδιά κατάφεραν να προγραμματίσουν το ρομπότ να κάνει διάφορες κινήσεις κεντρίζοντας τους το ενδιαφέρον.

Τα παιδιά συμμετείχαν ενεργά στα σεμινάρια τεχνολογίας και εκπαίδευσης που φιλοξενήθηκαν στο The Mall of Engomi. Με χαρούμενη διάθεση και θέληση για μάθηση, τα μικρά παιδιά έμαθαν περισσότερα για τις τεχνολογικές εξελίξεις και τα επιτεύγματα της ρομποτικής.
Ο Γενικός Διευθυντής του The Mall of Engomi, κ. Κύπρος Χατζηστυλλής δήλωσε: «Η Διοργάνωση αυτών των εργαστηρίων αποσκοπεί στην εξοικείωση των παιδιών με τις νέες τεχνολογίες και ειδικότερα με την εικονική πραγματικότητα και την ρομποτική, τομείς που αναμένεται να πρωταγωνιστήσουν στο μέλλον».

Το The Mall of Engomi δίνει ιδιαίτερη σημασία στην πληροφόρηση του κοινού για σημαντικά ζητήματα. Γι’ αυτό και μέσα από μια σειρά από σεμινάρια και εργαστήρια σκοπεύει να συνεχίσει να επιτελεί κοινωνικό έργο ενημερώνοντας μικρούς και μεγάλους για επίκαιρα θέματα.

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Δελτίο Τύπου

Σχόλια αναγνωστών

Σε ποιανού τη φάρα

«Εύγε κύριε Παράσχο. Εξαίρετο άρθρο.»
Άσχετος  |  22:30

Τα παιδιά είναι η αντανάκλασή μας

«ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ… ΕΒΡΑΪΚΕΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ Δεν επικροτώ όλα τα σημεία τα οποία χρησιμοποιεί στις εικόνες του ...»
Ανδρεας Κωνσταντινιδης, ΒΑ, ΜΑ  |  13:25

Επενδύοντας στον φόβο, στον πόνο, στο μίσος

«Ψυχραιμία και έξυπνες κινήσεις αλλά όχι δειλία. Η εποχή του κατευνασμού με την Τουρκία τέλειωσε με ...»
Leon  |  09:39

#PoliticsBlog Πόσο μακριά μπορούμε να πάμε με τον Μακρόν;

«Oυτε στην εποχη Βενιζελου,ηρθε καποια Μεγαλη Δυναμη να πολεμησει για παρτυ μας την Οθωμανικη ...»
Γιωργος Χ  |  22:05

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση